Wedstrijd


21/10/2017     14:30

Fina

AVC DE VLASBLOEM

3

5Verslag


Een herfstdag eind oktober. Na de pijnlijke nederlaag van verleden week nemen we het vandaag op tegen Fina uit Temse. Voor deze match heeft onze coach Steven Aerts 14 spelers geselecteerd. Op de bank starten Jorn Audenaert, Dominique Inzé en Nicolas Van der Stockt.

Het is precies 14u30 wanneer onder een schraal zonnetje scheidsrechter Marc De Wilde de match in gang fluit. Vlasbloem heeft er zin in en na 3 minuten een eerste mooie kans voor Birger Roels. Zijn schot wordt gered door de thuisdoelman en in de rebound kan ook Niels Audenaert niet scoren.  Weer 3 minuten later een nieuwe kans deze keer voor Thomas Van der Stockt. Opnieuw redt de thuiskeeper. Zowat om de drie minuten krijgen we kansen maar afwerken is er niet bij. Na 17 minuten een eerste keer Fina. Een grondscherend schot wordt gered door onze doelman Jelle Heirman en terwijl onze verdediging met bewondering kijkt naar Jelle’s redding is er een speler van Fina die reageert op de geloste bal en scoort. Het staat tegen de gang van het spel in 1-0 voor de thuisploeg. We gaan onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker maar een pegel van Timothy Buyle komt via de onderkant van de kruising terug in het spel. Enkele ogenblikken later kan een volledig ongedekte aanvaller van Fina de 2-0 binnenkoppen. We zijn even van slag en na 30 minuten krijgt Jan Van Heck de gele kaart voor een late tackel. Een minuutje later werkt een Fina verdediger de bal weg op de arm van een medespeler. Geen enkele discussie mogelijk en de scheidsrechter fluit strafschop. Tjorven Scholliers plaatst de bal beheerst in doel en de aansluitingstreffer is een feit. 2-1 na 31 minuten. Naarstig gaan we op zoek naar de gelijkmaker en die komt er 4 minuten later als Thomas Van der Stockt zijn wekelijks doelpunt meepikt. 2-2 na 35 minuten. We blijven het doel van Fina belegeren maar afwerken blijft een probleem. Het schot van Niels Audenaert is binnen het bereik van de doelman en Tjorven Scholliers trapt de laatste kans voor de rust over. Na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Marc De Wilde de rust.

Na de koffie komt Jorn Audenaert in de ploeg voor Jan Van Heck. Amper afgetrapt of Tjorven Scholliers mag alleen op doel afstevenen. Zijn schot is echter te zwak en de doelman redt met de voet. We blijven kansen opstapelen maar zowel Niels als Jorn Audenaert werken niet goed af. Na 65 minuten komt Dominique Inzé in de ploeg voor Tjorven Scholliers. De thuisdoelman redt nu een schot van Thomas Van der Stockt. We spelen ruim 68 minuten wanneer ook Fina nog eens voor ons doel verschijnt. Gelukkig richt de Fina aanvaller zijn kopbal over ons doel. Birger Roels loopt nu onterecht op een gele kaart nadat hij de bal nog net voor de thuisdoelman weg tikt maar ook de doelman raakt. Met nog een kwartier te spelen zien we een mooie aanval dito pas van Laurens Veldeman in de loop van Timothy Buyle die knap afwerkt. Het staat 2-3. Zowat 2 minuten later een nieuwe mooie aanval en op een center van Niels Audenaert kan de Pros al zwevend de bal mooi in de hoek binnenkoppen zodat het na 77 minuten 2-4 staat. In de 82e minuut maakt Nicolas Van der Stockt zijn wederoptreden na een langdurige blessure en komt hij in de plaats van broer Thomas. Met nog 5 minuten te gaan wordt een schot van Niels Audenaert op de lijn gered door een verdediger. We blijven het doel van Fina verder belegeren. Met nog 3 minuten te gaan zien we een nieuwe redding van de thuisdoelman op een schot van opnieuw Niels Audenaert. In de 88e minuut rukt Kristoff Malfliet mee op en prikt hij de 2-5 op het scorebord. Amper afgetrapt of onze verdediging wordt ook gevloerd en een Fina aanvaller kopt de 3-5 op het scorebord. Na goed 90 minuten houdt scheidsrechter Marc De Wilde het voor bekeken en fluit hij de match ten einde.

We hebben vandaag al bij al gemakkelijk de 3 punten mee kunnen nemen naar Grembergen. Een gebrek aan efficiëntie voor doel zorgden er echter voor dat deze match ruim een uur spannend bleef.

Volgende week zal het wel efficiënter moeten gebeuren als we op verplaatsing naar de verrassende 3e in de rangschikking trekken: de Stille Vrienden uit Moerzeke Castel.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Birger Roels, Maarten Waegeman, Kristoff Malfliet, Jan Van Heck(46’ Jorn Audenaert), Tjorven Scholliers(65’ Dominique Inze) , Timothy Buyle, Laurens Veldeman, Thomas Christiaens, Thomas Van der Stockt(82’ Nicolas Van der Stockt) en Niels Audenaert .

 Doelpunten:  31’ Tjorven Scholliers (pen), 35’ Thomas Van der Stock, 75’ en 77’ Timothy Buyle en 88’ Kristoff Malfliet


Gele kaarten : Jan Van Heck en Birger Roels


Rode Kaarten : -


Man van de match : Timothy Buyle

 

  

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.