Info | Bestuur | Spelers | Spelers Minivoetbal | Statistieken spelers | Geschiedenis | Terrein


A.V.C. De Vlasbloem  

Historiek: Ontstaan op 27 oktober 1976 uit de restanten van Skill Shot. Het eerste bestuur bestond uit vijf leden, waarvan Bruno Herssens, Ludwig Waterschoot en Gustaaf Heirweg op heden nog steeds deel uitmaken. Kamiel Segers was de eerste voorzitter. Eén jaar later werd hij opgevolgd door Bruno Herssens, die nog altijd het voorzitterschap waarneemt.

 

Marc D’Hondt, Alain Saelens, Wim Doms en Paul De Blende vormen samen met de 3 mannen van het eerste uur het hoofdbestuur. Sedert een 6 tal jaar wordt dit hoofdbestuur vervolledigd met een spelersraad waarin Gunther Tempels, Pascal D’Hondt, Sigy Waterschoot, Bart Nobels,Kurt Vermeir en Gunther Van Der Jeught zetelen.

 In 2007 werd besloten om onze vereniging om te vormen tot een vzw. De huidige raad van bestuur is samengesteld uit 6 leden van het vroegere hoofdbestuur aangevuld met 6 bestuurders uit de spelersraad.

De algemene vergadering wordt vervolledigd met nog 1 bestuurder van het vroegere hoofdbestuur.

Maandelijks wordt er op de eerste donderdag een raad van bestuur gehouden.

Sportief:de eerste jaren speelde de ploeg uitsluitend vriendschappelijke wedstrijden. Na enkele jaren werd de overstap gemaakt naar het liefhebbersvoetbal. Eerst in de beker van Hamme, daarna in het Vlaams Sportverbond om in het seizoen 1988-89 over te stappen naar het Waaslands Liefhebbers Verbond (WALIVO).

 

In het 35 jarig bestaan werd tot nu toe slechts éénmaal kampioen gespeeld, namelijk in het seizoen 1995-1996. Omstandigheden hebben er toe geleid dat de ploeg in eerste afdeling van het Walivo is terechtgekomen. De laatste seizoenen ontpopte de Vlasbloem zich tot een van de toonaangevende teams uit de zaterdagreeksen van Walivo. Een 3e plaats in het seizoen 2004-2005 als uitschieter.

 

Ook hebben wij ook éénmaal de bekerfinale gespeeld(echter verloren met strafschoppen) en we bereikten driemaal de halve finale van de bekercompetitie.

 2010 is het jaar waarin geschiedenis wordt geschreven door onze club. Na een desastreuze start waarbij we na elf wedstrijden op de allerlaatste plaats stonden werd na een ferme 8-0 pandoering van de huidige kampioenen VKW 70 de heropstanding ingeluid. We verloren nadien nog amper en in de beker schakelden we achtereenvolgens onder andere Imperator, FC Rado en ten slotte in de halve finale Athletic Rif uit. In de finale wachtte ons de kampioen VKW 70. Na een heroïsche wedstrijd die met kurkdroge 3-0 cijfers werd gewonnen haalden we na 34 jaar een super trofee binnen.

Na het behalen van de beker werd een week later strijd geleverd om de supercup. In een onwaarschijnlijke strijd tegen FC Oud Geel, de bekerwinnaar van de zondagsreeksen ging het van 0-2 verlies op half time naar een 3-2 overwinning. Hiermee werd het merkwaardigste seizoen tot nu toe afgesloten met twee prijzen.

In 2011 wordt Vlasbloem 35 jaar. In dit jubileumjaar wordt ook reus "Bruno de Vlasbloemer" boven het doopvond gehouden en wordt de degradatie naar de tweede afdeling slechts nipt vermeden. Het seizoen 2011-2012 wordt een topseizoen met een knappe 3e plaats en de titel van herfstkampioen. Het daaropvolgende jaar wordt echter opnieuw jojo gespeeld. Slechts op de voorlaatste speeldag wordt de degradatie naar 2e afdeling vermeden. Het seizoen 2013-2014 is er eentje zonder zorgen we eindigen op de 7e plaats. Dit seizoen nemen we afscheid van 2 clubiconen die de laatste 15 jaar kleurden zowel op alos naast het veld. Kurt Vermeir en Gunther Van Der Jeught hangen de schoenen defenitief aan de haak.

Seizoen 2016-2017 wordt een boerenjaar voor de club. In de competitie wordt de ploeg knap 2e nadat het tot op de voorlaatste speeldag meeknokte voor de oppergaai. In de beker speelt AVC De Vlasbloem voor de 3e keer de finale en neemt het deze trofee voor de tweede keer in zijn bestaan in handen na een knappe 2-1 winst tegen opnieuw VKW 70. Enkele dagen later wint het ook voor de 2e keer de supercup na een 4-2 winst tegen Gouden Leeuw.

In 1996 werd eveneens een minivoetbalploeg opgericht. Deze ploeg speelt een veteranencompetitie NOMB kern DSD voor spelers boven de 35 jaar en speelde reeds 3 maal de bekerfinale .

 

Een keer wonnen ze zelf de bekerfinale gewonnen

 

In de competitie eindigde ze eenmaal op de tweede plaats

 

Organisatorisch: Albert Bogaert was de enige sponsor die de vereniging ooit onder de arm nam. Het bestuur slaagde er nadien telkens in om de nodige fondsen te verzamelen door het organiseren van tornooien en eetfestijnen.

 

10 Voetbaltornooien werden georganiseerd in augustus, met als hoogtepunt de deelname van 16 heren- en 8 damesploegen. Nu is er steeds een Paastornooi

 

Buiten voetbal werden nog buitenlandse reizen naar o.a Nederland, Italië(2x), Oostenrijk, Duitsland georganiseerd. Telkens werd ervoor gezorgd dat ter plaatse een wedstrijd kon gespeeld worden.

 

Ieder jaar wordt er een eetfestijn en een spaghettiavond ingericht

 

Binnenlandse eendagsreizen, wandelzoektochten, weekends in binnenland, quizzen, biljartkampioenschappen, fietstochten en viswedstrijden behoren eveneens tot organisaties van het bestuur.


 

 .:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.