Wedstrijd


20/10/2018     14:00

Real Hansevelde

AVC DE VLASBLOEM

0

9Verslag


Een zomerse zaterdag over half oktober. Na het zure puntenverlies van verleden week trekken we naar de nabije buren uit Hansevelde. Voor deze wedstrijd werden niet minder dan 15 spelers geselecteerd. Op de bank starten Thomas Christiaens, Kenny Viette, Jan Van Heck en Glenn Huyck.

Het is precies 14u26 als scheidsrechter Danny De Kinders onder een deugddoend zonnetje de match in gang fluit. Van bij de start zien we de drang naar voor bij de bezoekers en na 3 minuten wordt een schot van Joris Claerhout door de thuisdoelman gered. We blijven de thuisploeg onder druk zetten maar dit voorlopig zonder echte kansen. Wanneer Real Hansevelde op het kwartier toch eens aan de backlijn ge raken komen we goed weg. Een schot van een Hanseveldenaar kletst tegen de deklat en van dichtbij mist een aanvaller in de rebound zijn controle en trapt hij naast. Na deze waarschuwing krijgen we op vrije trap ook een kans. Stijn Quintelier krult de bal over de muur maar de thuisdoelman redt. Een minuutje later een nieuwe kans voor Tjorven Scholliers die echter zijn schot kraakt. Rond de 20e minuut schrikken de weer talrijk opgekomen Vlasbloemsupporters wanneer opnieuw een afstandschot van Hansevelde de lat treft. Na goed een half uur spel vindt Thomas Van der Stockt het welletjes geweest en slalomt hij doorheen de lokale verdediging en trapt hij beheerst de 0-1 op het scorebord. Dit doelpunt werkt als bevrijdend en 3 minuten later doet Niels Audenaert dit huzarenstukje over en staan we 0-2 voor. Nog geen vijf minuten later noteren we een snel uitgevoerde aanval over de ganse lengte van het veld door de Vlasbloem en het is Joris Claerhout die de bal binnenlegt. Na 40 minuten staat het 0-3. Pas afgetrapt of een schot van Stijn Quintelier gaat net voorlangs en een minuutje later verschijnt de bedrijvige Thomas Van der Stockt alleen voor doel. De thuisdoelman behoedt zijn ploeg voor een grotere achterstand. Op slag rust vervangt Kenny Viette de geblesseerde Niels Audenaert en na 46 minuten houdt scheidsrechter Danny De Kinders de rust.

Na de pauze komen dezelfde elftallen op het veld. Pas afgetrapt of Thomas Van der Stockt stormt alleen op de doelman af en hij legt de bal proper in doel. Het staat na 46 minuten 0-4. Twee minuten later wordt Kenny Viette onderuit getrapt in de  backlijn. De scheidsrechter aarzelt niet en fluit penalty. Het is deze keer Tjorven Scholliers die mag trappen en Tjorven stuurt de thuisdoelman naar de verkeerde hoek en hij zet de forfaitcijfers op het scorebord. Enkele minuten later vindt nu ook Stijn Quintelier de weg naar doel en trapt hij de 0-6 op het scorebord. Hansevelde blijft moedig op zoek gaan naar de eretreffer maar de open kans wordt gemist. In de 55e minuut komt Jan Van Heck in de ploeg voor Tjorven Scholliers. Net voor het uur wordt onze doelman Jelle Heirman dan toch ook eens op de proef gesteld maar hij redt een schot met bravoure. We spelen een uur als Nik Waterschoot en Thomas Van der Stockt worden afgelost door Thomas Christiaens en Glenn Huyck. Het blijft een eenrichtingsmatch en in de 75e minuut redt de thuisdoelman een poging van Thomas Van Herpe. Een minuutje later wordt de doorgebroken Kenny Viette bij de trui gegrepen. Vrije trap en rode kaart voor de Hanseveldse dader. Stijn Quintelier krult de bal deze keer heerlijk in doel en het staat 0-7. Drie minuten later gaat Stijn alleen op doel af en legt hij zijn loepzuivere hattrick vast. Het staat na 79 minuten 0-8. Vijf minuten later een nieuwe vrije trap voor Stijn. Pech deze keer want de bal gaat via de lat over het doel.  Met nog een minuutje te gaan komt de Vlasbloem nog eens opzetten met drie tegen één en het is uiteindelijk Glenn Huyck die als laatste de bal over de lijn schuift en de 0-9 eindstand vastlegt. De scheidsrechter laat enkel nog aftrappen en maakt dan een einde aan het lijden van de thuisploeg.

Na het debacles van verleden week hebben we de rug gerecht en hoe. Real Hansevelde was vandaag meer dan een maatje te klein voor een strijdvaardig AVC De Vlasbloem.

Graag dan ook volgende week de bevestiging als we thuis de steeds moeilijke tegenstander uit Sint Niklaas ontmoeten:  Rado.  Supporters op post!!!

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Thomas Van Herpe, Kristoff Malfliet, Nik Waterschoot(60’ Thomas Christiaens), Maarten Waegeman, Laurens Veldeman, Joris Claerhout, Stijn Quintelier, Thomas Van der Stockt(60’ Glenn Huyck), Tjorven Scholliers(55’ Jan Van Heck) en  Niels Audenaert(44’ Kenny Viette).


 Doelpunten: 32’ en 46’ Thomas Van der Stockt; 35’ Niels Audenaert; 40’ Joris Claerhout, 48’ Tjorven Scholliers (pen); 51’, 76’ en 79’ Stijn Quintelier en 89’ Glenn Huyck


Gele kaarten : -


Rode Kaarten :


Man van de match : Stijn Quintelier

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.