Wedstrijd


26/01/2019     14:30

FC Everslaar

AVC DE VLASBLOEM

1

4Verslag


Een natte winterdag eind januari 2019. Na de dramatische start van 2019 met 2 opeenvolgende nederlagen strijden we vandaag tegen FC Everslaar uit Lokeren voor een plaats bij de laatste vier in de bekercompetitie. Voor deze belangrijke wedstrijd zijn slechts 12 spelers paraat gevonden. Op de bank start Victor Geenen.

Het is precies 14u33 als scheidsrechter Frankie De Bruyne onder een druilerige regen de match in gang fluit. Everslaar probeert met hoog druk te zetten ons het voetballen te beletten. De eerste minuten gaat het op en neer zonder doelgevaar. Na 8 minuten komen we goed weg als een afgeweken bal via de paal recht in de handen van onze doelman Jelle Heirman terecht komt. Ons antwoord is een vrije trap van Stijn Quintelier die echter hoog over gaat. We komen nu stilaan meer en meer in de match en in de 23e minuut loodst Jorn Audenaert Stijn Quintelier doorheen de thuisverdediging. Stijn omspeelt kalm de Lokerse doelman en trapt beheerst binnen. We leiden met 0-1. Enkele minuten later wordt Tjorven Scholliers, die een ware gesel is voor zijn verdediger,  foutief door de bezoekende doelman in de backlijn onderuit gehaald. De scheidsrechter twijfelt niet en fluit penalty. Stijn Quintelier zet zich achter de bal en trapt onhoudbaar binnen. Na 28 minuten staan we 0-2 voor. We blijven Everslaar onder druk zetten en in de 32e minuut redt de thuisdoelman een poging van alweer Stijn Quintelier. Wat later loopt Tjorven Scholliers op een gele kaart. We blijven stand houden tot enkele minuten voor de rust een bal in de backlijn op de arm van Joris Claerhout belandt. De scheidsrechter oordeelt dit als onvrijwillig en laat verder spelen doch de lijnrechter staat wild te zwaaien met zijn vlag en na overleg fluit de scheidsrechter alsnog penalty voor Everlaar. De strafschop wordt feilloos omgezet en na 42 minuten komt de thuisploeg terug in de match en staat het 1-2. Zonder nog veel problemen halen we de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het veld. Everslaar voelt dat er nog iets inzit en trekt begin 2e helft resoluut in de aanval. In de 53e minuut gaat een bal voorlangs en enkele minuten later is onze doelman Jelle Heirman onze redder in nood door met een flukse duik de bal uit zijn doel te ranselen. Victor Geenen komt nu in de ploeg voor Jorn Audenaert. Met nog goed 20 minuten te spelen slaat een Lokerse verdediger nogal opzichtig met de hand de bal van boven het hoofd van Thomas Van der Stockt. De vlaggeman staat deze keer stokstijf zonder reactie maar gelukkig voor ons heeft de scheidsrechter dit gemerkt en fluit hij de 3e penalty van deze wedstrijd. Tjorven Scholliers eist de bal op en trapt deze buiten het bereik van de thuisdoelman. Na 69 minuten staat het 1-3. Twee minuten later speelt Thomas Van der Stockt met een sublieme pas Victor Geenen vrij. Victor aarzelt niet en trapt beheerst de 1-4 op het scorebord. Everslaar voelt de bui nu wel hangen maar strijd moedig verder. Het is echter De Vlasbloem die nog enkele mooie mogelijkheden onbenut laat. In het heetst van de strijd loopt nu ook Joris Claerhout op een gele kaart. We spelen nu rustig de match uit en na goed 92 minuten fluit scheidsrechter Frankie De Bruyne de match ten einde.

Eindelijk hebben we nog eens kunnen winnen dit jaar. Een belangrijke en wel op basis van de kansen verdiende overwinning tegen een stugge tegenstander. Hiermee plaatsen we ons bij de laatste vier in de bekercompetitie zodat ons seizoen misschien toch nog kleur kan krijgen.

Volgende week opnieuw competitie deze keer uit bij onze buren uit Moerzeke Castel De Stille Vrienden.

Supporters op post!!

 

Ploegopstelling : Jelle Heirman, Steven Aerts, Maarten Waegeman, Kristoff Malfliet, Nicolas Van der Stockt,  Joris Claerhoudt, Glenn Huyck, Jorn Audenaert(68’ Victor Geenen), Stijn Quintelier,  Thomas Van der Stockt en Tjorven Scholliers.


 Doelpunten:  23’ en 28’(pen) Stijn Quintelier; 69’(pen) Tjorven Scholliers en 71’ Victor Geenen


Gele Kaarten :  Tjorven Scholliers en Joris Claerhout


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Tjorven Scholliers
 

 

 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.