Wedstrijd


18/03/2023     14:30

AVC DE VLASBLOEM

FC Karree

3

1Verslag


 

Vandaag spelen we voor een plaats bij de laatste vier in de beker. We ontvangen FC Karree uit Sint Niklaas. Voor deze match werden 16 spelers geselecteerd. Op de bank starten Warre Versele, Thomas Christiaens, Brenth De Clercq, Nik Waterschoot en Kristoff Malfliet.

Het is 14u31 als de match in gang wordt gefloten. De wedstrijd begint evenwichtig met heel veel middenveldspel maar het doelgevaar is zeldzaam. Op het halfuur dan toch een grote kans voor de thuisploeg. De vrij gespeelde Daan Waegeman krijgt de bal echter niet voorbij de bezoekende doelman en in de rebound staat tot tweemaal toe een verdediger van Karree in de weg. Aan de overzijde moet onze doelman Han Tonnelier enkele gevaarlijke afstandschoten uit zijn doelvlak ranselen. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter na een evenwichtige eerste helft de rust.

Na de rust komen dezelfde elftallen op het veld. Amper 2 minuten ver in deze tweede helft of Thomas Van Herpe onderschept de bal en zet een aanval op. Hij speelt Jarni Tonnelier vrij en deze past perfect op Daan Waegeman die de 1-0 binnentrapt. We blijven onze tegenstander onder druk zetten maar het is wel onze doelman Han Tonnelier die ons een paar keer recht moet houden met enkele knappe reddingen. Op het half uur komt Warre Versele in de ploeg voor Jorn Audenaert. Slechts 5 minuten op het veld of de Warre wordt vrijgespeeld en hij trapt knap overhoeks de 2-0 op het scorebord. In de 73e minuut komt nu ook Thomas Christiaens in de ploeg voor Joris Vercauteren. We blijven onze voorsprong goed verdedigen en in de 75e minuut wordt een sterk spelende Jarni Tonnelier vervangen door Brenth De Clercq. Brenth staat amper op het veld en scoort van dichtbij de 3-0 na een mooie assist van Warre Versele. Met deze geruststellende voorsprong gaan we nu iets meer verdedigend spelen en in de 80e minuut valt nu ook Nik Waterschoot in voor Thomas Van Herpe. Met nog 2 minuten voor de boeg wordt onze doelman Han Tonnelier dan toch geklopt na een onhoudbare kopbal en staat het 3-1. De scheidsrechter laat nu nog een 5 tal minuten over spelen maar onze overwinning komt niet meer in gevaar en na 95 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Na een alweer prachtige wedstrijd van de onzen staan we dit seizoen bij de laatste 4 ploegen in de beker. Met VKW 70, Pandoering en Katasvilla wacht ons een pittige halve finale welke in een heen en een terugwedstrijd  wordt gespeeld. De data zijn 15 april 2023 en 13 mei 2023. De trekking moet nog gebeuren.

Volgende week spelen we terug thuis tegen Stille Vrienden uit Moerzeke-Kastel. Supporters op post!!

  

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Joris Vercauteren(73’ Thomas Christiaens), Thomas Scholliers, Dante Lardenoit, Maarten Waegeman, Frederick Buytaert, Jorn Audenaert (60’ Warre Versele), Daan Waegeman,  Jarni Tonnelier (75’ Brenth De Clercq), Thomas Van Herpe(80’ Nik Waterschoot), Addo Lardenoit

 

 

 

Scoreverloop :

 

47’      1-0       Daan Waegeman

65’      2-0       Warre Versele

78’      3-0       Brenth De Clercq

88’      3-1      

 

 

Gele Kaarten :  Jorn Audenaert en Dante Lardenoit

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Han Tonnelier

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.