Wedstrijd


03/11/2018     14:30

Kings Erotica

AVC DE VLASBLOEM

0

6Verslag


Een kille zaterdag begin november. Vandaag reizen we af naar Lokeren om er het gepromoveerde Kings Erotica te treffen. Voor deze wedstrijd werden 13 spelers geselecteerd. Op de bank starten Thomas Van der Stockt en Thomas Van Herpe.

Nadat er 1 minuut stilte werd gehouden ter nagedachtenis van de overleden moeder van de gebroeders Van der Stockt, geeft scheidsrechter Danny Derijck het startschot van deze wedstrijd.

We zoeken van in het begin de combinatie en zetten onze tegenstander direct onder druk. In de 8e minuut ziet Jorn Audenaert de oprukkende Maarten Waegeman en speelt hij de bal in de loop van Maarten. Maarten duikt op in de backlijn en kegelt de bal in het dak van de goal. Het is 0-1. Kings Erotica zet voetballend weinig daar tegenover en beperkt zich tot de lange bal richting spitsen. Onze verdediging heeft hier echter geen probleem mee en na 14 minuten is de volgende kans voor de onzen. De kopbal van Jan Van Heck wordt echter gered door de thuisdoelman die redelijk twijfelachtig staat te acteren. In de 19e minuut een splijtende pas van Stijn Quintelier richting Glenn Huyck die in één tijd mooi overhoeks binnentrapt. Het is 0-2. Enkele minuten later loodst Stijn Quintelier Glenn opnieuw door heen de lokale verdediging. Glenn zet de thuisdoelman en een verdediger op het verkeerde been en trapt de geruststellende 0-3 op het scorebord. We blijven rustig verder combineren en in de 32e minuut dan toch nog eens Kings Erotica met hun eerste maar ook enige kans van de match. De bal gaat echter ver naast het doel van doelman Jelle Heirman.

Na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Danny Derijck de rust.

Na de koffie komt Thomas Van Herpe een degelijke Jorn Audenaert aflossen. Het wedstrijd beeld is hetzelfde als in de eerste periode. Na 55 minuten onderscheppen we de bal randje eigen backlijn en in 3 passes wordt Stijn Quintelier fraai vrijgespeeld. Stijn rond deze prachtaanval dan even mooi af en het staat 0-4. In de 60e minuut komt nu ook Thomas Van der Stockt in het veld voor Jan Van Heck. In de 65e minuut noteren we nog eens een kans voor Stijn Quintelier maar zijn schot gaat naast.  Na goed 70 minuten zet een bedrijvige Thomas Van Herpe zich nog eens door en verschijnt hij alleen voor doel. Thomas omzeilt de thuisdoelman en legt de 0-5 in het doel. De match begint nu wat te verwateren tot  ongeveer vijf minuten voor affluiten Kenny Viette de bal binnen de backlijn krijgt toegespeeld. Kenny poeiert de bal snoeihard in de hoek en het staat 0-6. Meteen het laatste wapenfeit van een door de Vlasbloem volledig gedomineerde match. Na goed 90 minuten fluit een goed leidende scheidsrechter Danny Derijck de match af.

Vandaag hebben al bij al gemakkelijk afstand genomen van Kings Erotica en dit met bijwijlen sprankelend voetbal. We blijven dan ook mee in de kop van de rangschikking.

Volgende week wacht ons het bekertreffen voor een plaats in de kwart finale thuis tegen FC De Cup uit Lokeren. De enige ploeg waar tegen we dit seizoen meer dan 1 doelpunt moesten slikken en die ons op de koop toe puntenloos thuis lieten. Tijd voor revanche zou ik zeggen.

Supporters op post!!!

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Kristoff Malfliet, Nik Waterschoot, Maarten Waegeman, Steven Aerts, Stijn Quintelier, Jorn Audenaert(46’ Thomas Van Herpe), Laurens Veldeman, Glenn Huyck, Kenny Viette en Jan Van Heck(60’ Thomas Van der Stockt).


 Doelpunten: 8’ Maarten Waegeman; 19’ en 25’ Glenn Huyck; 55’ Stijn Quintelier; 70’ Thomas Van Herpe en 86’ Kenny Viette


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Glenn Huyck

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.