Wedstrijd


12/10/2019     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Rado

6

1Verslag


Een zachte herfstdag half oktober. Vandaag gaan we op zoek naar eerherstel na de smadelijke nederlaag van verleden week op Ham United. Tegenstander is RADO uit Sint Niklaas dat het seizoen goed is begonnen en momenteel op de 2e plaats prijkt. Voor deze match zijn slechts 12 spelers komen opdagen, wetende dat er liefst 26 zijn aangesloten. Op de bank neemt Jorben D’Hondt plaats samen met onze coach Birger Roels.

Het is precies 14u29 als scheidsrechter Carry Callebaut de match in gang fluit. De eerste minuten gaan op en neer en in de 7e minuut krijgen we een vrije trap op een niet onaardige plaats. Tjorven Scholliers trapt de bal echter in de muur. We worden nu stilaan de betere ploeg en op het kwartier trapt Tjorven Scholliers nogal overhaast over het doel. In de 24e minuut krijgt nu ook RADO een vrije trap randje backlijn. Showman Callebaut begint aan zijn wekelijks geel festival en geeft een mopperende RADO speler geel. De vrije trap wordt net naast de paal getrapt maar onze doelman Gerben haalt met een karpersprong de bal uit zijn doel. Enkele minuten later zet Tjorven Scholliers zich knap door en bedient hij Kristoff Malfliet die onhoudbaar binnentrapt. We leiden na 28 minuten met 1-0. In de 32e minuut kennen we pech als Tjorven Scholliers zich kwetst bij een trap op doel. Onze beste man op dat ogenblik dient gekwetst het veld te verlaten en wordt vervangen door Jorben D’Hondt. We blijven het doel van onze tegenstander belagen maar missen opnieuw enkele loepzuivere kansen. Na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Carry Callebaut de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in de arena. We gaan op zoek naar een geruststellendere voorsprong maar een kopbal van Jorn Audenaert gaat nipt over. In de 50e minuut komt nu ook RADO nog eens opzetten en met een afgeweken schot wordt het plots tegen de gang van het spel in 1-1. We zijn echter niet van slag en amper vijf minuten later moet de bezoekende doelman een schot van Jorn in hoekschop duwen. De corner komt in de kleine backlijn terecht en in de kluts is het Jelle Pensaert die als laatste hem binnenduwt. Het staat na 56 minuten 2-1 voor de onzen. Amper 4 minuten later kan Kristoff Malfliet met zijn 2e van de dag de 3-1 op het scorebord zetten. De fut bij RADO begint er nu uit te gaan en Jorn Audenaert loopt nu op een gele kaart na een lichte overtreding. In de 70e minuut verschijnt Thomas Van Herpe alleen voor de bezoekende doelman, Thomas blijft kalm en omspeelt de doelman en tikt de 4-1 op het scorebord. Plots lijkt alles te lukken en 2 minuten later trapt Jorn Audenaert de bal hard in doel en staat het 5-1. De verdediging van Rado ziet nu alle kleuren van de regenboog en in de 78e minuut rent Jelle Pensaert de verdediging voorbij en trapt hij ook zijn 2e tegen de netten. Het staat  6-1. In de 80e minuut komt onze coach Birger Roels de licht geblesseerde sterk spelende Kevin D’ Heer vervangen. Met nog enkele minuten te gaan laat nu ook Gerben Tempels zijn talenten nog eens bewonderen en borstelt hij een vrije trap van Rado uit de winkelhaak. Na goed 90 minuten houdt scheidsrechter Carry Callebaut het voor bekeken en fluit hij de match ten einde.

Vandaag hebben we na een goede wedstrijd de weg naar doel terug gevonden en wonnen we verdiend deze match. Volgende week dienen we echter te bevestigen als we op verplaatsing naar Kings Erotica trekken in Lokeren. Supporters op post!!

 

Ploegopstelling : Gerben Tempels, Nicolas Van Der Stockt, , Kevin D’Heer(80’ Birger Roels), Thomas Christiaens, Jorn Audenaert, Jelle Pensaert, Maarten Waegeman, Kristof Malfliet, Thomas Van Herpe, Joris Claerhout en Tjorven Scholliers(32’ Jorben D’Hondt).


 Doelpunten:  28’ en 60’ Kristoff Malfliet, 56’ en 78’ Jelle Pensaert, 70’ Thomas Van Herpe en 72’ Jorn Audenaert


Gele Kaarten :  Jorn Audenaert


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Gerben Tempels
 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.