Wedstrijd


13/10/2018     14:30

SK Vlierkouter

AVC DE VLASBLOEM

1

1Verslag


Een zomerdag midden oktober. Vandaag spelen we de derby tegen FC Vlierkouter. In Hamme daagden 13 spelers op.  Ter plekke blijkt dat de identiteitskaart van Tjorven Scholliers niet in orde bleek te zijn zodat op de bank enkel Niels Audenaert kon plaatsnemen.

Het is precies 14u29 als scheidsrechter Franky De Bruyne onder een schitterend zonnetje de match in gang fluit. Onmiddellijk neemt Vlasbloem het heft in handen en na 3 minuten noteren we een eerste poging van Thomas Van Herpe. Zijn schot gaat nipt over. Vlierkouter beperkt zich tot verdedigen en snel naar voor trappen van de bal. In de 6e minuut leidt dit tot een schot dat via de deklat in de handen van onze doelman Jelle Heirman terecht komt. Na deze verwittiging blijven we op de helft van Vlierkouter parkeren maar kunnen praktisch geen kansen creëren. Het is Vlierkouter dat in de 23e minuut op een vrije trap randje backlijn gevaarlijk is. Jelle Heirman kan de bal echter van onder de lat halen. Op het halfuur dan toch een mooie aanval van de Vlasbloem. De kopbal van Glenn Huyck gaat echter voorlangs. Het spelpeil gaat nu met de minuut achteruit. De warmte in combinatie met het hobbelige veld zorgen ervoor dat er voor de talrijk opgekomen toeschouwers weinig te beleven valt. Na 45 minuten fluit scheidsrechter Franky De Bruyne de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het terrein. Het spelbeeld van de eerste helft zet zich door . Vlasbloem probeert te voetballen maar de passing is nogal slordig en er komen weinig kansen. Op het uur raakt Stijn Quintelier dan toch eens door de verdedigingsgordel van Vlierkouter. Stijn wordt randje backlijn in de grond geboord door een verdediger van Vlierkouter. De scheidsrechter ziet hierin een penalty en geeft de verdediger van Vlierkouter zijn tweede gele kaart. Na enige discussie tussen enkele spelers van Vlierkouter en de scheidsrechter wordt de penalty dan toch uiteindelijk getrapt. Het schot van Thomas Van Herpe is echter zwak en wordt gemakkelijk door de lokale doelman gered. We blijven verder proberen het doel van Vlierkouter te bestoken. Een vijftal minuten later komt Stijn Quintelier opnieuw alleen voor de doelman. Deze stopt Stijn duidelijk binnen de backlijn. De scheidsrechter legt deze keer de bal op de rand van de backlijn en geeft de doelman slechts de gele kaart. De vrije trap van Stijn wordt door de doelman op de lat getikt. De match verwatert nu verder en Niels Audenaert komt nu in de plaats van Victor Geens. Met nog tien minuten te gaan zet Niels Audenaert zich door en zet hij voor . Jan Van Heck reageert het eerst op deze voorzet en trapt de niet meer verwachte 0-1 op het scorebord. Met z’n tienen probeert Vlierkouter nu het tij te keren.  Met nog vijf minuten te gaan wordt een Vlierkouter aanvaller domweg gehaakt in de backlijn en de scheidsrechter aarzelt niet  en penalty voor de thuisploeg. Onze doelman Jelle Heirman wordt naar de verkeerde hoek gestuurd en het staat 1-1. We zetten nu alles op alles en in de 93e minuut kennen we pech als een pegel  van de ongelukkige Thomas Van Herp via de onderkant deklat terug in de veld springt. Meteen het laatste wapenfeit van een zwakke partij en na 95 minuten fluit scheidsrechter Franky De Bruyne de match ten einde.

Na een draak van een match verliezen we vandaag 2 kostbare punten tegen een wel zwakke tegenstander. Volgende week wacht ons een nieuwe derby uit bij de buren van Hansevelde. Supporters op post.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Thomas Van Herpe, Kristoff Malfliet, Nik Waterschoot, Kristoff Malfliet, Maarten Waegeman, Thomas Christiaens, Jorn Audenaert, Glenn Huyck, Stijn Quintelier, Victor Geenen(66’ Niels Audenaert).


 Doelpunten: 80’ Jan Van Heck


Gele kaarten : Niels Audenaert


Rode Kaarten :


Man van de match : Maarten Waegeman

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.