Wedstrijd


10/12/2022     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Katasvilla

3

4Verslag


 

Vandaag treffen we Katasvilla uit Sint Niklaas. Deze ploeg is aan een sterke opmars bezig. Voor deze wedstrijd zijn er opnieuw 16 spelers paraat. Op de bank starten Nik Waterschoot, Steven Verlee, Koen De Bonte, Thomas Christiaens en Kristoff Malfliet.

Het is 14u32 als de wedstrijd op gang wordt gefloten. In het begin spelen we nogal nonchalant zeker bij het uitverdedigen. In de 8e minuut wordt de bal achteraan in de voeten van een tegenstander gespeeld en deze aarzelt niet. Het staat 0-1. Nog zijn we niet geleerd en als onze doelman Stijn Impens al dribbelend probeert uit te voetballen verliest hij de bal en bij een tweede cadeautje staat het 0-2. We proberen nu wat steviger te voetballen en in de 22e minuut trapt Jorn Audenaert op randje kleine backlijn de bal over een lege goal. We spelen 23 minuten als  Nicolas Van der Stockt een verrekking oploopt en hij wordt vervangen door Nik Waterschoot. In de 40e minuut moet ook Laurens Veldeman gekwetst het terrein verlaten en in zijn plaats komt Steven Verle. Met nog 1 minuut te gaan in de eerste helft verspelen we opnieuw de bal net buiten de grote backlijn. Na een geharrewar neemt Katasvilla de derde cadeau met dank aan en staat het 0-3. Amper afgetrapt of de scheidrechter fluit de rust.

Na de koffie komt Koen De Bonte in de ploeg voor Brenth De Clercq. We komen veel gedrevener uit de kleedkamers en trekken meteen ten aanval. In de 57e minuut lukt dan Addo Lardenoit een tegentreffer. Het staat 1-3. We blijven verder het spel dicteren en in de 63e minuut begaat een speler van Katasvilla handspel in de backlijn met een penalty tot gevolg. Jorn Audenaert zet zich achter de bal maar trapt de elfmeter huizenhoog over doel. In de 70e minuut komt nu ook Thomas Christiaens in de ploeg voor Thomas Scholliers. We blijven aanvallen en in de 73e minuut trapt Thomas Van Herpe de bal van op de backlijn mooi in doel. We naderen tot 2-3. 4 minuten later krijgen we een nieuwe kans en het is Steven Verlee die de bal in doel trapt. Na 77 minuten hangen de bordjes plots weer gelijk 3-3. De match gaat nu op en neer en na een hoekschop van Katasvilla belandt de bal richting doel en wordt hij ontzet door de onzen. De scheidsrechter die zich aan de rand van de middencirkel bevindt ziet door een bos van spelersbenen dat de bal over de doellijn is geweest. Na hevig protest wordt de goal goedgekeurd en staat het 3-4 voor de bezoekers. In de 86e minuut komt Kristoff Malfliet nog in de ploeg voor Joris Vercauteren. Met nog 3 minuten te spelen begaat een spelers van Katasvilla een duidelijke fout in de backlijn. De scheidsrechter oordeelt echter dat de fout buiten de backlijn is gebeurd. In het tumult dat daarop volgt krijgen Koen De Bonte, Thomas Van Herpe en Thomas Scholliers de gele kaart. Net voor affluiten gaat Addo Lardenoit nogal stevig door op de bezoekende doelman doch hij raakt hem niet. De scheidsrechter oordeelt dat dit voldoende is voor de rode kaart. Een minuutje later fluit hij de match ten einde.

Nadat we in de eerste helft voor Sinterklaas speelden en 3 geschenkdoelpunten weggaven aan onze tegenstander trokken we dit bijna recht in de tweede speelhelft. Een gemiste penalty en een scheidsrechterlijke dwaling beslisten vandaag echter over winst of verlies. Volgende week wacht ons de moeilijk taak op verplaatsing naar de tot nu toe ongeslagen leider VKW 70 uit Sint Niklaas. Supporters op post!!!

 

Ploegopstelling: Stijn Impens, Joris Vercauteren(87’ Kristoff Malfliet),Nico Van der Stockt(23’ Nik Waterschoot), Thomas Scholliers(70’ Thomas Christiaens), Dante Lardenoit, Maarten Waegeman,  Addo Lardenoit, Jorn Audenaert, Laurens Veldeman (40’ Steven Verlee) Thomas Van Herpe, Brenth De Clercq(46’ Koen De Bonte) 

 

Doelpunten: 8’ 0-1; 13’ 0-2; 44’ 0-3; 57’ 1-3 Addo Lardenoit; 73’ 2-3 Thomas Van Herpe; 77’ 3-3 Steven Verlee; 82’ 3-4

 

Gele Kaarten :  Koen De Bonte, Thomas Scholliers, Thomas Van Herpe

 

Rode Kaarten : Addo Lardenoit

 

Man van de match : Thomas Van Herpe

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.