Wedstrijd


02/12/2017     14:30

VKW 70

AVC DE VLASBLOEM

5

1Verslag


Een mistige koude zaterdag begin december. Nadat verleden week een onmondig AVC De Vlasbloem verloor in Lokeren trekken we met volle moed richting Sint Niklaas om er de ongenaakbare leider VKW 70 te gaan bekampen.  Voor deze match heeft coach Steven Aerts 15 spelers geselecteerd. Op de bank starten Victor Geenen, Glenn Huyck, Nick Saerens en Nicolas Van der Stockt.

Het is precies 14u30 als de opnieuw rijkelijk laat gearriveerde scheidsrechter Guy De Roeck onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. Blijkbaar wordt deze man onze wekelijkse vaste arbiter daar hij verleden week ook onze wedstrijd leidde. In de beginfase speelt de leider VKW 70 de bal gewoon wat rond. Na slechts vier minuten slaat onze motor aan en gaat het kansen regenen voor de onzen. De eerste in de rij is voor Kenny Viette die naast besluit. Drie minuten later wordt een schot van Thomas Van der Stockt gered met de voet door de thuisdoelman. Een minuut later wringt Jorn Audenaert zich door de plaatselijke verdediging en ook zijn schot wordt gered door de doelman. Na 10 minuten wordt Kenny Viette door de plaatselijke verdediging geloodst maar hij schiet onbesuisd over. De eenrichtingsmatch gaat verder alsook het missen van de kansen. Na 17 minuten komt Tjorven Scholliers alleen voor de kooi. Zijn schot huppelt naast. Een minuut later verschijnt Kenny Viette terug alleen voor de doelman opnieuw over. De bezoekende supporters zijn stilaan de wanhoop nabij als ook een kopbal van Thomas Van der Stockt nog net gered wordt door de thuisdoelman. In de 25e minuut verschijnt de bleke leider dan toch in de buurt van ons doel en meteen is het raak met een schot van op afstand. Tegen de gang van het spel in staat het 1-0 voor de thuisploeg. We blijven het doel van de thuisploeg belegeren maar scoren lukt nog steeds niet.  In de 35e minuut noteren we onze achtste open kans als opnieuw Kenny Viette alleen voor doel verschijnt. Opnieuw over. Met nog twee minuten te spelen in de eerste periode mist nu ook Birger Roels de aansluitingstreffer door van binnen de kleine backlijn de bal over een leeg doel te trappen. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Dezelfde elftallen starten de 2e helft. Het is in de beginfase een kopie van de eerste helft. Na 47 minuten zet Thomas Christiaens zich door maar de thuisdoelman redt zijn schot. Na 55 minuten eindelijk gerechtigheid en Thomas Van der Stock schiet de gelijkmaker in doel. Het staat meer dan verdiend 1-1. Na een uur spel begint echter onze motor de sputteren en lijk de meeste brandstof te zijn opgebruikt bij de onzen. In de 60e minuut moet onze doelman Jelle Heirman zich reppen op een schot van een VKW speler. In 62e minuut gaat de 2e kans in de match van VKW 70 er wel in en het staat 2-1 voor de thuisploeg. Onze coach brengt nu Victor Geenen in de ploeg voor Tjorven Scholliers.  In de 68e minuut beoordeelt de scheidsrechter verkeerdelijk een inworp en in de daaropvolgende fase krijgt VKW 70 zijn 3e kans van de match en staat het 3-1 voor de thuisploeg. Een reclamerende Thomas Van Herpe krijgt geel en enkele minuten later loopt ook Timothy Buyle een gele kaart op. De leeggespeelde Jorn Audenaert wordt nu vervangen door Nick Saerens. Wanneer in de 80e minuut ook de 4e kans voor VKW prijs is en het 4-1 staat zakt alle moed onze spelers in de schoenen. Glenn Huyck komt nu in de ploeg voor Thomas Christiaens en enkele minuten later komt ook Nicolas Van der Stockt in de ploeg voor Birger Roels. Het mag niet meer baten zeker als de thuisploeg in de 87e minuut een misverstand in onze verdediging uitbuit en bij de 5e kans de 5-1 op het scorebord brengt. Na goed 90 minuten maakt scheidsrechter Guy De Roeck een einde aan onze lijdensweg en fluit het de match ten einde.

Na deze merkwaardige wedstrijd waarbij we de fiere leiders een uur lang naar het kastje van de muur speelden en een tiental open kansen creëerden kregen we een les van efficiëntie door VKW 70.

Hopelijk blijft deze zware nederlaag niet te lang nasidderen en kunnen we volgende week thuis eindelijk nog eens uithalen tegen FC De Cup uit Lokeren.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Maarten Waegeman, Timothy Buyle, Birger Roels( 85’ Nicolas Van der Stockt), Tjorven Scholliers(65’ Victor Geenen), Laurens Veldeman, Thomas Christiaens(80’ Glenn Huyck), Thomas Van Herpe, Thomas Van der Stockt, Jorn Audenaert (73’ Nick Saerens) en Kenny Viette

Niet gespeeld: -

 Doelpunten:  55’ Thomas Van der Stockt


Gele kaarten : Thomas Van Herpe en Timothy Buyle


Rode Kaarten : -


Man van de match : Jorn Audenaert

 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.