Wedstrijd


10/10/2020     14:30

Klauwaerts Malpertus

AVC DE VLASBLOEM

1

7Verslag


 Een sombere zaterdag half oktober. Om de kater van vorige week door te spoelen krijgen we de kans vandaag in een wedstrijd voor de 16e finale van de beker. Onze tegenstander is Klauwaert Malpertuus uit Kemzeke. Deze ploeg komt uit in de 2e zaterdagafdeling van Walivo. Voor deze match werden 15 spelers geselecteerd door onze coach Dominique Inzé. Op de bank starten Thomas Van Herpe, Frederick Buytaert, Kristoff Malfliet en Tim Mouton.

Het is precies 14u35 als de scheidsrechter onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. Van bij de aftrap wordt het duidelijk dat er een hemelsbreed verschil is tussen een ploeg uit de 1e afdeling en een van de tweede afdeling. We nemen resoluut de match in handen en na 6 minuten wordt Glenn Huyck alleen voor doel afgezonderd. Hij trapt echter recht op de thuisdoelman. Na 10 minuten wordt de gekwetste Jorn Audenaert vervangen door Frederick Buytaert. We creëren nu kans na kans maar telkens wordt deze gemist. Achtereenvolgens in de 14e minuut Daan Waegeman over, in de 20 minuut Tjorven Scholliers naast en een minuut later opnieuw Tjorven op de thuisdoelman. De slechte staat van het veld zit hier ook wel voor iets tussen. Na 25 minuten is het dan toch raak wanneer het de beurt is aan Joris Claerhout die onhoudbaar binnentrapt en de 0-1 op het scorebord zet.  Enkele minuten later kan Daan Waegeman met een schuiver de 0-2 binnentrappen en leiden we na 31 minuten met 0-2. We blijven het spel beheersen en in de 41e minuut staat het 0-3 als Joris Claerhout vanuit de kluts keihard de bal binnentrapt. Onze werkloze doelman Philip Govaert dient in de 44e minuut een eerste maar tussen te komen en hij tipt een vrije trap over zijn doel. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in de arena. In de 51e minuut kan Joris Claerhout zijn hattrick voltooien en trapt hij de 0-4 op het scorebord. Amper 2 minuten later redt de thuisdoelman knap een mooi schot van Daan Waegeman. In minuut 55 komen Kristoff Malfliet, Tim Mouton en Thomas Van Herpe in de ploeg voor Daan Waegeman, Joris Claerhout en Thomas Scholliers.  Het spelbeeld verandert niet en we blijven aanval na aanval in elkaar steken. Met nog 20 minuten te gaan kraakt Glenn Huyck zijn schot doch de anders niet onaardig keepende thuisdoelman laat de bal door de  handen glippen en na 70 minuten staat het 0-5. Glenn krijgt de smaak te pakken en in de 82e minuut prikt hij de 0-6 op het scorebord. Na 84 minuten bereiken de thuisspelers dan toch eens onze speelhelft en het scoort zowaar de 1-6. Geen nood want nog geen minuut later is het Glenn Huyck die met een loepzuivere hattrick de 1-7 eindcijfers vastlegt. Enkele minuten later verlost de scheidsrechter de moedige thuisploeg uit hun lijden en fluit hij deze match ten einde.

Na deze gezondheidswandeling bekeren we dus een ronde verder. Wanneer Corona het toelaat gaan we volgende week op bezoek bij het immer moeilijk te bekampen  De Cup uit Lokeren. Het aanvangsuur van deze wedstrijd is 14u45. Supporters op post.

Ploegopstelling: Philip Govaert, Nik Waterschoot, Maarten Nobels, Thomas Scholliers(55’ Kristoff Malfliet),Thomas Christiaens, Daan Waegeman (55’ Thomas Van Herpe), Joris Claerhout(55’ Tim Mouton) Nicolas Van Der Stockt, Jorn Audenaert(10’ Frederik Buytaert), Glenn Huyck, Tjorven Scholliers.

 

Niet Gespeeld : -

 
Scoreverloop   :  

0 - 1     25’ Joris Claerhout

0 - 2     31’ Daan Waegeman

 

0 - 3     41’  Joris Claerhout

0 - 4     51’  Joris Claerhout

0 - 5     70’  Glenn Huyck

0 - 6     82’  Glenn Huyck

1 - 6     84’

1 - 7     85’  Glenn Huyck

 

Gele Kaarten :  -

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Joris Claerhout

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

 

 
What do you want to do ?
New mail
.:| Copyrighted © 2021 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.