Wedstrijd


19/11/2022     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Ham United

3

1Verslag


 

Vandaag spelen we onze jaarlijkse derby thuis tegen Ham United uit Hamme. Deze ploeg heeft 7 wedstrijden zonder nederlaag achter de rug. Voor deze wedstrijd dienen zich opnieuw meer dan voldoende spelers aan, namelijk niet minder  dan 18. Nicolas Van der Stockt en Kristoff Malfliet vallen af. Op de bank starten Addo Lardanoit, Nik Waterschoot, Koen De Bonte, Laurens Veldeman en Thomas Christiaens.

De wedstrijd begint met twee ploegen die ervoor willen gaan. Het is echter de thuisploeg die stilaan het initiatief tot zich neemt en een tweetal doelrijpe kansen kan afdwingen doch zonder succes. Na 27 minuten trapt Ham United een eerste keer op doel. Onze doelman Han Tonnelier kan de bal niet klemmen en een goed gevolgde Hammenaar trapt de tegen de gang van het spel in 0-1 op het scorebord. We zijn niet onder de indruk en trekken steeds meer gedreven naar voor. In de 32e minuut moet Thomas Van Herpe al trekkebenend het veld verlaten en komt Addo Lardenoit in de ploeg. Voor een foutieve ingreep krijgt Dante Lardenoit nu de gele kaart. Met nog enkele minuten te gaan in de eerste helft speelt Maarten Waegeman zijn broer Daan vrij. Daan haalt de bal knap uit de lucht en trapt de verdiende 1-1 op het scorebord. Enkele minuten later fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het terrein. We zijn gedreven uit de kleedkamers gekomen en in de 48e minuut spelen we met 3 a 4 passes in één tijd de volledige verdediging van Ham United uit verband. De bal belandt bij Jorn Audenaert die beheerst de bal in het hoekje legt. Na dit wondermooie doelpunt staan we meer dan verdient op voorsprong. Ham United laat het hier niet bij en trekt nu op zijn beurt volop ten aanval. Onze doelman Han Tonnelier dient nu enkele reuzensafes uit te halen om zijn netten schoon te houden. Na 56 minuten krijgt nu ook Daan Waegeman de gele kaart voor een foutieve ingreep. Enkele minuten later krijgen we een vrije trap op zo’n 18 meter van het doel. Frederick Buytaert trapt deze op de kruising en de bal komt terug in het spel. Pech voor de onzen. Na 60 minuten komt Nik Waterschoot in de ploeg voor Jurgen Pensaert en 5 minuten later wordt Joris Vercauteren vervangen door Koen De Bonte. We beginnen nu meer en meer onze krappe voorsprong te verdedigen en moeten een rits aan hoekschoppen toestaan. Voorlopig houden we stand. Na 78 minuten vervangt Laurens Veldeman Jorn Audenaert en met nog 5 minuten officiële speeltijd te gaan komt nu ook Thomas Christiaens in de ploeg voor Maarten Waegeman. De ruimtes worden nu groter en groter. Diep in blessuretijd gaan we nog eens in de tegenaanval. Addo Lardenoit kan zich van de laatste verdediger van Ham United ontdoen en hij plaats de verlossende treffer in doel. Na 93 minuten staat het 3-1. Ham United is hierdoor uitgeteld en met een lob van Koen De Bonte net over het doel wordt in de 96e minuut deze boeiende wedstrijd ten einde gefloten.

Vandaag hebben we laten zien dat we volledig terug zijn van weggeweest en onze belabberde start van het seizoen is meteen uitgewist. Met verzorgt en bij wijlen sprankelend voetbal hijsen we ons nu in bovenste helft van de rangschikking. Volgende week treffen we het verrassende FC Karree uit Sint Niklaas met als inzet de 5 plaats in de rangschikking. Supporters op post.

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Maarten Waegeman, Joris Vercauteren(65’ Koen De Bonte), Jurgen Pensaert(60’Nik Waterschoot), Thomas Scholliers, Jarni Tonnelier, Thomas Van Herpe(32’Addo Lardenoit), Frederik Buytaert, Dante Lardenoit, Daan Waegeman(85’ Thomas Christiaens), Jorn Audenaert(78’ Laurens Veldeman)  

 

Doelpunten: 27’ 0-1; 43’ 1-1 Maarten Waegeman; 48’ 2-1 Jorn Audenaert; 93’ 3-1 Addo Lardenoit

 

Gele Kaarten :  Dante Lardenoit en Maarten Waegeman

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Han Tonnelier

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.