Wedstrijd


18/11/2017     14:30

AVC DE VLASBLOEM

WM Equano

7

1Verslag


Een frisse herfstdag half november. Nadat we enige weken geleden  ons veilig in de kopgroep nestelden gaan we vandaag de strijd aan voor de 3e plaats in de rangschikking. Onze tegenstander Equano uit Sint Niklaas is de laatste weken sterk op dreef. Voor deze match heeft coach Steven Aerts 15 spelers geselcteerd. Op de bank starten Niels Audenaert, Jorn Audenaert, Nik Waterschoot en Birger Roels.

Het is pas 14u25 als scheidrechter Ronny De Decker onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. Equano neemt meteen het initiatief en onze middenvelders hebben de handen vol. Gedurende ruim 20 minuten blijft Equano de baas over het spel maar creëren ze nauwelijks kansen. Op de 20e minuut wordt onze doelman Jelle Heirman dan pas ook een eerste keer bedreigt. Het schot van de vrijstaande Equano aanvaller gaat echter over.  De storm begint nu te luwen en na 25 minuten krijgen we onze eerste kans. De kopbal van Timothy Buyle gaat echter naast. In de 27e minuut wordt Kristoff Malfliet mooi gelanceerd en trapt hij beheerst met een grondscherend schot de 1-0 op het score bord. Enkele minuten later zet Kristoff zich mooi door en bedient hij Thomas Van Der Stockt. Zijn schot hobbelt echter naast. Equano houdt nog steeds gelijke voet en na 40 minuten trapt een vrijstaande aanvaller nipt naast. In de 43e minuut wordt een gekwetste Dominique Inzé vervangen door Jorn Audenaert. De wederoptredende Thomas Van Herpe schuift een plaats achteruit en gaat nu de verdediging leiden. Vlak voor de rust wordt de kwieke Victor Geenen vlak voor de grote backlijn neergehaald. De daaropvolgende vrije trap wordt netjes naast de muur door Tjorven Scholliers in doel getrapt. We staan iet of wat gevleid 2-0 voor. Pas afgetrapt of scheidsrechter Ronny De Decker fluit de rust.

Na de koffie komen dezelfde ploegen aan de aftrap. Pas afgetrapt of Victor Geenen wordt gelanceerd. Hij snelt voorbij de laatste verdediger van Equano, zet de bezoekende doelman op het verkeerde baan en trapt koelbloedig de 3-0 op het scorebord. Vanaf nu gaat alles wat gemakkelijker voor de onzen. Drie minuten later dribbelt en opnieuw sterk spelende Thomas Van Der Stockt zich voorbij 3 verdedigers van Equano. De 4e haakt Thomas in de grote backlijn en de scheidrechter aarzelt niet en fluit terecht penalty. Tjorven Scholliers zet zich achter de bal en trapt snoeihard de 4-0 op het scorebord dit na 49 minuten. Equano laat het hoofd niet hangen en pas afgetrapt of een speler haalt van ver uit. Onze doelman Jelle Heirman kan nog net de bal van onder de deklat halen. De daaropvolgende corner wordt door een kompleet vrijgelaten aanvaller van Equano tegen de netten gekopt. Het staat na 51 minuten 4-1. Equano geeft niet op en enkele minuten later staat het geluk aan onze zijde als een laag schot van een Equano aanvaller de paal treft. In de 56e minuut komt Birger Roels in de ploeg voor Nick Saerens. We nemen het spel nu terug in handen en in de 57e minuut noteren we een knap schot van de alom vertegenwoordigde Thomas Van Der Stockt dat net naast gaat. Met nog 20 minuten voor de boeg komt nu ook Nik Waterschoot in de ploeg voor Kristoff Malfliet. We blijven mooie patronen uittekenen en na 73 minuten zet Tjorven Scholliers zich door. Tjorven is niet egoïstisch en serveert Victor Geenen zijn 2e van de dag op een schoteltje. Victor mist niet en trapt de 5-1 vlotjes binnen. De supporters worden verder verwend en na 80 minuten steekt uitblinker Victor Geenen de bal tussen 2 verdedigers in door naar Thomas Van Der Stockt die zijn wekelijks doelpuntje fraai binnentrapt. Het staat na 80 minuten 6-1. Nog is de show niet over. In de 85e minuut kapt Jorn Audenaert knap zijn tegenstander uit en trapt hij fraai de 7-1 op het scorebord. De wedstrijd verwatert nu en na goed 94 minuten houdt scheidsrechter Ronny De Decker het voor bekeken.

Vandaag speelden we wellicht tot nu toe onze beste match van het seizoen. Met heerlijk combinatievoetbal en schitterende doelpunten namen we de maat van een zeer sterk begonnen Equano. Deze 3 punten leveren ons voorlopig een 3e plaats op in de rangschikking. Volgende week wacht ons de steeds moeilijke verplaatsing naar Everslaar uit Lokeren.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Maarten Waegeman, Nick Saerens (56’ Birger Roels), Tjorven Scholliers, Timothy Buyle, Kristoff Malfliet(70’ Nik Waterschoot), Thomas Van Herpe, Thomas Christiaens, Thomas Van der Stockt, Victor Geenen en Dominique Inzé (43’ Jorn Audenaert) .

Niet gespeeld: Niels Audenaert

 Doelpunten:  27’ Kristoff Malfliet, 44’ en 49’(penalty) Tjorven Scholliers, 46’ en 73’ Victor Geenen, 80’ Thomas Van der Stock, 85’ Jorn Audenaert


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Victor Geenen

 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.