Wedstrijd


22/10/2022     14:30

AVC DE VLASBLOEM

KFC Puivelde

2

1Verslag


 

We spelen vandaag een echte degradatietopper tegen KFC Puivelde uit Puivelde Sint Niklaas. Voor deze match daagden er opnieuw 15 spelers op. Op de bank starten Jurgen Pensaert, Jorn Audenaert, Maarten Van Damme en Thomas Christiaens.

De wedstrijd komt traag op gang met wel veel balbezit voor De Vlasbloem. Er wordt evenwel veel te lateraal en te veel achteruit gespeeld om echt doelgevaar te creëren. Na 7 minuten schildert Thomas Van Herpe een vrije trap op het hoofd van Daan Waeman die raak treft. Het staat 1-0 voor de thuisploeg. We blijven verder het spelbeeld beheersen maar plots uit het niets een aanval van Puivelde en bij de eerste kans is het meteen weer raak. 1-1 na 16 minuten. We gaan nu iets gedrevener te werk maar hebben tot 2 maal toe pech als de bezoekende doelman de bal eerst op de lat tikt en daarna op de paal. De eerste helft heeft verder niet veel meer om het lijf en we gaan ondanks overgroot balbezit rusten met een 1-1 gelijke stand.

Na de koffie komt er vers bloed in onze ploeg. Jurgen Pensaert vervangt Warre Versele en Jorn Audenaert komt in de ploeg voor Thomas Van Herpe. We blijven de bal opeisen en in de 49e minuut is er een gerommel van jewelste voor het doel van Puivelde. Eerst redt de bezoekende doelman een schot dat via de deklat op het hoofd van Koen De Bonte valt en opnieuw is er een redding van de steeds beter keepende bezoekende doelman en tenslotte kan Addo Lardenoit de ruim verdiende 2-1 binnentikken. We blijven op zoek gaan naar een geruststellende treffer maar kennen nogmaals pech als een voorzet schot via de binnenkant van de paal in de handen van de bezoekende doelman valt. In de 75e minuut komt nu ook Maarten Van Damme in de plaats van Frederik Buytaert. De match wordt nu iets bitsiger en Dante Lardenoit pakt na een foutieve ingreep de gele kaart. Met nog een kwartier te gaan komt nu ook Thomas Christiaens in de ploeg voor Koen De Bonte. We blijven aanvallen en in de 78e minuut nu ook een geel karton voor Daan Waegeman. We missen nu een tweetal reuzekansen alleen voor doel en in de 81e minuut loopt nu ook Maarten Van Damme op een gele kaart. Ook de bezoekers laten zich gelden en krijgen enkele gele kaarten. Gespannen spelen we de match uit en na 96 minuten fluit de scheidsrechter de wedstrijd ten einde.

Eind goed al goed en verdiend blijven de 3 punten voor ons. We zullen echter onze opmars verder moeten zetten om uit de gevarenzone te klimmen. Volgende week een tussendoortje met de 16e finale van de beker tegen onze vrienden uit Castel De Stille Vrienden. Hopelijk wordt ons bekeravontuur er een om ons tot nu toe grijs seizoen op te fleuren.

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Nicolas Van der Stockt,  Maarten Waegeman, Dante Lardenoit, Joris Vercauteren, Frederik Buytaert (72’ Maarten Van Damme), Thomas Van Herpe(46’ Jorn Audenaert), Daan Waegeman,  Addo Lardenoit, Koen De Bonte (75’ Thomas Christiaens), Warre Versele(46’ Jurgen Pensaert)

 

Niet gespeeld: -

 

Doelpunten: 7’ 1-0 Daan Waegeman; 16’ 1-1; 49’  2-1 Addo Lardenoit

 

Gele Kaarten :  Dante Lardenoit, Daan Waegeman en Maarten Van Damme

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Dante Lardenoit

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.