11

0

Verslag

Vandaag spelen we thuis tegen promovendus Welkom Sport uit Stekene. Voor deze match worden 16 spelers geselecteerd. Op de bank starten Farid Baeyens, Michiel Hendrickx, Steven Verlee, Nik Waterschoot en Thomas Christiaens. In doel vandaag niemand minder dan Philip Govaert zodat vader en zoon in dezelfde ploeg op het veld staan.

Op een loodzwaar terrein wordt om 14u35 afgetrapt. De eerste minuten is de match in evenwicht. Na 8 minuten plots een versnelling bij de Vlasbloem en na een aanval over verschillende stations belandt de bal bij de wederoptredende Yorben D’Hondt die overhoeks binnentrapt. Het staat 1-0. Vlasbloem walst nu over zijn tegenstander en creëert kans na kans die ofwel door de bezoekende doelman worden gered ofwel naast getrapt. Aan de overkant staat een coachende doelman Philip Govaert werkloos toe te zien. Dan plots volgen er 5 dolle minuten waarbij in de 34e minuut eerst Tomas Van Herpe binnentrapt en daarna na een actie van Kilian Pletinck Yorben D’Hondt zijn tweede van de namiddag scoort en tenslotte in de 39e minuut Thimo Govaert de 4-0 binnenkopt. Enkele minuten later fluit de scheidsrechter de rust.

In de tweede helft begint Farid Baeyens in de plaats van Yorben D’Hondt. In de 48e minuut ontbindt Kilian Pletinck nogmaals zijn duivels en legt hij de 5-0 op de voet van Thomas Van Herpe. Twee minuten later wordt Kilian Pletinck dan toch beloond voor zijn wroeten en scoort hij zelf de 6-0. Onze tegenstander loopt erbij en kijkt ernaar. Even later in de 65’ mag Thomas Van Herpe zijn hattrick vervolmaken en scoort hij op pas van Thimo Govaert de 7-0. In de 70e minuut komen Michiel Hendrickx en Steven Verlee in de ploeg voor Maarten Van Damme en Thomas Van Herpe.  Twee minuten later komen ook Thomas Christiaens en Nik Waterschoot in de ploeg voor Thimo Govaert en Joris Vercauteren. Het is even zoeken en onze tegenstander kan zijn eerste schot tussen de palen plaatsen. Onze doelman Philip Govaert wil echter een clean sheet en gaat goed plat. In de 73e minuut pikt nu ook Daan Waegeman zijn doelpuntje mee en staat het 8-0. Nog is het leed van onze tegenstander niet geleden want na een tweede gele kaart vallen zijn met z’n tienen. Farid Baeyens die zich duidelijk in zijn sas voelt op het glibberige terrein zet in de 76e de 9-0 op het scorrebord. Met nog 8 minuten te gaan volgt een vrije trap naar de tweede paal waar zowaar de kleinste van het ganse veld, Thomas Christiaens schitterend binnenkopt. De dubbele cijfers zijn een feit. Faris Baeyens krijgt er maar niet genoeg van en trapt in de 87e minuut de 11-0 eindstand op het scorebord. De scheidsrechter laat nog enkele minuten overspelen maar er verandert niets meer aan de stand.

Na een opnieuw doelpuntenrijke match komen we aan de kop van het klassement en scoorden niet minder dan 20 keer in 2 matchen. Volgende week moeten we ons opladen voor ons volgende bekerduel in de 1/8 finale tegen Stille Vrienden uit het naburige Castel. Supporters op post!!

Ploegopstelling: Philip Govaert, Thimo Govaert(72’ Thomas Christiaens), Joris Vercauteren(72’ Nik Waterschoot), Thomas Scholliers, Maarten Van Damme (70’ Michiel Hendrickx), Maarten Waegeman, Daan Waegeman, Yorben D’Hondt(46’ Farid Baeyens), Daan Waegeman, Frederick Buytaert en Thomas Van Herpe(70’ Steven Verlee)

Gele Kaarten : -

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

8’       1-0       Yorben D’Hondt

34’     2-0       Thomas Van Herpe

35’     3-0       Yorben D’Hondt

39’     4-0       Thimo Govaert

48’     5-0       Thomas Van Herpe

50’     6-0       Kilian Pletinck

65’     7-0       Thomas Van Herpe

73’     8-0       Daan Waegeman

76’     9-0       Farid Baeyens

82’   10-0       Thomas Christiaens

87’   11-0       Farid Baeyens

Man van de match: Kilian Pletinck en Philip Govaert

.:| Copyrighted © 2024 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.