Wedstrijd


15/10/2022     15:00

The Cup

AVC DE VLASBLOEM

3

3Verslag


 

Onze ploeg die nog steeds op zoek is naar zichzelf neemt het vandaag op tegen FC De Cup uit Lokeren. Het verleden leerde ons dat deze versplaatsing geen gezondheidswandeling is. 16 spelers kwamen opdagen. Op de bank starten Jarni Tonnelier, Koen De Bonte, Jurgen Pensaert, Thomas Christiaens en Nico Van der Stockt.

Het is 15u5 als de scheidsrechter de match in gang fluit. De start is voor de thuisploeg die ons terugdrijft op onze speelhelft en in de eerste 10 minuten reeds 2-0 had kunnen voorstaan. Gelukkig voor ons misten de Cup spelers precisie in de afwerking. In de 12e minuut een soepele aanval van de onzen en de bal belandt bij Steven Verlee die niet twijfelt en de 0-1 op het scorebord brengt. Enkele minuten later missen we de kans op de 0-2. Lang kunnen we niet genieten van onze voorsprong want amper 1 minuut later hangen de bordjes weer gelijk als onze verdediging op snelheid gepakt wordt. Deze keer mist de aanvaller van De Cup niet en het staat na 17 minuten 1-1. Bij deze fase kwetst Kristoff Malfliet zich en dient hij te worden vervangen door Jarni Tonnelier. FC De Cup gaat nu op zijn elan door en in de 22e minuut wordt een corner met het hoofd in doel gewerkt. 2-1 voor de thuisploeg. FC De Cup blijft doorgaan en wanneer een laag schot traag naast de paal binnenhuppelt  staat het na 26 minuten 3-1 voor de thuisploeg. We rechten echter onze rug en in de 29e minuut wordt een overduidelijke penaltyfout van de thuisdoelman op Addo Lardenoit niet gefloten. Bij de daaropvolgende hoekschop belandt de bal op de arm van een speler van De Cup en nu kan de scheidsrechter niet anders meer dan penalty fluiten. Jorn Audenaert neemt zijn verantwoordelijkheid en plaats de bal beheerst in het hoekje. De stand is 3-2. We gaan nu verder op ons elan en kennen tot twee maal toe pech wanneer  eerst een schot van Jorn Audenaert en  kort daarna een van Maarten Waegeman de paal treffen. De wedstrijd gaat nu op en neer. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Dezelfde elftallen beginnen aan de 2e helft. We gaan voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker maar echte kansen komen er voorlopig niet. In de 55e minuut komt Koen De Bonte in de ploeg voor Jorn Audenaert. We komen nu goed weg wanneer de lat ons redt en ook onze doelman Han Tonnelier onderscheidt zich enkele malen op een tegenaanval van De Cup. In de 75e minuut komt Jurgen Pensaert in de ploeg voor Nik Waterschoot. De match lijkt nu te verwateren en in de 82e minuut komt Thomas Christiaens in de ploeg voor Addo Lardenoit. Wanneer iedereen zich stilaan begint te verzoenen met een nieuwe opdoffer krijgen we in de 90e minuut nog een kans. FC De Cup krijgt de bal niet weg en deze belandt bij Steven Verlee die via het been van een tegenstander de 3-3 eindscore op het scorebord trapt. De scheidsrechter laat nog 6 minuten overspelen maar er komen langs beide kanten geen kansen meer. Na 96 minuten fluit de arbiter de match ten einde.

Het zag er vandaag niet al te goed uit maar op karakter hebben we uiteindelijk een 3-1 achterstand nog kunnen ombuigen in een 3-3 gelijk spel. Dit puntje brengt echter geen aarde aan de dijk want we blijven hangen op een degradatieplaats. Dringend dient er gewonnen te worden. Misschien al volgende week wanneer we het thuis opnemen tegen KFC Puivelde uit Puivelde Sint Niklaas. Supporters op post!!

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Nik Waterschoot(75’ Jurgen Pensaert), Kristoff Malfliet(17’ Jarni Tonnelier), Maarten Waegeman, Dante Lardenoit, Jorn Audenaert(55’ Koen De Bonte) , Frederik Buytaert, Thomas Van Herpe, Daan Waegeman,  Addo Lardenoit(82’ Thomas Christiaens), Steven Verlee

 

Niet gespeeld: Nicolas Van der Stockt

 

Doelpunten: 12’ 0-1 Steven Verlee; 17’ 1-1; 22’  2-1; 26’ 3-1; 29’ 3-2 Jorn Audenaert(pen); 90’ 3-3 Steven Verlee

 

Gele Kaarten :  -

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Daan Waegeman

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.