Wedstrijd


22/09/2018     15:00

KP De Donkere Wolk

AVC DE VLASBLOEM

0

2Verslag


Een regenachtige zaterdag eind september. Na het debacle van verleden week reisden slechts 11 spelers af naar Daknam om de maat te nemen van Donkere Wolk. Daar onze twee doelmannen verstek gaven was het de beurt aan onze coach Birger Roels om ons doel te gaan verdedigen.

Het was enkele minuten voor 15u als scheidsrechter Ronny De Decker  onder een druilerige regen de match in gang floot.

Amper afgetrapt of Stijn Quintelier ontfutselt de bal van een Lokerse verdediger en stormt alleen op doel af. Stijn plaatst de bal beheerst naast de thuisdoelman in de goal en na amper 1 minuut leiden we met 0-1. Pas afgetrapt of we heroveren de bal en dwingen een hoekschop af. Het is Joris Claerhout die de de hoekschop verlengt naar de tweede paal waar Kenny Viette ongedekt de 0-2 tegen de netten trapt. Van een  blitse start gesproken. Na goed 4 minuten staan we 0-2 voor. Donkere Wolk probeert nu al voetballend doorheen onze defensie te komen maar onder leiding van Maarten Waegeman houden we de boel dicht. In de 10e minuut noteren we dan toch een schot van Donkere Wolk maar de bal dwarrelt naast. Het gaat nu op en neer en halfweg de eerste periode wordt Kenny Viette gelanceerd. Kenny trapt echter recht op de thuisdoelman. We nemen nu stilaan de bovenhand en na een goed halfuur wordt na een collectieve aanval Tjorven Scholliers in stelling gebracht. Tjorven trapt overhoeks naar de goal en de thuisdoelman kan nog net met de vingertoppen redden. De daaropvolgende hoekschop wordt door Nik Waterschoot in doel gebuffeld. Scheidsrechter Ronny De Decker heeft echter gemerkt dat Nik op zijn tegenstander leunde en keurt de goal af. We blijven de baas over het spel en in de 42e minuut trapt Tjorven Scholliers op de kruising. Meteen het laatste wapenfeit van een boeiende eerste helft.

Na de koffie komen dezelfde elf aan de aftrap. Meteen worden de talrijk opgekomen Vlasbloemsupporters  opgeschrikt als een vrije trapt van Donkere Wolk op de paal uiteenspat. Een kleine telling leert ons dat er meer supporters waren opgedaagd dan spelers van de Vlasbloem. De tweede helft is van veel mindere kwaliteit dan de eerste. Donkere Wolk probeert wel maar verder dan enkele ongevaarlijke trappen op doel komen ze niet. Vlasbloem kent zijn wekelijkse dip maar komt deze keer zonder kleerscheuren weg. Met nog 5 minuten te gaan wordt Kenny Viette onderuit gehaald binnen de grote backlijn. Scheidrechter Ronny De Decker vindt het welletjes geweest en toont dat zijn neus bloed. Enkele ogenblikken later loopt Thomas Christaens op een gele kaart na een late tackel. De laatste kans van de match is er een voor de onzen. De doorgebroken Tjorven Scholliers trapt echter onbesuisd over het doel. Na goed 90 minuten maakt scheidsrechter Ronny De Decker een einde aan de match.

Na de misser van verleden week gaan we gelukkig met de 3 punten naar huis na een match die reeds na 4 minuten gespeeld was.

Volgende week spelen we thuis tegen de buren uit Kastel de Stille Vrienden en halen we hopelijk onze eerste driepunter in het Stuivenbergstadion. Afspraak om 14u30.

 

Ploegopstelling:  Birger Roels, Maarten Waegeman, Nik Waterschoot, Thomas Christiaens, Steven Aerts, Joris Claerhoudt, Jorn Audenaert, Laurens Veldeman, Stijn Quintelier, Kenny Viette en Tjorven Scholliers.


 Doelpunten:  1´ Stijn Quintelier, 4’ Kenny Viette


Gele Kaarten :  Thomas Christiaens


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Maarten Waegeman
 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.