Wedstrijd


09/12/2017     14:30

AVC DE VLASBLOEM

The Cup

3

2Verslag


Na het debacle van vorige week, waarbij Vlasbloem de ongeslagen leider VKW70 zowat een uur van de mat speelde, maar de talrijke open doelkansen keer op keer de nek om draaide, hoopten we dat het vizier van onze jongens dit keer wat beter afgesteld zou staan.  Dat zou al snel heel nodig blijken, want nauwelijks 3 minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Danny Vermeulen waren we al op achtervolging aangewezen, toen een aanvaller van The Cup een hoekschop aan de tweede paal kon binnenwerken. Meteen het sein voor de onzen om verwoed in de aanval te gaan en dat leverde al snel resultaat op, toen Kenny Viette onze eerste kans knap overhoeks binnentrapte. 1-1 na 11 minuten. The Cup liet zich zeker niet onbetuigd en toonde zich rond het kwartier tweemaal gevaarlijk, met een schot op de paal en een vrijschop, door Jelle weggebokst. Daarna was het echter al Vlasbloem wat de klok sloeg, met liefst 3 kansen op rij voor  Thomas Van Der Stockt, waarbij een uitstekende bezoekende doelman telkens het laatste woord had, weliswaar met een beetje hulp van de doelpaal. Even later mondde een knappe actie van Tjorven Scholliers uit in een schot ... naast. De supporters begonnen al te vrezen voor een scenario zoals vorige week, tot Timothy Buyle even voor de rust een knappe persoonlijke actie afrondde met een grondscherend schot in de verste hoek. Inmiddels had een erg bedrijvige Thomas Van Der Stockt met een heupblessure het terrein verlaten, hij werd vervangen door Jorn Audenaert . Ruststand 2-1.
Na de rust waren de eerste kansen weer voor de onzen, maar een schot van Tjorven belandde in het zijnet, de trap van Jorn vloog over de deklat. Op het uur viel er dan plots een open doelkans uit de lucht voor The Cup, maar een verbouwereerde Lokerse aanvaller treuzelde net iets te lang, zodat een attente Thomas Van Herpe nog kon ingrijpen. Nadien kwam The Cup er nog nauwelijks aan te pas, maar Kenny, alleen voor doel, kreeg de bal niet tussen de palen en een kopbal van Nick vloog over. The Cup geraakte nog nauwelijks over de middellijn, tot een bezoekende aanvaller een kwartier voor tijd op een sporadische tegenaanval plots alleen voor doel opdook en onze doelman geen kans liet. 2-2 na 75 minuten. Enkele minuten later werd Kenny Viette nog maar eens alleen op weg naar doel gestuurd, maar hij werd onterecht afgefloten voor vermeend buitenspel.  Toen Jorn dat aan scheidsrechter Vermeulen wilde duidelijk maken, kreeg hij prompt een geel karton onder de neus. Uiteindelijk geschiedde gerechtigheid toch, toen de ingevallen Nick Waterschoot van op derechterflank de bal laag voor doel bracht, waar Kenny Viette de bal hard inschoot. Met een knappe reflex kon de doelman de poging van Kenny nog afweren, maar tegen de rebound van Tjorven had hij geen verhaal. Vlasbloem kwam nog goed weg, toen een ultieme voorzet van de bezoekers nog via Tjorven tegen de paal belandde,  maar dat zou te veel onrecht geweest zijn. Eindstand 3-2.


Vandaag waren we vrijwel de hele match heer en meester maar ons schrijnend gebrek aan trefkracht bracht ons uiteindelijk toch nog in de problemen. Lieve Kerstman, breng ons alstublieft een snelcursus -Hoe trap ik een bal binnen het kader ?- . Alvast bedankt.


Volgende week de eerste match van de terugronde, een  thuismatch tegen Donkere Wolk. Supporters op post !

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Thomas Christaens, Maarten Waegeman, Nicolas Van Der Stockt (58’ Lorenzo Slabbaert), Laurens Veldeman (63’ Nick Waterschoot),  Thomas Van Herpe, Nick Saerens,  Tjorven Scholliers, Timothy Buyle,  Kenny Viette en Thomas Van Der Stockt (39’ Jorn Audenaert) .

 Doelpunten:  11’ Kenny Viette ,  41’ Timothy Buyle,  83’ Tjorven Scholliers


Gele kaarten : Jorn Audenaert


Rode Kaarten : -


Man van de match : Timothy Buyle
 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.