Wedstrijd


26/09/2020     14:30

SK Vlierkouter

AVC DE VLASBLOEM

2

3Verslag


 Een woelige zaterdag eind september. Vandaag reizen we naar Hamme om er ons zwart beest FC Vlierkouter te gaan bekampen. Tegen deze ploeg haalden we vorig seizoen 0 op 6 en het seizoen ervoor 1 op 6. De ploeg die telkens een eind achter ons in de rangschikking eindigde.

Voor deze match heeft onze coach Dominique Inzé 14 spelers kunnen selecteren. Op de bank starten Tjorven Scholliers, Maarten Nobels en Glenn Huyck.

Het is 14u26 als scheidsrechter Kris Speelman onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. Amper afgetrapt of wij maken een fout net over de middencirkel. De bal wordt in het pak gedropt en moederziel alleen kan een Vliekouterenaar de bal buiten het bereik van onze doelman Philip Govaert in doel koppen. Na 1 minuut staat het 1-0 voor de thuisploeg. Enkele minuten later mag Vlierkouter een hoekschop trappen en valt de bal voor de voet van een aanvaller van Vlierkouter die droog tussen een bos van benen binnentrapt. Na 4 minuten staat het plots 2-0. Na deze desastreuze start nemen we stilaan het heft in handen maar onze kansen die wij krijgen gaan echter nipt naast. Op de 21e minuut krijgen we hulp van de verdediging van Vlierkouter wanneer een bal in de voeten van Jorn Audenaert wordt gespeeld en Jorn alleen voor doel kurkdroog met een schuiver de 2-1 op het scorebord brengt. We nemen nu volledig de bovenhand maar kennen pech als Daan Waegeman tot tweemaal toe de paal treft. In de laatste 5 minuten van de eerste helft krijgen we nog genoeg kansen om zelfs op voorsprong te komen maar het mag niet zijn. Na precies 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het terrein. We blijven goed combineren en er staat nog 1 ploeg op het veld. In de 56e minuut wordt Daan Waegeman knap vrijgespeeld en stormt hij alleen op de doelman af. Deze grijpt Daan bij de voeten en penalty is het logische gevolg. Thomas Van Herpe knalt de verdiende gelijkmaker binnen. Enkele minuten later loopt Thomas Christiaens op een gele kaart na een foutieve tackel. Bij een van de zeldzame tegenprikken van Vlierkouter gaat onze doelman Philip Govaert goed plat en red hij ons van een achterstand. Op het uur komt Tjorven Scholliers in de ploeg voor Thomas Christiaens. Net in de ploeg of Tjorven trapt hard op doel. De bal komt pal op de onderarm van een verdediger. Scheidsrechter Kris Speelman heeft dit echter niet gemerkt en een tweede penalty wordt niet gefloten. In de 70e minuut komt Maarten Nobels in de plaats van Nicolas Van der Stockt en 3 minuten later mag nu ook Glenn Huyck in de ploeg voor Joris Claerhout. In de 74e minuut trapt Tjorven Scholliers nogmaals hard op doel en de thuiskeeper duwt de bal op de goedgevolgde Glenn Huyck. Ongelukkig komt de bal op de arm van Glenn en het doelpunt wordt afgekeurd. Een protesterende Thomas Van Herpe krijgt nu ook de gele kaart. Met nog 7 minuten te gaan gaat Tjorven Scholliers nogmaals zijn kans en de thuisdoelman redt zijn schot. Vanuit een scherpe hoek kan de goedgevolgde Thomas Van Herpe snoeihard de oververdiende 2-3 op het scorebord trappen. We gaan nu iets verdedigender spelen maar Vliekouter kan geen vuist meer maken en na goed 90 minuten fluit scheidsrechter Kris Speelman de match ten einde.

Eind goed al goed en behalen onze 4e overwinning op rij. Daar al onze concurrenten punten lieten liggen komen we nu alleen aan de leiding. De weg is echter nog heel lang en ligt vol valkuilen. Volgende week wordt het menens als we het immer sterke Katasvilla op bezoek krijgen.

Supporters zeker op post!!!

 

Ploegopstelling: Philip Govaert, Maarten Waegeman, Thomas Christiaens(60’ Tjorven Scholliers) Thomas Scholliers, Nicolas Van Der Stockt(70’ Maarten Nobels), Joris Claerhout (73’ Glenn Huyck),Thomas Van Herpe, Daan Waegeman, Frederik Buytaert, Kristoff Malfliet, Jorn Audenaert.

 

Niet Gespeeld : -

 
Scoreverloop   :  

1 - 0     1’

2 - 0     4’

2 - 1     17’ Jorn Audenaert

2 - 2     56’  Thomas Van Herpe(penalty)

3 - 2     83’   Thomas Van Herpe

 

Gele Kaarten :  Thomas Christiaens en Thomas Van Herpe

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Thomas Van Herpe

 

 
What do you want to do ?
New mail

 

 
What do you want to do ?
New mail

 

 
What do you want to do ?
New mail
.:| Copyrighted © 2021 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.