Wedstrijd


24/09/2022     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Squadra Nera

5

0Verslag


 

Vandaag staat onze eerste wedstrijd met inzet op het programma. We ontvangen Squadra Nera met als inzet de rode lantaarn. Voor deze wedstrijd zijn 14 spelers komen opdagen. Op de bank starten Nicolas Van der Stockt, Thomas Christiaens en Jurgen Pensaert.

Het is precies 14u28 als de scheidsrechter de match in gang fluit. We beginnen gretig aan de wedstrijd en reeds na 1 minuut lost Jorn Audenaert een laag vliegend schot dat door de bezoekende doelman niet onder controle wordt gehouden. Een goed gevolgde Dusty Everaert schiet de bal in doel. 1-0 voor de thuisploeg. Squadra Nera reageert hierop en neemt stilaan de overhand. Onze verdediging is echter paraat en we kunnen onze tegenstander op afstand houden. In de 25e minuut lost Steven Verlee een pegel van op ruim 20 meter en zijn schot verdwijnt in de winkelhaak. Het staat 2-0. Twee minuten later dringt Maarten Waegeman het strafschopgebied van Squadra in en wordt hij foutief afgestopt. De scheidsrechter wijst kordaat naar de stip en penalty voor de onzen. Frederik Buytaert trapt echter de bal binnen het bereik van de bezoekende doelman. Squadra put hier wel wat moed uit en er volgen enkel hete standjes voor ons doel. De goal valt echter aan de overkant als in de 41e minuut Dusty Everaert opnieuw een geloste bal van de bezoekende doelman binnen trapt en het staat 3-0. Dusty gaat hierop licht geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Nicolas Van der Stockt. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het terrein. Amper afgetrapt of we knutselen een mooie aanval in elkaar. Daan Waegeman haalt de achterlijn en zet loepzuiver voor naar Kristoff Malfliet die de 4-0 koel binnentrapt. De bezoekers trachten nog de eer te redden maar onze verdediging onder regie van Joris Vercauteren geeft geen krimp. In de 55e minuut herovert Jorn Audenaert de bal, wringt zich voorbij twee verdedigers en trapt de bal mooi in  de hoek binnen. De 5-0 staat op het scorebord. In de 61e minuut komen Thomas Christeaens en Jurgen Pensaert in de ploeg voor Jorn Audenaert en Kristoff Malfliet. We spelen nu de match gewoon verder uit en na 87 minuten vind de scheidsrechter dat het goed genoeg is geweest en fluit hij de wedstrijd ten einde.

Na het debacle van verleden week rechten we vandaag de rug en geven Squadra Nera de nederlaag met een forfait score. Hierdoor zijn we van de vervelende laatste plaats weg en kijken we al er naar uit om volgende week de leider uit de competitie in de ogen te kijken. We spelen dan terug thuis tegen Rado uit Sint Niklaas. Supporters op post!!

 

Ploegopstelling: Nik Waterschoot, Maarten Waegeman, Thomas Scholliers, Joris Vercauteren, Jarni Tonnelier, Kristoff Malfliet (61’ Thomas Christiaens), Frederik Buytaert, Steven Verlee, Jorn Audenaer (61’ Jurgen Pensaert), Dusty Everaert (41’ Nicolas Van Der Stockt)  Daan Waegeman

 

Doelpunten: 1’ en 41e minuut Dusty Everaert; 25’ Steven Verlee, 46’ Kristoff Malfliet en 55’ Jorn Audenaert.

 

Gele Kaarten :  -

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Joris Vercauteren

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.