2

1

Verslag

Vandaag nemen we het op tegen de verrassende leiders, het pas gepromoveerde FC De Poeze uit Stekene. Voor deze clash zijn 16 spelers komen opdagen. Op de bank starten Steven Verlee, Thomas Scholliers, Warre Versele, Brenth De Clercq en Thomas Christaens.

De wedstrijd begint met overwegend balbezit voor de bezoekers maar de eerste kans is voor ons. Een mooi uitgesponnen aanval eindigt met een schot net naast het doel. Stilaan nemen we het spel over en in de 14e minuut wordt Thimo Govaerts vrijgespeeld door Dante Lardenoit en hij trapt mooi overhoeks de bal in doel. We staan 1-0 voor. We blijven gedisciplineerd verder combineren en voetballen nog enkele doelrijpe kansen bij elkaar maar het is de uitstekende bezoekende doelman die telkens de meubelen voor zijn team weet te redden. Wanneer de doelman dan toch geklopt wordt staat de paal in de weg. De bezoekers nemen na het half uur de match echter weer in handen. In de 33e minuut wordt onze verdediging tureluurs gedribbeld door de gevaarlijke spits van De Poeze en vanuit een scherpe hoek trapt hij de 1-1 op het scorebord. De eerste helft eindigt met twee ploegen die er voor gaan.

Na de rust komt Steven Verlee de jonge spelverdeler Yorben D’Hondt vervangen. We zijn iets gedrevener uit de kleedkamer gekomen en voetballen direct een tweetal kansen bijeen. Doch de bezoekende doelman geeft weer geen krimp. In de 56e minuut een nieuwe aanval van de onzen en net voor de achterlijn kan Steven Verlee de bal nog voortrekken. Een goed gevolgde Dante Lardenoit kopt voor de doellijn de op dat moment verdiende 2-1 in doel. Op het uur komen Thomas Scholliers en Warre Versele in de ploeg voor Nik Waterschoot en Kilian Pletinck. We trekken ons nu iets terug en verdedigen onze voorsprong. Het geluk is aan onze zijde deze keer want de lat en de paal staan de gelijkmaker in de weg. Na 70 minuten komt nu ook Brenth De Clercq in de ploeg voor Jarni Tonnelier. We blijven echter sterk verdedigen. Met nog tien minuten te gaan komt nu ook Thomas Christiaens onze voorsprong verdedigen in de plaats van Michiel Hendrickx. Het vuur gaat nu stilaan uit de match en in de 90e minuut krijgt Brenth De Clercq nog een gele kaart voor het wegtrappen van de bal na een fluitsignaal. De scheidsrechter laat nog 5 minuten overspelen maar onze op basis van het aantal kansen verdiende overwinning komt niet meer in het gedrang. Na 95 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Vandaar zagen de toeschouwers een mooie wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar bijna in evenwicht hielden met mooi en zuiver voetbal zonder echt vuile en geniepige fouten. Na 4 speeldagen prijken we plots op de eerste plaats in de rangschikking en zijn we de enige overblijvende ploeg die nog geen nederlaag heeft opgelopen. Het frisse spel van ons jeugdig elftal (niet minder dan 8 spelers onder de 25 jaar deden vandaag mee) laat ons het beste verhopen voor de toekomst. De volgende tuiswedstrijden tegen achtereenvolgend FC De Cup, FC Pandoering en VKW 70 zullen ons al veel wijzer maken.

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Michiel Hendrickx (80’ Thomas Christiaens) , Nik Waterschoot(60’ Thomas Scholliers), Maarten Waegeman, Yorben D’Hondt(46’ Steven Verlee), Joris Vercauteren , Frederick Buytaert, Dante Lardenoit, ,  Jarni Tonnelier(70’ Brenth De Clercq), Thimo Govaert,  Kilian Pletinck(60’ Warre Versele)

Gele Kaarten :  Brenth De Clercq

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

14’      1-0       Thimo Govaert

31’      1-1

56’      2-1       Dante Lardenoit

Man van de match : Dante Lardenoit

.:| Copyrighted © 2024 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.