Wedstrijd


05/10/2019     14:30

Ham United

AVC DE VLASBLOEM

7

4Verslag


Een zachte herfstdag begin oktober. Vandaag gaan we op zoek naar de overwinning tegen de uittredende kampioen van vorig seizoen Ham United. Voor deze wedstrijd komen 13 spelers opdagen. Op de bank starten Jorn Audenaert en Jorben D’Hondt.

Het is precies 14u29 als scheidsrechter Franky De Bruyn de match in gang fluit. Een wakkere thuisploeg creëert na 3 minuten een eerste kans maar een kopbal gaat nipt naast. Nog geen minuut later wordt onze slapende verdediging nog eens gepakt en het staat 1-0. Amper 2 minuten later snijdt de Hamse aanval opnieuw door de zachte boter van de Vlasbloem verdediging. Tim Mouton wil de bal laten buitenlopen maar een kwieke Hamse aanvaller tikt de bal (al dan niet buiten) naar een medemaat die de 2-0 simpel binnentikt. Een protesterende Tim Mouton loopt nu op een gele kaart. We worden nu stilaan wakker en na 12 minuten besluit Tjorven Scholliers net naast. Op het kwartier moet onze doelman Gerben Tempels goed plat en behoedt hij ons voor een verdere achterstand. We komen nu meer en meer in de match maar zoals al enige weken blijkt scoren een moeilijke opdracht. Zowel Thomas Van Herpe als Stijn Quintelier missen de aansluitingstreffer. Die komt er wel op de 32e minuut als Thomas Van Herpe mooi Joris Claerhout vrijspeelt die onhoudbaar binnenknalt en de stand op 2-1 brengt. Amper enkele minuten later wordt onze verdediging terug zuiver gepakt en het staat na 35 minuten 3-1. Een paar minuten later een nieuwe doorbraak van Ham United en het staat 4-1. Juist afgetrapt of Thomas Van Herpe brengt met een afstandschot de 4-2 op het scorebord. Meteen het laatste wapenfeit van deze bewogen eerste helft en na 45 minuten fluit scheidsrechter Franky De Bruyn de rust.

De tweede helft begint met Jorn Audenaert in de ploeg voor Thomas Christiaens.  Het is opnieuw de thuisploeg die de eerste kans voor zijn rekening neemt maar de bal gaat nipt over. Vanaf dit moment staat er nog maar 1 ploeg op het veld namelijk de Vlasbloem. Een viertal doelrijpe kansen worden echter gemist. Na 65 minuten komt Jorben D’Hondt in de ploeg voor de geblesseerde Jelle Pensaert. In de 69e minuut komt nu ook Ham United nog eens opzetten en bij hen is het wel prijs. Onze doelman Gerben Tempels wordt voor een 5e keer gepasseerd. Vijf minuten later trapt Gerben een bal tot bij een Hammenaar en het staat na 75 minuten 6-2 voor de thuisploeg. Kristoff Malfliet wordt nu in de vuurlinie gedropt en hij kan in de 77e minuut opnieuw milderen tot 6-3. Enkele minuten later doet hij het weer en het staat 6-4. Nog is het doelpuntenfestival afgelopen want in de 86e minuut kopt een Hammenaar de wel overdreven 7-4 op het scorebord. Na goed 90 minuten houdt scheidsrechter Franky De Bruyn het voor bekeken en fluit hij de match ten einde.

Met onze 3e nederlaag van het seizoen zijn we bijna in de kelder van de rangschikking gekomen. Het spel op zich in verre van slecht enkel de efficiëntie laat de wensen over. Volgende week treffen we de 2e in het klassement Rado en gaan we op zoek naar eerherstel.

 

Ploegopstelling : Gerben Tempels, Nicolas Van Der Stockt, , Tim Mouton, Thomas Christiaens(46’ Jorn Audenaert), Jelle Pensaert(65’ Jorben D’Hondt), Maarten Waegeman, Kristof Malfliet, Thomas Van Herpe, Tjorven Scholliers, Joris Claerhout en Stijn Quintelier.


 Doelpunten:  32’ Joris Claerhout, 39’ Thomas Van Herpe, 77e en 80’ Kristoff Malfliet


Gele Kaarten :  Tim Mouton


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Thomas Van Herpe
 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.