Wedstrijd


23/02/2019     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Real Hansevelde

3

2Verslag


Thomas Van Herpe en Tjorven Scholliers zaten een gele strafdag uit, en ook enkele andere sterkhouders konden om uiteenlopende redenen niet spelen. Tegen de hekkesluiter zou dat uiteraard geen probleem zijn. Sommigen opperden zelfs dat er dubbele cijfers op het scorebord zouden komen, de 0-9 uit de heenmatch indachtig. En toen Stijn Quintelier al na drie minuten een bal tegen de lat pegelde, dacht iedereen dat het Hanseveldse varkentje snel zou gewassen zijn. Twee minuten later echter trapte de eenzame bezoekende spits van buiten de backlijn verrassend op doel, en de bal hobbelde naast een verbouwereerde Jelle tegen de touwen. We noteerden minuut 13, toen de Hamse spits een misverstand tussen Maarten en Jelle handig kon uitbuiten, en de bal in het lege doel kon plaatsen.  0-2 na nog geen kwartier, van een verrassing gesproken ! Een nonchalant Vlasbloem kon daar vooralsnog weinig tegenover stellen. Veel balbezit en veldoverwicht, maar nauwelijks kansen. Tot overmaat van ramp moest een gekwetste Maarten Waegeman het terrein verlaten, en vervangen worden door de ook al niet fitte Thomas Christiaens. Maar wanneer de nood het hoogst is, kan men nog altijd rekenen op de traptechniek van Stijn. Even voorbij het halfuur plaatste hij een vrijschop vanop 25 meter haarfijn naast de paal. Even voor de rust deed hij dat nog eens netjes over, maar dit keer kon de Hamse doelman de bal in corner tikken.  Ruststand 1-2.
De tweede helft was nauwelijks twee minuten oud, toen Glenn Huyck met een mooie actie de gelijkmaker tegen de touwen trapte. En dus hoopten de supporters op een scenario zoals vorige week, toen de onzen de tegenstander in de tweede helft overrompelden. Een wilskrachtig Hansevelde had het echter zo niet begrepen. Zij bleven vechten voor dat puntje, en bovendien konden ze rekenen op een secure doelman, die onze schaarse kansen wist te neutralizeren. Tot Stijn een kwartier voor tijd opnieuw een vrijschop mocht nemen. Posh plaatste de bal met een grondscherend schot langs de goeie kant van de paal. Opluchting alom ! En toch werd het nog bibberen, want scheidsrechter Walther Daneel liet liefst 6 minuten overspelen, maar gelukkig wijzigde de stand niet meer. Eindstand 3-2.
De afwezigheid van nogal wat sterkhouders liet zich duidelijk voelen, maar dat mag eigenlijk geen excuus zijn voor een ondermaatse prestatie tegen de rode lantaarn.
Volgende week trekken we naar Rado in Sint-Niklaas.  Een wisselvallige ploeg, die ruime zeges afwisselt met al even ruime nederlagen .De match vangt aan om 15:00 uur. Supporters op post !

Ploegopstelling : Jelle Heirman, Nicolas Van Der Stockt, Nik Waterschoot, Maarten Waegeman, (26´ Thomas Christiaens, 84´ Birger Roels),  Steven Aerts,  Joris Claerhoudt, Jorn Audenaert, Laurens Veldeman,  Jan Van Heck, Stijn Quintelier en Glenn Huyck.


 Doelpunten:  32´ en 74´ Stijn Quintelier, 47´ Glenn Huyck


Gele Kaarten :  Jorn Audenaert, Nik Waterschoot, Joris Claerhoudt, Nicolas Van Der Stockt


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Stijn Quintelier

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.