Wedstrijd


23/10/2021     14:30

Ham United

AVC DE VLASBLOEM

2

1Verslag


 

Vandaag gaan we de nummer 1 van de rangschikking bekampen. We reizen af naar Ham United. Voor deze topper komen voor het eerst dit seizoen liefst 16 spelers opdagen. Op de bank starten Tjorven Scholliers, Kian Van Moeseke, Brenth De Clercq, Glenn Huyck en Maarten Van Damme.

Tijdens de opwarming grijpt onze doelman Han Tonnelier na een duik plots naar zijn schouder en dient hij gekwetst de strijd nog voor ze begonnen is te staken. In zijn plaats komt Maarten Van Damme in de ploeg en wordt veldspeler Nik Waterschoot onze gelegenheidsdoelman.

De wedstrijd vangt aan met enkele minuten vertraging. De eerste twintig minuten gaan op en neer met een lichte dominantie voor De Vlasbloem. Beide verdedigingen blijven de baas. We komen nu meer en meer opzetten doch worden regelmatig al dan iet ten onrechte afgefloten voor buitenspel. In de 30e minuut volgt een eerste kantelpunt. Daan Waegeman wordt brutaal onderuit geschopt en dient het terrein al trekkebenend te verlaten. Hiervoor heeft de scheidsrechter slechts een gele kaart over. In de plaats van Daan maakt Tjorven Scholliers zijn wederoptreden dit seizoen. We zijn even van slag na dit voorval en Ham United krijgt een eerste kans die echter voorlangs wordt getrapt. In de 37e minuut worden we een derde keer deze namiddag geconfronteerd met een tegenslag als ook Thomas Van Herpe met een blessure het veld dient te verlaten. In zijn plaats komt Brenth De Clercq. Ons steunvlak in ons middenveld is weg en we ondergaan nu de match. Een minuut later mag een speler van Ham United vrij aanleggen van buiten de 16 meter en de bal rolt tergend traag naast de paal in doel. Tegen de gang van het spel staat het nu 1-0 voor de thuisploeg. Voor de rust gebeurd er nog weinig en na precies 45 minuten, ondanks enkele vervangingen fluit scheidsrechter Walther Daneel de rust.

Na de pauze komen dezelfde elftallen op het terrein.  We gaan nu resoluut op zoek naar de gelijkmaker maar het is onze doelman Nik Waterschoot die op een vrije trap zijn doel ongeschonden moet houden. Met nog 17 minuten te gaan komt Kian Van Moeseke in de plaats van Thomas Christiaens en een minuutje later wordt ook de leeg gespeelde Jorn Audenaert vervangen door Glenn Huyck.  We blijven erin geloven en Ham United denkt enkel nog aan verdedigen en begint nu meer en meer tijd te rekken. Nadat eerst Tjorven Scholliers een kans over trapt haalt Koen De Bonte na een knappe dribbel de achterlijn. Hij zet voor maar Glenn Huyck trapt van randje kleine baklijn deze kans hoog over. We zijn nu al in blessure tijd als Joris Claerhout de bal onderschept en hij een spurtende Maarten Waegeman richting doel ziet lopen. Joris past de bal perfect in de loop van Maarten die met een lob de uitkomende thuisdoelman verslaat. Gerechtigheid geschied denken de talrijk meegekomen Vlasbloemsupporters en het staat in de 91e minuut 1-1. We hadden evenwel niet op gerekend dat dame Fortuna deze namiddag duidelijk de kant van de thuisploeg heeft gekozen. Ondanks het tijdrekken van Ham United laat de scheidsrechter in tegenstelling tot de eerste helft lustig verder spelen. We zijn in de 98e minuut beland en Ham United mag nog een vrije trap nemen op zo wat 25 meter van het doel. De bal maakt een curve en belandt buiten het bereik van onze nochtans knap kepende doelman Nik Waterschoot in doel. Van een anticlimax gesproken. Er volgt nog 1 baltoets en een zwak leidende scheidsrechter Walther Daneel fluit de match ten einde.

We hebben vandaag getoond dat we minstens de evenknie waren van de fiere leiders in het klassement. Een reeks tegenslagen en het ontbreken van een portie geluk zorgden er echter voor dat we puntenloos naar Grembergen terug keerden.

Ons legertje gekwetsten groeit ondertussen verder en hopelijk vinden we volgende week nog 11 valabele spelers om de confrontatie aan te gaan tegen het immer moeilijk te bekampen VKW 70 uit Sint Niklaas. Deze thuiswedstrijd vangt aan om 14u30. Supporters op post!!

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier (0’ Maarten Van Damme), Maarten Waegeman, Thomas Scholliers, Nik Waterschoot, Thomas Van Herpe( 37’ Brenth De Clercq), Thomas Christiaens (73’ Kyan Van Moeseke), Frederik Buytaert, Jorn Audenaert(75’ Glenn Huyck), Joris Claerhout, , Daan Waegeman en Koen De Bonte.

 

Scoreverloop   : 

 

1 - 0     (37’)

1 - 1     (91’ Maarten Waegeman)

2 - 1     (98’)

 

Gele Kaarten : Jorn Audenaert, Koen De Bonte en Thomas Van Herpe

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Joris Claerhout

 

.:| Copyrighted © 2022 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.