Wedstrijd


20/11/2021     14:30

FC Pandoering

AVC DE VLASBLOEM

2

4Verslag


 

Vandaag zijn we te gast in Hamme bij FC Pandoering de huidige tweede in de stand. Deze ploeg heeft haar laatste 8 wedstrijden op rij gewonnen. Ondanks de nog vele afwezigen tellen we 15 spelers die al dan niet fit zijn komen opdagen. Op de bank starten Jurgen Pensaert, Maarten Van Damme en de herstellende Maarten Waegeman en Koen De Bonte.

Het is 14u34 als scheidsrechter René Sack de match in gang fluit. Van in het begin worden er stevige duels uitgevochten maar het is De Vlasbloem die het meest op de helft van de tegenstander vertoeft. Na 9 minuten een vrije trap van Jorn Audenaert. Een thuisverdediger gaat onder de bal door en Daan Waegeman trapt beheerst binnen. Het staat 0-1. We blijven de wedstrijd beheersen en na goed 20 minuten spelen we een perfecte aanval uit via de flank maar de voorzet van Daan Waegeman wordt door de aanstormende Joris Claerhout hoog over getrapt. Het spel is hevig en Jorn Audenaert als Joris Claerhout lopen op een gele kaart. In de 37e minuut krijgt Thomas Van Herpe na een weer vloeiende aanval de bal en hij trapt de verdiende 0-2 op het scorebord. Enkele minuten later dient de gekwetste Dominique Inzé het veld te verlaten en hij wordt vervangen door Jurgen Pensaert. We kruipen nu iets meer terug en worden in de 43e minuut een eerste keer uit verband gespeeld en FC Pandoering kan de aansluitingstreffer maken het staat 1-2. Onmiddellijk hierop waagt Brenth De Clercq zijn kans van buiten de backlijn en hij lobt de thuisdoelman en in de 45e minuut staan we 1-3 voor. Hierop fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het terrein. We kruipen nu meer en meer achteruit maar geven praktisch geen kansen weg. Na 62 minuten komt Maarten Van Damme de moegestreden Jorn Audenaert vervangen en enkele minuten later komt nu ook Koen De Bonte in de ploeg voor de goed spelende Brenth De Clercq. We blijven meer en meer verdedigen en in de 74e minuut heeft FC Pandoering een corner. Er wordt stevig geduwd maar de scheidsrechter laat begaan. Wanneer Nik Waterschoot ook omver wordt geduwd slaat hij ongelukkig de bal met de hand weg. Penalty en geel voor Nik zijn het verdikt. Deze wordt feilloos omgezet en het staat na 74 minuten 2-3. FC Pandoering begint nu echt vuile fouten te maken maar het is Nik Waterschoot die in de 80e minuut zijn tweede gele kaart oploopt en vervroegd mag gaan douchen. We trachten nu stand te houden met zijn tienen en geven echter nog steeds geen doelrijpe kansen weg. Met nog vijf minuten te gaan is het de beurt aan Jurgen Pensaert om geel te incasseren. In de 89e minuut dwingen we nog een kans af maar de bal komt via de doelman en de lat terug in het veld waar Maarten Van Damme met een kattensprong de bal met het hoofd nog in doel werkt en de 2-4 stand op het scorebord brengt. FC Pandoering is nu tegen het canvas gewerkt en wij spelen zonder meer de match uit. Na goed 93 minuten fluit scheidsrechter René Sack de match ten einde.

De ongelooflijke terugkeer verleden week tegen Rado heeft ons precies een boost gegeven en we gaan oververdiend  met de 3 punten terug naar onze heimat. Aangezien enkele ploegen die voor ons staan puntenverlies hebben geleden sluiten we stilaan terug aan bij de top van de rangschikking. Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Rodeo uit Waasmunster. Supporters op post.

 

Ploegopstelling: Kyan Van Moeseke, Thomas Scholliers, Thomas Christiaens, , Frederik Buytaert, Dominique Inzé (41’ Jurgen Pensaert),Nik Waterschoot, Joris Claerhout, Jorn Audenaert (62’Maarten Van Damme), Brenth De Clercq(70’ Koen De Bonte), Thomas Van Herpe en Daan Waegeman.

 

Scoreverloop   : 

 

0 - 1     (9’ Daan Waegeman)

0 - 2     (37’ Thomas Van Herpe)                              

1 - 2     (43’)

1 - 3     (45’ Brenth De Clercq)

2 - 3     (74’ penalty)

2 - 4     (63’ Maarten Van Damme)

 

 

Gele Kaarten : Jorn Audenaert, Joris Claerhout, Jurgen Pensaert

 

Rode Kaarten : Nik Waterschoot (2x geel)

 

Man van de match : Thomas Van Herpe

 

.:| Copyrighted © 2022 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.