KFC Puivelde

5

2

Verslag

Vandaag strijden we thuis tegen KFC Puivelde voor een plaats in de halve finale van de beker. Slechts 13 spelers zijn gezond genoeg bevonden om de strijd aan te gaan. Niet minder dan 8 spelers zijn momenteel langdurig gekwetst. De spoeling wordt dus wel dunnetjes. Op de bank starten Thomas Christiaens en de pas herstelde Dante Lardenoit.

Het is 14u28 als de scheidsrechter de match in gang fluit. Het zijn de bezoekers die met volle overtuiging aan de wedstrijd beginnen. We winnen praktisch geen enkel duel in deze periode en het is al Puivelde wat de klok slaat. Na een kwartier komt dan ook de logische 0-1 op het scorebord na een uitgespeelde aanval. Enkele minuten later behoedt onze gelegenheidsdoelman Maarten Van Damme met een voetreflex ons van een grotere achterstand. Stilaan echter komen we beter en beter in de match en dwingen zelfs enkele kansjes af. In de 34e minuut haalt Steven Verle zijn hamer boven en knalt hij van buiten de backlijn de 1-1 onder de lat in doel. Het staat 1-1. We komen nu meer en meer opzetten maar zonder verder veel doelgevaar. Na precies 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de pauze komen dezelfde elftallen aan de aftrap. Spelend naar de door de regen zeer zware speelhelft van het terrein blijven we het initiatief nemen. In de 53e minuut knalt Warre Versele ons op voorsprong en staat het 2-1. Lang kunnen we van deze voorsprong niet genieten want na zwak verdedigen wordt het plots 2-2 en kan alles herbeginnen. In de 60e minuut komt nu Dante Lardenoit in de ploeg voor Jorn Audenaert die een niet onaardige wedstrijd speelde. Amper 4 minuten later trapt de bezoekende doelman een terugspeelbal pardoes op de aandringende Warre Versele en via de rug van de Warre gaat de bal in doel en staat het na 64 minuten 3-2 voor de onzen. Dit doelpunt geeft ons een boost en op karakter gaan we verder door. In de 75e minuut wordt een voorzet van de onzen door Warre Versele in doel gewerkt. Meteen zijn tweede hattrick in evenveel wedstrijden. Eerst geeft de scheidsrechter buitenspel aan van een van onze spelers maar dan merkt hij dat een tegenstander nog op de achterlijn ligt en keurt hij terecht de verdiende 4-2 goed. In de 80e minuut komt nu ook Thomas Christiaens  in de ploeg voor Nicolas Van der Stockt. We blijven nu met man en macht onze voorsprong verdedigen en in de 88 minuut maakt Steven Verle op een perfect uitgespeelde counter na een sublieme pas van Jorben D’Hondt er 5-2 van. Over en out voor Puivelde en na goed 92 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde en zijn we nog maar eens geplaatst voor de halve finale van de beker.

Met heel veel inzet en karakter hebben we vandaag gevochten als leeuwen met als beloning een plaats bij de laatste 4 in de beker. Deze halve finales worden normaal gezien met heen en terugwedstrijden gespeeld  op zaterdag 13 april en zaterdag 11 mei 2024. Volgende week echter eerst nog een competitiematch uit tegen FC Welkom Sport uit Sint Niklaas. Deze match vangt aan om 16u. Supporters op post!!

Ploegopstelling: Maarten Van Damme, Joris Vercauteren, Thomas Scholliers, Nik Waterschoot,  Nicolas Van der Stockt(80’ Thomas Christiaens), Frederick Buytaert, Jorn Audenaert(60’ Dante Lardenoit), Warre Versele, Thimo Govaert, Steven Verle en Yorben D’Hondt.

Gele Kaarten :  Nicolas Van der Stockt

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

15’   0-1

34’   1-1     Steven Verle

53’   2-1     Warre Versele

59’   2-2

64’   3-2     Warre Versele

75’   4-2     Warre Versele

88’   5-2     Steven Verle

Man van de match: Warre Versele

.:| Copyrighted © 2024 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.