Wedstrijd


06/11/2021     14:45

The Cup

AVC DE VLASBLOEM

3

3Verslag


 

Vandaag reizen we af naar Lokeren om het op te nemen tegen FC De Cup. In het verleden waren dit steeds geladen wedstrijden. Voor deze match zijn 15 spelers komen opdagen.  Op de bank starten Laurens Veldeman, Koen De Bonte, Kian Van Moeseke en Brenth De Clercq.

Het is reeds 15u05 als scheidrechter Walther Daneel de match in gang fluit. Het is de thuisploeg die het gretigst aan de match begint. Na 7 minuten grijpt Maarten Van Damme foutief in en krijgt hij de gele kaart onder de neus. De eerste kans is wel voor de onzen maar zoals de laatste weken blijkt scoren o zo moelijk. De Cup is nu overal een stapje rapper dan wij en na 30 minuten komen we goed weg als een bal vol op de deklat wordt getrapt. Een minuut later een vrije trap voor de Cup en onze doelman Kris Van Haute komt iets te kort en het staat 1-0 voor de thuisploeg. We blijven de mindere ploeg en in de 40e minuut loopt ook Thomas Christiaens op een gele kaart. Op een snelle counter spelen de aanvallers van de Cup ons volledig uit verband en wordt na 42 minuten de 2-0 op het scorebord getrapt.  Met nog een minuut te gaan in de eerste helft krijgen we een corner. Deze wordt perfect op het hoofd van Maarten Van Damme getrapt en de aansluitingstreffer is een feit. Het staat na 44 minuten 1-2. Pas afgetrapt of de scheidsrechter fluit de rust.

Na de koffie komt Koen De Bonte in de ploeg voor Stijn Quintelier. In tegenstelling tot de eerste helft zijn wij nu de baas in het spel en drukken we onze tegenstander achteruit. In de 52e minuut trapt Jorn Audenaert vanop de rand van de 16 de bal pardoes op de lat. Een minuut later wordt Thomas Christiaens foutief gehaakt in de  backlijn. De scheidsrechter aarzelt niet en geeft penalty. Koen De Bonte trapt deze gericht naar de hoek maar de thuisdoelman heeft de juiste hoek gekozen en redt deze strafschop. We blijven op zoek gaan naar de gelijkmaker en in de 64e minuut wint Tjorven Scholliers een duel en vanop 25 meter knalt hij de bal in de winkelhaak. We staan nu verdiend gelijk 2-2. In de 65e minuut komen Kian Van Moeseke en Laurens Veldeman in de plaats van Frederik Buytaert en Thomas Christiaens.  In de 77e minuut slalomt Daan Waegeman doorheen de thuisverdediging en plaats hij enig mooi de bal in de verste hoek. We komen voor het eerst in deze match op voorsprong 2-3. Een minuut later komt nu ook Brenth De Clercq in de ploeg voor Tjorven Scholliers. We blijven proberen een gerustmakende voorsprong te verwerven maar stuiten op een goede thuisdoelman. In de 86e minuut kunnen we de bal tot 3 maal toe niet wegwerken en uiteindelijk komt deze in de voeten van een aanvaller van de Cup die de bal in de hoek binnentrapt. Het staat 3-3. Veel valt er niet meer te beleven en na goed 92 minuten fluit scheidsrechter Walther Daneel de match ten einde.

We leiden weer dom puntenverlies nadat we vanuit een verloren positie knap terug waren gekomen en zelfs op voorsprong stonden.

Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Rado uit Sint Niklaas en kunnen we hopelijk nog eens aanknopen met een overwinning. Supporters op post!!!!

 

Ploegopstelling: Chris Van Haut, Maarten Waegeman, Thomas Scholliers, Nik Waterschoot, Thomas Christiaens (65’ Kyan Van Moeseke), Maarten Van Damme, Jorn Audenaert, Frederik Buytaert (65’ Laurens Veldeman), Tjorven Scholliers (78’ Brenth De Clercq), Stijn Quintelier(46’ Koen De Bonte) en Daan Waegeman.

 

Scoreverloop   : 

 

1 - 0     (31’)

2 - 0     (42’)

2 - 1     (44’ Maarten Van Damme)

2 - 2     (64’ Tjorven Scholliers)

2 - 3     (77’ Daan Waegeman)

3 - 3     (86’)

 

Gele Kaarten : Maarten Van Damme en Thomas Christiaens

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Daan Waegeman

 

 

.:| Copyrighted © 2022 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.