Wedstrijd


30/09/2017     15:00

Diamond Dice Rado

AVC DE VLASBLOEM

3

2Verslag


Een wisselvallige zaterdag eind september. Vandaag spelen we in Sint Niklaas tegen het steeds gevreesde Diamond Dice Rado. Nadat onze ziekenboeg deze week uitbreiding nam met 3 eenheden, er een rood geschorste speler rondliep en we opnieuw de spreekwoordelijke kat van onze topscoorder van vorig seizoen mochten begroeten waren er nog elf en een halve speler (inclusief onze coach Steven Aerts) over om deze belangrijke match aan te vangen. Op de bank start Jorn Audenaert.

Het is klokslag 15u wanneer onder de zich terugtrekkende regenwolken scheidsrechter Walther Daneel de match in gang fluit. We beginnen afwachtend en na 5 minuten moet onze doelman Jelle Heirman zich al onderscheiden door een goed gericht afstandsschot nog net op de deklat te duwen. Stilaan beginnen we het commando van deze match in handen te nemen. Op de 10 minuut mag Niels Audenaert een center trappen. De bal draait over iedereen heen in de verste hoek binnen. We leiden met 0-1. We blijven de aanvallende ploeg maar in de 19e minuut is er een tegenstoot van Rado die leidt tot een corner. De bal wordt voorgebracht en binnengekopt door een Rado speler. De bordjes hangen terug gelijk en het staat 1-1. We blijven op zoek gaan naar een nieuwe voorsprong en in de 27e minuut hebben we pech als een vrije trap van Timothy Buyle de lat treft. We spelen 38 minuten als Niels Audenaert zijn tweede van de namiddag na een corner tegen de netten trapt.  We staan terug op voorsprong met 1-2. We blijven het spel verder beheersen en ook de scheidsrechter krijgt er niet genoeg van want pas na 50 minuten fluit hij de rust.

Na de rust komen dezelfde elftallen aan de aftrap. De match komt nu meer en meer in evenwicht en in de 65e minuut komt Jorn Audenaert in de plaats van uitblinker Niels Audenaert. Ook bij de thuisploeg is er een vervanging. Een verdediger wordt daar vervangen door een aanvaller. We zakken nu steeds verder weg van het doel van Rado en in de 66e minuut mist een Rado speler een unieke kopkans op de gelijkmaker zijn kopbal gaat echter naast. Twee minuten later is het dan toch zover.  Onze verdediging wordt in de rug gepakt en onze doelman Jelle Heirman redt eerst nog knap doch het is enkel een Rado speler die gevolgd is en de 2-2 op het scorebord trapt. We kunnen geen kans meer bijeenvoetballen en Rado voelt dat er meer inzit. We spelen 78 minuten en zowel Timothy Buyle als Jan Van Heck lopen op een gele kaart. In de 83e minuut krijgen we het onvermijdelijke. Een voorzet wordt achterwaarts door de ongelukkige Maarten Waegeman in eigen doel gekopt. Rado komt voor het eerst op voorsprong in deze match 3-2. Het beste is er bij de onzen van af en we kunnen geen vuist meer maken. Na goed 95 minuten houdt scheidsrechter Walther Daneel het voor bekeken en fluit hij de match ten einde.

Vandaag hebben we de unieke kans gemist om in de kopgroep mee te schuiven. Door dit wel pijnlijk puntenverlies zakken we in de plaats daarvan verder weg in het klassement. Onze tegenstander die vandaag zeker te pakken was zit nu in de kopgroep.

Volgende week wacht ons een op papier makkelijkere opdracht tegen het nog steeds puntenloze RS Bosdorp uit Stekene. Met hopelijk een voltallige ploeg deze keer.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Birger Roels, Maarten Waegeman, Kristoff Malfliet, Glenn Huyck, Steven Aerts, Timothy Buyle, Tjorven Scholliers, Jan Van Heck, Niels Audenaert(65’ Jorn Audenaert) en Ludo Burm .

 Doelpunten:  10’ en 38’ Niels Audenaert, 83’ Maarten Waegeman (own goal)


Gele kaarten : Timothy Buyle en Jan Van Heck


Rode Kaarten : -


Man van de match : Niels Audenaert

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.