Wedstrijd


07/09/2019     14:30

AVC DE VLASBLOEM

WM Equano

2

3Verslag


Een natte zaterdag begin september. Nadat de reuzen de Grembergse kermis gisteren op gang dansten spelen we vandaag onze opener  van de competitie thuis tegen WM Equano uit Sint Niklaas. Voor deze wedstrijd kon onze coach Birger Roels slecht op 12 spelers rekenen. Op de bank start Nicolas Van der Stockt.

Het is precies 14u31 als scheidsrechter Danny Vermeulen in de gutsende regen de match in gang fluit. Van bij de aftrap eist Vlasbloem de bal op. Equano verdedigt echter secuur zodat de kansen voorlopig uitblijven. Na 10 minuten moet onze doelman Jelle Heirman plat gaan op een schot van buiten de backlijn. Op het kwartier plukt Jorn Audenaert  in de backlijn een voorzet mooi uit de lucht maar hij trapt overhaast over het doel. Hier zat meer in. We blijven de verdediging van de Klaasjes onder druk zetten en in de 32e minuut loodst Joris Claerhout Tjorven Scholliers doorheen de verdediging van Equano. Tjorven laat de kans niet liggen en trapt de op dat moment verdiende 1-0 op het scorebord. We nemen nu wat gas terug en Laurens Veldeman loopt op een gele kaart na een foutieve ingreep. Equano neemt nu het roer over en in de 44e minuut gaan een kopbal net naast. In de blessuretijd begaat Kristoff Malfliet nog een overtreding en krijgt hij op zijn beurt geel. De vrije trap belandt op het hoofd van een aanvaller van Equano die ongehinderd aan de 2e paal binnenkopt. Plots staat het op slag van rust 1-1. Hierop fluit scheidsrechter Danny Vermeulen de rust.

 Na  de koffie komt Nicolas Van der Stockt in de ploeg voor Jens De Leenheer. We komen fris uit de kleedkamers en gaan op zoek naar een nieuwe voorsprong. We drukken Equano achteruit maar missen kans op kans en een uitstekende bezoekende doelman redt enkele keren op miraculeuze wijze doelpogingen van onder andere Joris Claerhout. Op het uur lijkt een onschuldige bal van een Equano aanvaller buiten te gaan. Onze doelman is er gerust in doch kan een speler van Equano van op de doellijn zijn voet er tegen plaatsen. De bal rolt vol van effect langs de eerste paal en draait vervolgens in doel. Het staat tegen het spelbeeld in plots 1-2 voor de bezoekers. We moeten even bekomen van deze opdoffer maar stilaan hernemen we ons spel en in de 72e minuut kan de bezoekende doelman een hard schot van Tjorven Scholliers afweren. De bal valt in het pak en met een omhaal treft Thomas Van der Stockt raak. We komen terug op 2-2. We worden nu overmoedig en trekken nogal onbesuisd ten aanval. In de 81e minuut volgt een eerste waarschuwing en onze doelman redt de meubelen  als op een tegenaanval van Equano een speler alleen voor doel verschijnt. We blijven aanvallen in in de laatste minuut van de match krijgen we het deksel op de neus wanneer een aanvaller van Equano opnieuw alleen op doel de 2-3 eindstand mag vastleggen. Amper afgetrapt of scheidsrechter Danny Vermeulen fluit de match ten einde.

Ondanks ons bij momenten mooi voetbal worden we vandaag afgestraft door een dodelijk efficiënt Equano dat ook nog eens dame Fortuna aan zijn zijde had. Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Rodeo uit Waasmunster. Tijd om de bittere pil van vandaag door te spoelen en de drie punten naar huis mee te brengen.

 

Ploegopstelling : Jelle Heirman, Maarten Waegeman, Thomas Christiaens, Jens De Leenheer(46’ Nicolas Van Der Stockt),  Kristof Malfliet, Jelle Pensaert, Joris Claerhout, Laurens Veldeman, Jorn Audenaert, Thomas Van Der Stockt, Tjorven Scholliers.


 Doelpunten:  32´ Tjorven Scholliers en 73’ Thomas Van der Stockt


Gele Kaarten :  Kristof Malfliet, Laurens Veldeman


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Jelle Pensaert
 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.