Wedstrijd


16/09/2017     15:00

Katasvilla

AVC DE VLASBLOEM

2

2Verslag


Vorig jaar was onze trip naar de terreinen van SK Gerda voor de onzen op een pak rammel uitgedraaid, weliswaar op kermisbenen, de dag na de reuzenommegang. Zover wilden we het deze keer niet laten komen, en Katasvilla werd dan ook onmiddelijk op eigen helft teruggedrongen. Na 7 minuten dribbelde Joris zich voorbij 3 man, maar zijn aflegger werd door de Pros net voorlangs getrapt. Net voor het kwartier een vrijschop even buiten de backlijn, maar de pegel van Birger Roels spatte uiteen op de paal. Nog geen 5 minuten later kreeg ook Glenn een mooie scoringskans, maar ook hij viseerde de verkeerde kant van de doelpaal. Katasvilla had tot dan toe nog geen poot aan de grond gehad, maar het is geweten dat zij steeds massaal verdedigen, om bij balverlies van de tegenstander pijlsnel te counteren. En na 20 minuten leverde dat ook resultaat op : 1-0,  volledig tegen de gang van het spel in. Meteen het sein voor de onzen om met nog meer verbetenheid de Klaasjes terug te dringen. Dat leverde Joris Claerhout al snel een gele kaart op, na een botsing met de plaatselijke keeper. We noteerden nog een ver schot van Thomas Van Herpe, net naast, en een afstandschot van Jorn, door de doelman overgetipt.Toch viel net voor de rust nog de verdiende gelijkmaker, toen Joris na een corner zijn kopbal op de lijn gered zag, maar een attente Thomas Van Der Stockt de rebound kon binnentikken. Inmiddels waren de hemelsluizen open gegaan, en de kletsnatte spelers waren maar wat blij dat ze de kleedkamer mochten opzoeken, na een eerste helft waarin we voortdurend balbezit hadden, maar bijzonder slecht betaald werden voor onze dominantie. Ruststand 1-1.

Na de rust veranderde het spelbeeld echter compleet. Nauwelijks 4 minuten ver stuurde scheidsrechter Ronny De Decker Joris Claerhout met een tweede gele kaart naar de kleedkamer, na een onbesuisde tackle. En kersvers cafébaas Thomas Van Herpe kon zijn gebrek aan slaap tijdens de kermisdagen niet langer verbergen. Bovendien moest een erg bedrijvige Thomas Van Der Stockt met een lichte blessure naar de kant, zodat T1 Steven Aerts zijn opwachting maakte. Onze doelman Jelle Heirman, die tijdens de eerste helft nauwelijks een bal had gezien, kreeg nu volop de kans om zich te onderscheiden. En toen hij toch eens geklopt was, kon onze kapitein Thomas Christiaens de bal nog op de lijn keren. Na één van onze schaarse tegenstoten versierden de onzen nog eens een hoekschop. De corner van Birger belandde in het pak,  waar na geharrewar Nick Waterschoot de bal over de doellijn kon duwen. 1-2 met nog 11 minuten op de klok. Katasvilla begon nu meer risicos te nemen, zodat er voor ons meer ruimte kwam om te counteren. Twee minuten voor tijd had de match beslist moeten zijn, toen Birger en Pros alleen op de doelman afstevenden. De plaatselijke keeper redde knap de poging van Birger, maar een pasje opzij naar Pros had vrijwel zeker de 1-3 opgeleverd. Nu was het bibberen tot het einde, temeer omdat scheidsrechter De Decker blijkbaar zijn klok uit het oog verloren had. En zo kon het gebeuren dat in minuut 96 de thuisploeg nog een penalty kreeg voor fout van onze doelman op een doorgebroken speler. De Jelle ranselde de elfmeter nog knap uit zijn doel, maar tegen de rebound had hij geen verhaal. Na 98 minuten floot De Decker de match ten einde, niet na nog een paar van onze spelers op een geel karton getrakteerd te hebben wegens protest. Eindstand 2-2.

Vandaag werden we zeker niet door het geluk gediend, maar gezien het verloop van de match konden beide ploegen zich wel met de uitslag verzoenen.


Volgende week thuismatch tegen de kampioenenploeg van Ham United. Supporters op post !

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Thomas Christaens, Maarten Waegeman, Kristoff Malfliet, Glenn Huyck (46’ Nick Waterschoot),  Thomas Van Herpe, Jorn Audenaert,  Joris Claerhout, Timothy Buyle,  Birger Roels en Thomas Van Der Stockt (59’ Steven Aerts) .

 Doelpunten:  43’ Thomas Van Der Stockt,  79’ Nick Waterschoot,


Gele kaarten : Birger Roels, Thomas Van Herpe en Steven Aerts


Rode Kaarten : Joris Claerhout (2x geel)


Man van de match : Jelle Heirman
 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.