Wedstrijd


24/11/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

FC Everslaar

6

2Verslag


Een sombere zaterdag eind november. Na de desastreuze wedstrijd verleden week waaraan we 3 gekwetsten aan overhielden bekampen we vandaag FC Everslaar uit Lokeren. Gelukkig keren twee stekhouders terug uit blessure en blijven er zo 13 spelers over. Op de bank starten Joris Claerhout en Tjorven Scholliers.

Het is 14u31 als scheidrechter Dany Vermeulen onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. In de beginperiode hebben we moeite met het tempo van onze tegenstander en vinden we moeilijk onze draai.  Na 6 minuten mag Everslaar een corner trappen. Deze belandt bij een bezoekende aanvaller die hard via onze doelman Birger Roels in doel trapt. Het staat 0-1. We komen nu moeizaam in de match zonder veel doelgevaar. We spelen nu ruim 19 minuten wanneer Stijn Quintelier een eerste kans voor de onzen krijgt. Zijn schot wordt mooi gepareerd door de bezoekende doelman. Enkele minuten later mag Stijn het nog eens overdoen maar opnieuw is de doelman paraat. Op het halfuur begint de motor van de Vlasbloem op toeren te komen. Na een mooie collectieve aanval belandt de bal bij Glenn Huyck die niet baatzuchtig de goedgevolgde Victor Geenen  aanspeelt. Victor trapt beheerst de bal in doel en het staat 1-1. We nemen nu volledig het commando over en in de 34e minuut dient de bezoekende doelman opnieuw zijn kunnen te tonen op een vrije trap van Stijn Quintelier. Met nog 3 minuten te spelen in de eerste helft trapt Nicolas Van Der Stockt net over de middenlijn de bal hoog richting bezoekend doel. De tot nu toe secure bezoekende doelman glijdt uit en ziet de bal over zich in doel dwarrelen. Met wat mazzel staat het nu 2-1. De scheidsrechter laat nog enkele minuten over spelen en fluit na 49 minuten de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in het veld. We blijven nu op zoek gaan naar een veiliger voorsprong doch zonder veel doelgevaar. Na 55 minuten komt Joris Claerhout in de ploeg voor Nicolas Van der Stockt. Everlsaar komt nu ook nog eens gevaarlijk opzetten maar de aanvaller mist zijn schot. In de 60e minuut een mooie aanval van de Vlasbloem en een glijdende Jan Van Heck schuift de bal in de baan van de doelman. Meteen het laatste wapenfeit van Jan want hij wordt vervangen door Tjorven Scholliers. Enkele minuten later wordt Stijn Quintelier doorheen de bezoekende defensie geloodst. Stijn aarzelt niet en trapt de bal tussen de benen van de bezoekende doelman in de goal. Het staat na 63 minuten 3-1. Everslaar valt nu als een pudding in elkaar en enkele minuten later trapt Victor een kans op de bezoekende doelman. We spelen 70 minuten wanneer Victor Geenen de bal knap voorzet en Glenn Huyck deze even knap in doel devieert.  Het staat na 70 minuten 4-1. We gaan verder op ons elan en in de 74e minuut wordt Victor Geenen afgezonderd voor doel. Victor trapt zijn tweede van de namiddag fraai binnen. Het is 5-1 voor de thuisploeg. Enkele minuten later krijgt Victor de bal van een verdediger zo maar toegespeeld maar deze keer redt de bezoekende doelman voor de zoveelste keer de meubelen. Met nog drie minuten voor de boeg krijgt Stijn Quintelier randje backlijn heel wat vrijheid. Stijn trapt dan ook haarfijn de bal in de winkelhaak en het staat 6-1. Onze verdediging laat de teugels nu even los en een minuutje later wordt een Everlaar speler licht aangelopen in de backlijn. Scheidsrechter Vermeulen vindt dit voldoende op strafschop te fluiten. Onze doelman  Birger Roels wordt de verkeerde kant uit gestuurd en de eindstand 6-2 verschijnt op het scorebord. Na goed 90 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Na een moeizaam begin haalden we opnieuw ons beste voetbal boven en haalden we al bij al een gemakkelijke overwinning. Volgende week wanneer er hopelijk nog enkele gekwetsten weer kunnen keren spelen we terug thuis deze keer tegen KFC Puivelde uit Puivelde. Supporters op post!!!

 

Ploegopstelling: Birger Roels, Nik Waterschoot, Maarten Waegeman, Thomas Christiaens, Nicolas Van der Stockt(55’ Joris Claerhout), Steven Aerts, Glenn Huyck,, Victor Geenen, Jan Van Heck(60’ Tjorven Scholliers), Stijn Quintelier en Jorn Audenaert.


 Doelpunten:  29’ en 75’ Victor Geenen; 42’ Nicolas Van der Stockt; 63’ en 87’ Stijn Quintelier; 70’ Glenn Huyck


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Victor Geenen

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.