Wedstrijd


17/11/2018     14:30

Ham United

AVC DE VLASBLOEM

3

1Verslag


Een winterse herfstdag half november. Na de deugddoende overwinning verleden week in de beker gaan we vandaag op zoek naar puntengewin bij het ongeslagen Ham United uit Hamme. Voor deze match komen 14 spelers opdagen. Op de bank starten Kristoff  Malfliet, Jorn Audenaert en Nicolas Van der Stockt.

Het is 14u25 als scheidsrechter Guy De Roeck onder een snijdende oostenwind de match in gang fluit. Amper afgetrapt of het noodlot slaat voor een eerste keer toe. Uitblinker van verleden week en aanvalsleider Thomas Van der Stockt dient gekwetst het terrein te verlaten. Zijn plaats wordt ingenomen door Jorn Audenaert. De wedstrijd gaat in de beginfase op en neer omzeggens zonder veel doelgevaar. We zij al 18 minuten ver wanneer een aanvaller  van Ham United de paal treft. Na dit voorval nemen we de match volledig in handen en dwingen enkele mooi kansen af. Het vizier van Jan Van Heck en Glenn Huyck staat echter nog niet goed afgesteld en de kansen worden verkeken. De match wordt nu iets bitsiger en vooral Ham United haalt geregeld de hamer boven. De scheidsrechter kan zich hierin vinden en laat telkens begaan.  In de 33e minuut krijgen we de kans om op voorsprong te komen als Victor Geenen alleen voor de thuisdoelman mag verschijnen. Zijn schot wordt gekeerd en in de rebound knalt Jan Van Heck hoog over. We blijven de best voetballende ploeg maar scoren lukt niet. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust met een voor de thuisploeg gevleide 0-0 score.

Na de koffie zetten we onze aanvallen verder en blijven we de thuisploeg onder druk zetten. Het is vooral de overal opduikende Thomas Van Herpe die voor gevaar zorgt. In de 60e minuut trapt Thomas hard op doel. De thuisdoelman redt het schot  en lost de bal. De goed gevolgde Glenn Huyck neemt de bal mee maar wordt foutief gestopt door de doelman. De scheidsrechter geeft echter geen krimp en laat onder protest van de bezoekers de match verder spelen. Kristoff Malfliet komt nu in de ploeg voor Jan Van Heck. We spelen 65’ als uit het niets de bal via het hoofd van een vrijstaande Ham United speler in doel belandt. Het staat gevleid 1-0 voor de thuisploeg. We zijn niet van slag en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Wanneer uitblinker Thomas Van Herpe iets te enthousiast verdedigd wordt hij wel met geel bedacht. Met nog 20 minuten te gaan volgt er een vrij trap enkele meters buiten de backlijn. Thomas van Herpe trapt deze richting winkelhaak en de thuisdoelman redt. In twee tijden kan de goed gevolgde Victor Geenen de verdiende gelijkmaker tegen de netten trappen en na 70 minuten staat het 1-1. Vijf minuten later slaat het noodlot voor de tweede keer toe en dient onze rots in de branding Thomas Van Herpe gekwetst naar de kant te gaan. In zijn plaats komt Nicolas Van der Stockt. Met nog tien minuten te gaan komt de 2-1 op het sorebord na een collectieve aanval van Ham United. We gaan op zoek naar de gelijkmaker en na 83 minuten trapt een Hammenaar na op Nik Waterschoot. Nik revancheert zich en er ontstaat een kleine schermutseling. De scheidsrechter geeft Nik en een verkeerde speler van Ham United de rode kaart. Tot overmaat van ramp scoort de natrapper een minuut later de 3-1 met het hoofd. Nog is ons leed niet geleden en valt nu ook Laurens Veldeman gekwetst uit en dienen we met zijn 9 de match te eindigen. In de slotminuut kennen we nog eens pech als een knal van Jorn Audenaert uiteenspat op de paal. Na 90 minuten fluit scheidsrechter Guy De Roeck de match ten einde.

Vandaag hebben we bewezen dat we op voetbalgebied meer dan de evenknie waren van de ongeslagen Hammenaren. Veel erger dan de uitslag is dat we vandaag opnieuw 3 belangrijke pionnen hebben zien uitvallen en onze ziekenboeg hiermee verdubbeld wordt. Onze volledige centrale as ligt in de lappenmand. Volgende week met hopelijk nog elf fitte spelers wacht ons de thuismatch tegen FC Everslaar. Supporters op post!!

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Nik Waterschoot, Maarten Waegeman, Thomas Christiaens, Thomas Van Herpe(75’ Nicolas Van der Stockt), Laurens Veldeman, Glenn Huyck, Joris Claerhout, Victor Geenen, Jan Van Heck(60’ Kristoff Malfliet) en Thomas Van der Stockt (3’ Jorn Audenaert).


 Doelpunten:  70’ Victor Geenen


Gele kaarten : Thomas Van Herpe


Rode Kaarten : Nik Waterschoot


Man van de match : Thomas Van  Herpe

 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.