De Real

2

3

Verslag

Vandaag treffen we het tegen de degradatie vechtende De Real uit Zele. Het is onze eerste thuismatch in 5 weken. Voor deze wedstrijd komen slechts 13 spelers opdagen. Onze ziekenboeg blijft goed gevuld. Op de bank starten Brenth De Clercq en Brecht Haentjes.

Het is 14u33 als de scheidsrechter de match in gang fluit. Amper 3 minuten ver of het noodlot slaat weer eens toe. De pas herstelde Yorben D’Hondt valt na een ongelukkige beweging terug uit en wordt vervangen door Brenth De Clercq. We blijven licht de baas in het spel en na 8 minuten wordt de doorgebroken Dante Lardenoit foutief gestopt in de backlijn. Logische penalty als gevolg en het is Jorn Audenaert die koel binnentrapt. Het staat 1-0 voor de thuisploeg. We blijven de betere ploeg maar spelen wel naar de moeilijk bespeelbare kant van het veld. In de 21e minuut dan toch ook een aanval van de bezoekers en meteen raak. Met een ver schot wordt onze doelman Han Tonnelier verschalkt. We blijven de betere ploeg maar afwerken op een doorweekte grasmat blijkt iets te moeilijk. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde spelers in actie. We gaan nu op zoek naar winst, maar het spel begint stroever en stroever te lopen. In de 55e minuut is er een onschuldig schot van de bezoekers. Onze doelman Han Tonnelier verslikt zich echter in dit schot en laat knullig de bal door de handen glippen. De bezoekers komen op voorsprong en het staat 1-2. We zijn lichtjes aangeslagen en slagen er maar niet in om nog deftige combinaties in elkaar te steken. Wanneer een bezoekende speler zich opzichtig revancheert mag hij vervroegd gaan douchen. Ook tegen 10 bezoekers blijkt het niet te vlotten. In de 68e minuut gaan we dan nog eens goed in de fout en volgt onze wekelijkse penalty tegen ons. Deze wordt perfect omgezet en het staat 1-3 voor de bezoekers. Vele ontgoochelde toeschouwers zoeken nu al de kantine op. In de 80e minuut komt nu ook Brecht Haentjes in de ploeg voor Dante Lardenoit. We blijven de slordigheden opstapelen en een vrije trap in de 93e minuut mooi binnengetrapt door Jarni Tonnelier is niet meer dan een voetnoot. Het staat 2-3. Pas afgetrapt of de scheidsrechter fluit de match ten einde.

Door deze 4e nederlaag op rij mogen we onze titeldroom opbergen en kunnen we enkel dit seizoen nog redden door een knalprestatie in de beker. Volgende week treffen we met KFC Puivelde de ploeg die wij ook in de volgende bekerronde in de ogen zullen kijken.

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Thomas Christiaens, Dante Lardenoit(80’ Brecht Haentjes), Nik Waterschoot, Frederick Buytaert,  Jorn Audenaert, Jorben D’Hondt (3’ Brenth De Clercq),  Steven Verle, Warre Versele, Steven Verle en Kilian Pletinck

Gele Kaarten :  -

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

8’     1-0     Jorn Audenaert (penalty)

21’   1-1

55’   1-2

68’   1-3    (penalty)

93’   2-3    Jarni Tonnelier

Man van de match: Dante Lardenoit en Frederick Buytaert

.:| Copyrighted © 2024 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.