Wedstrijd


13/05/2023     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Katasvilla

3

3Verslag


 

De laatste thuismatch van het seizoen met als inzet een plaats in de finale van de beker. Tegenstander is Katasvilla uit Sint Niklaas. Opdracht een 1-0 nederlaag uit de heenmatch ophalen. Voor deze wedstrijd daagden liefst 16 spelers op. Op de bank starten Jorn Audenaert, Maarten Van Damme, Thomas Scholliers,Brenth De Clercq en Stijn Impens.

Het wedstrijd is voor de thuisploeg. In de eerste 5 minuten creëren we al 2 kleine kansen doch het vizier van onze  aanvallers staat nog niet op scherp. De match wordt nu evenwichtiger zonder echte doelkansen echter. In de 28e minuut steken we een mooie aanval in elkaar en het is Steven Verle die in twee keer de bal over de doellijn kan werken. Onze achterstand is goedgemaakt en we zitten op schema. We blijven de meest aanvallende ploeg en krijgen in de eerste helft nog enkele mogelijkheden die door de bezoekende doelman worden gered. Na 45 minuten fluit de scheidrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in de arena. Amper 2 minuten gespeeld of Jarni Tonnelier haalt vernietigend uit en  we verdubbelen verdiend onze voorsprong het staat na 47 minuten 2-0. We gaan op ons elan verder en in de 52e minuut een nieuwe knappe aanval van de onzen en het is opnieuw Steven Verle die ons voorlopig in de finale trapt. Het is nu 3-0. Katasvilla laat het hier niet bij en schuift nu langzaam maar zeker op richting ons doel. In de 55e minuut kent Katasvilla meeval als onze doelman Han Tonnelier uitglijdt en niet meer bij de bal kan. De aansluitingstreffer is al een feit. Het staat 3-1. We blijven nu consequent onze voorsprong verdedigen. In de 65e minuut komt Maarten Van Damme en licht geblesseerde Dante Lardenoit vervangen en een minuut later komen Jorn Audenaert en Thomas Scholliers in de plaats van de leeg gespeelde Steven Verle en Nik Waterschoot. We komen nu steeds meer en meer onder druk te staan maar houden voorlopig nog stand. In de 69e minuut de fase die het keerpunt in de match was. Frederik Buytaert wordt knap vrijgespeeld en hij omzeilt de doelman en wil binnentrappen. Met een ultieme reflex kan de uitstekend kepende bezoekende doelman echter de bal wegslaan en ook in de herneming heeft hij nog een reflex in huis om het geruststellend doelpunt te verhinderen. In de 70e minuut komt Joris Vercauteren onzacht in botsing met een tegenstander en dient ook hij te worden vervangen door Brenth De Clercq. Katasvilla trekt zich aan de redding van hun doelman op en op 3 minuten tijd maakt het twee wereldgoals van buiten de backlijn en telkens verdwijnt de bal in de winkelhaak. Van 3-2 in de 80e minuut gaat het naar 3-3 in de 83e minuut. We zijn nu aangeslagen en proberen nog om penalty’s uit de brand te slepen maar het mag niet meer baten. In de 85e minuut  dient nu ook Thomas Van Herpe te worden vervangen door Stijn Impens. Na goed 92 minuten fluit de scheidrechter de match ten einde en is het Katasvilla die de finale van de beker mag gaan betwisten.

We verlaten echter met opgeheven hoofd het terrein. Dame Fortuna heeft vandaag  de kant van onze tegenstander gekozen en wij blijven met een kater achter. Na een meer dan degelijke wedstrijd van de onzen staan we met lege handen.

Ons seizoen zit erop en een welverdiende vakantie staat voor de deur. Op naar volgend seizoen, het 47ste van onze club.  Wij danken iedereen die wekelijks of sporadisch is komen supporteren voor de steun aan onze club en wensen alle supporters en lezers een weldoende vakantie toe.

Tot volgend seizoen.

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Thomas Christiaens, Thomas Van Herpe, Nik Waterschoot(66’ Thomas Scholliers), Joris Vercauteren(70’ Brenth De Clercq), Dante Lardenoit(65’ Maarten Van Damme), Frederick Buytaert,  Jarni Tonnelier, Steven Verle (66’ Jorn Audenaert), Warre Versele en Addo Lardenoit.

   

 

Scoreverloop :

 

28’      1-0       Steven Verle

47’      2-0       Jarni Tonnelier

52’      3-0       Steven Verle

55’      3-1

80’      3-2       

83’      3-3       

 

 

Gele Kaarten :  Addo Lardenoit, Maarten Van Damme, Nik Waterschoot en Steven Verle

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : iedereen

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.