Wedstrijd


14/10/2017     14:30

AVC DE VLASBLOEM

SK Vlierkouter

2

3Verslag


Een mooie nazomerdag half oktober. Vandaag gaan we op zoek naar bevestiging tegen onze buren uit Hamme FC Vlierkouter. Onze coach Steven Aerts heeft 14 spelers geselecteerd voor deze match. Op de bank starten Jorn Audenaert, Nick Saerens en Dominique Inzé.

Het is precies 14u30 als de scheidsrechter onder een deugddoend herfstzonnetje de match in gang fluit. Het is de thuisploeg die het eerste initiatief neemt en na 4 minuten krijgen we een eerste goede kans voor Joris Claerhout die echter over kopt. Ongeveer 10 minuten ver en er moet al een eerste vervanging worden doorgevoerd. Ludo Burm dient gekwetst het veld te verlaten en in zijn plaats komt Jorn Audenaert. De bezoekers beginnen nu stilaan zowat alle duels te winnen. Na een goed kwartier spel leiden we het zoveelste balverlies op het middenveld en een aanvaller van FC Vlierkouter mag alleen op doel af. Hij mist niet en het staat 0-1 voor de bezoekers. Vlasbloem is nu duidelijk op zoek naar zichzelf en enkele minuten later is het opnieuw dezelfde speler van Vlierkouter die voor paniek zorgt in onze verdediging. Gelukkig is onze doelman Jelle Heirman paraat en redt hij de poging. Vijf minuten later blijft de aanvaller van Vlierkouter onhoudbaar voor onze verdediging en schenkt hij de 0-2 op een blaadje voor zijn medemaat. Na een goed half uur staat het 0-2. Dit doelpunt maakt ons wakker en in de 35e minuut mist Birger Roels de aansluitingstreffer. Een minuut later is het dan toch raak nadat de bezoekende doelman eerst een schot van Jorn Audenaert weet te redden kan Kenny Viette in de rebound de 1-2 op het scorebord trappen. In dezelfde minuut echter opnieuw balverlies voor de onzen maar uit duidelijk buitenspel maakt Vlierkouter er 1-3 van.  De match wordt nu pittiger en als een speler van Vlierkouter zich revancheert vergeet de scheidsrechter de juiste kleur te trekken en laat hij het bij geel. Meteen nadien fluit hij de rust.

Na de pauze komt Nick Saerens in de ploeg voor Thomas Christiaens. We komen gedreven uit de kleedkamer en drukken Vlierkouter nu naar achteren. Na goed 3 minuten in de tweede periode knalt Kenny Viette net voorlangs. In dezelfde minuut trapt Joris Claerhout van binnen de kleine backlijn nog over het doel. In de 57e minuut volgt dan toch de aansluitingstreffer van nieuwkomer Victor Geenen. We blijven Vlierkouter verder onder druk zetten en ze komen amper nog over de middenlijn. Enkele minuten later kennen we pech als een pegel van Joris Claerhout via de onderkant van de deklat terug het veld in springt. Vlierkouter en vooral zijn doelman doen er nu alles aan om zoveel als mogelijk tijd te winnen. We blijven aanvallen en op een schot van Victor Geenen moet de bezoekende doelman zich onderscheiden. Met nog tien minuten te gaan wordt de verdediging van Vliekouter helemaal uit verband gespeeld maar Tjorven Scholliers besluit met een schot langs de verkeerde kant van de paal.  Bij een nieuwe schermutseling revancheert een Vlierkouter speler zich. Opnieuw weet de scheidsrechter de verkeerde kleur te tonen en geeft hij slecht geel. Op 5 minuten van de reguliere speeltijd slaat dan plots het noodlot toe. Joris Claerhout en de bezoekende doelman gaan beiden vol voor de bal en komen in botsing met elkaar. Joris knalt met zijn hoofd in volle snelheid tegen de knie van de doelman. Joris blijft roerloos liggen en spelers in zijn omgeving geven aan dat Joris dient te worden vervangen. De ongelukkige Joris wordt meteen naar de spoedafdeling van het Sint Blasius ziekenhuis gebracht waar het harde verdict valt. Een spoedoperatie om het  gebroken kaaksbeen te stabiliseren en minstens 4 tanden gebroken. Er wacht Joris een lange revalidatie en wij wensen hem dan ook een heel spoedig herstel toe. Dominique Inzé komt nu in de plaats van de onfortuinlijke Joris Claerhout. Na dit voorval blijven we op zoek naar de gelijkmaker. Bij Vlierkouter vallen de spelers nu als vliegen en het tijdrekken wordt steeds meer en meer enerverend. We spelen nu al ruim 5 minuten over en missen ook onze laatste kans. Een kopbal van Lorenzo Slabbaert wordt langs de verkeerde kant van de paal naast gekopt. Meteen het laatste wapenfeit van deze match. En na 96 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Ondanks onze betere tweede helft met tal van doelrijpe kansen blijven we vandaag puntenloos achter. Onze tegenstander met in hun rangen een vrijwel ongrijpbare spits gaat dan ook op een diefje op loop met de 3 punten. Met alweer twee langdurig gekwetsten in onze rangen raakt onze ziekenboeg ver overvol. Het seizoen is echter nog lang en onze coach blijft er sterk in geloven.

Volgende week dienen wij opnieuw de draad op te nemen uit tegen Fina uit Temse.   

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Birger Roels, Maarten Waegeman, Kristoff Malfliet, Laurenzo Slabbaert, Ludo Burm(11’ Jorn Audenaert), Tjorven Scholliers, Joris Claerhout (85’ Dominique Inze) , Thomas Christiaens(46’ Nick Sarens), Victor Geenen en Kenny Viette .

 Doelpunten:  36’ Kenny Viette en 57’ Victor Geenen


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Jorn Audenaert

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.