Wedstrijd


28/10/2017     14:30

FC Stille Vrienden

AVC DE VLASBLOEM

2

3Verslag


Een winderige zaterdag eind oktober. Vandaag gaan we op bezoek bij Stille Vrienden uit Moerzeke Castel.  Deze ploeg bevindt zich verrassend op een gedeelde tweede plaats in de rangschikking. Er dient dus te worden gewonnen om voeling te houden met de top van het klassement. Coach Steven Aerts heeft 14 spelers geselecteerd voor deze clash. Op de bank starten Nick Saerens, Victor Geenen en Nicolas Van der Stockt.

Het is klokslag 14u35 als de scheidsrechter onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. We zijn direct bij de les en trekken onmiddellijk naar voor. Na 4 minuten is het al prijs als Timothy Buyle verschroeiend uithaalt net binnen de backlijn. We staan 0-1 voor. We blijven Stille Vrienden onder druk zetten en na 8 minuten kennen we pech als na een knal van Tjorven Scholliers  de bal via de onderkant van de deklat terug in het veld springt. In de rebound zet Timothy Buyle de bal net naast het doel. Het geweld gaat nu even liggen en de Stille Vrienden steken een eerste keer de neus aan het venster. Onze verdediging wordt in snelheid gepakt en ook op de voorzet die daarop volgt zijn we te laat. Het staat bij de eerste kans voor Stille Vrienden 1-1 na 12 minuten. Stille Vrienden trekken zich op aan dit doelpunt en een zestal minuten later lanceren zij een nieuwe aanval. Tjorven Scholliers trekt nodeloos aan de noodrem en tackelt de aanvaller van Stille Vrienden langs achter in de backlijn. Geen discussie mogelijk en penalty voor de thuisploeg met daarbovenop de gele kaart voor Tjorven. De strafschop wordt feilloos omgezet en na 16 minuten staat de thuisploeg plots op voorsprong 2-1. We zijn niet van slag en amper 3 minuten later trapt een beresterke Thomas Van der Stockt vanop de rand van de backlijn met een schuiver net naast de paal de gelijkmaker op het scorebord. Het staat 2-2 na 19 minuten.  De wedstrijd gaat nu op en neer maar beide verdedigingen blijven de baas en de doelmannen worden niet meer bedreigd. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de pauze komen dezelfde elftallen aan de aftrap. We nemen terug een flitsende start en in de 52e minuut een kans voor Tjorven Scholliers. Zijn schot wordt echter met de voet gered door de thuisdoelman. In de 55e minuut komt Nick Saerens in de ploeg voor Lorenzo Slabbaert. Een middenvelder erbij en een verdediger eraf, zodat wij nog meer kunnen aanvallen. In de 61e minuut kan Nick Saerens net niet goed bij een mooie voorzet van Niels Audenaert en trapt hij naast het doel. Op de tegenaanval kennen we geluk als de bal pal op de deklat belandt. In de 70e minuut komt Victor Geenen in de ploeg voor de moegestreden Kenny Viette. Enkele minuten later krijgt Timothy Buyle een gele kaart voor een tackel. In dezelfde minuut komt Nicolas Van der Stockt in de ploeg voor de leeggelopen Birger Roels. We blijven op zoek gaan naar de winninggoal. In de 82e minuut zien we een vlot uitgesponnen aanval van de Vlasbloem. De bal belandt uiteindelijk bij Victor Geenen die in één tijd net naast besluit. We blijven gaan en in de 84e minuut wordt een center door uitblinker Thomas Van der Stockt op de lat gekopt. De afvallende bal komt in de voeten van Victor Geenen die koel binnentrapt . Met nog 6 minuten te gaan staat het 2-3 voor de onzen. Stille Vrienden zijn moegestreden en kunnen toch nog enkele hoekschoppen forceren maar voor doelgevaar zorgen zij niet meer. De scheidsrechter laat wel nog 6 minuten overspelen maar de stand wijzigt niet meer. Na 96 minuten fluit de man in het zwart de match ten einde.

Vandaag hebben we met veel inzet en karakter getoond dat we nog niet afgeschreven zijn en blijven we zo in het spoor van de koplopers.

Volgende week zijn we vrij daar we vrijgeloot zijn voor de beker en zo al een plaats bij de laatste 16 verworven hebben. De week  nadien  op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november volgt ons jaarlijks steakfestijn waarop iedereen wordt uitgenodigd. Pas op zaterdag 18 november gaat onze volgende match thuis tegen Equano uit Sint Niklaas.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Birger Roels(82’ Nicolas Van der Stockt), Maarten Waegeman, Lorenzo Slabbaert(55’ Nick Saerens), Tjorven Scholliers, Timothy Buyle, Laurens Veldeman, Thomas Christiaens, Thomas Van der Stockt, Kenny Viette(70’ Victor Geenen) en Niels Audenaert .

 Doelpunten:  4’ Timothy Buyle, 19’ Thomas Van der Stock, 84’ Victor Geenen


Gele kaarten : Timothy Buyle en Tjorven Scholliers


Rode Kaarten : -


Man van de match : Thomas Van der Stockt

 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.