Wedstrijd


02/09/2017     15:00

KP De Donkere Wolk

AVC DE VLASBLOEM

1

3Verslag


Een mooie nazomerdag begin september. Vandaag starten we met volle moed de nieuwe competitie 2017-2018. De kalendermaker heeft ons geen geschenk gedaan en mogen direct aan de bak tegen de 4e in het eindklassement van vorig seizoen: Donkere Wolk uit Lokeren. Voor deze uitmatch heeft kersverse coach Steven Aerts 14 spelers kunnen selecteren. Tijdens de opwarming kwetst  sterkhouder Tjorven Scholliers zich zodat op de bank slechts 2 wisselspelers kunnen plaatsnemen: Rembert De Ferrerre en Glenn Huyck.

Het is klokslag 15u wanneer scheidsrechter Carry Callebaut onder een stralend zonnetje de match in gang fluit.

Van in de eerste minuten nestelen wij ons op de helft van onze tegenstander en wordt er vroeg gestoord op het middenveld. Na 7 minuten wordt  Thomas Van Der Stockt met een sublieme dieptepas van nieuweling Thomas Van Herpe het straatje ingestuurd. Thomas aarzelt niet en plaatst de bal knap naast de thuisdoelman in doel. Het staat 0-1. We blijven de match beheersen en buiten een kopbal ver over het doel heeft Donkere Wolk niet veel te vertellen. We blijven nu de kansen opstapelen. In de 18e minuut een nieuwe kans voor Thomas Van Der Stockt naast het doel. 2 minuten later een knap schot van de Pros gered door de thuisdoelman. In de 28e minuut ziet Niels Audenaert Thomas Van Herpe vanuit het middenveld infiltreren.  Thomas pikt de knappe voorzet mee en schiet beheerst naast de thuisdoelman de 0-2 tegen de touwen.  We blijven de overheersende ploeg en in de 34e minuut noteren we nog een schot van Thomas Van Herpe. De thuisdoelman redt. Na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Carry Callebout de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in het veld. Het wedstrijdbeeld verandert niet en wij zijn opnieuw de overheersende partij. In de 48e minuut krijgt de Pros een mooie kans maar hij mikt over het doel. Uitstel echter want in de 51e minuut ziet opnieuw Niels Audenaert Thomas Van Herpe vrijstaan en Thomas knalt zijn 2e van de namiddag in de winkelhaak. Van een entree gesproken 2 doelpunten en een assist voor nieuwkomer Thomas Van Herpe. De stand is nu 0-3. Na een klein uur wordt Thomas Van Herpe die aangegeven had slechts een uur te kunnen aantreden onder een geweldig applaus vervangen door Glenn Huyck. Enkele minuten later doet scheidsrechter Carry Callebaut zijn reputatie alle eer aan door een protesterende Timothy Buyle (de Pros) een geel karton onder de neus te duwen. In de 63e minuut wordt een andere uitblinker Niels Audenaert vervangen door Rembert De Ferrerre. Donkere Wolk komt nu iets meer in de match. Tijd dus om onze nieuwe doelman Jelle  Heirman te testen. Met veel bravoure gaat Jelle in de 73e minuut plat op een lage schuiver van een Donkere Wolk aanvaller. In de 82e minuut rammelt hij een plaatsbal uit zijn doelvlak. We verdedigen nu voor al onze voorsprong maar in de 88e minuut wordt onze secure verdediging in snelheid genomen en trapt een Donkere Wolk aanvaller de 1-3 eindstand op het scorebord. Na exact 90 minuten houdt scheidsrechter  Carry Callebaut het voor bekeken en fluit hij de match ten einde.

Onze eerste driepunter is binnen en voorla het geleverde spel doet veel goeds verhopen voor de toekomst. Volgende week echter een gevaarlijke klip. Wij nemen het dan thuis op tegen FC Puivelde. Deze wedstrijd wordt gespeeld nadat op vrijdagavond de reuzen uit Grembergen september kermis openen. Een evenement waaraan ook onze vereniging deelneemt.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Birger Roels, Maarten Waegeman, Kristoff Malfliet, Ludo Burm, Jorn Audenaert, Thomas Van Herpe (69’ Glenn Huyck), Laurens Veldeman,  Timothy Buyle, Niels Audenaert (64’ Rembert De Ferrerre) en Thomas Van Der Stockt.

 

Doelpunten:  7’ Thomas Van Der Stockt, 28’ en 51’ Thomas Van Herpe

 

Gele kaarten: Timothy Buyle

 

Rode Kaarten: -

 

Man van de match: Thomas Van Herpe

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.