Wedstrijd


16/02/2019     14:30

AVC DE VLASBLOEM

SK Vlierkouter

4

1Verslag


Een zomerdag midden in de winter. Vandaag nemen we het op tegen onze buren uit Hamme FC Vlierkouter. In de eerste ronde raakten we niet verder dan een gelijkspel tegen deze ploeg. Voor deze match heeft onze coach 14 spelers kunnen selecteren. Op de bank starten Laurens Veldeman, Glenn Huyck en ouwe rakker Gunther Van Der Jeught.

Het is precies 14u35 als onder een staalblauwe hemel scheidsrechter Guy De Roeck de match in gang fluit. We nemen een blitzstart en na 3 minuten steken we een mooie aanval in elkaar. De bal belandt uiteindelijk bij Thomas Van der Stockt die met een hakje de 1-0 op het scorebord brengt. We blijven nu Vlierkouter onder druk zetten maar het duurt tot de 17e minuut vooraleer de volgende kans te noteren valt. Victor Geenen wordt alleen voor de bezoekende doelman gebracht maar deze laatste redt met de voet. Het spelbeeld slaat nu stilaan om mede door de vele slordigheden van onze middenvelders. In de 35e minuut mag een Hammenaar randje buitenspel doorgaan maar hij besluit net naast. Ons antwoord volgt onmiddellijk maar de bezoekende doelman is paraat op een kopbal van Victor Geenen. Vlierkouter blijft ons nu onder druk zetten en als in de 41e minuut Tjorven Scholliers de bal verliest snelt Vlierkouter richting ons doel. In duidelijk buitenspel rond een aanvaller van Vlierkouter de aanval af en staat het 1-1. Het spel gaat nu op en neer zonder verder doelgevaar en na 46 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het veld. We zijn het meest fris uit de kleedkamers gekomen en kamperen nu op de helft van Vlierkouter. In de 50e minuut redt de bezoekende doelman een kopbal van Nik Waterschoot. Enkele minuten later kent Nik pech als zijn schot op de paal belandt. In de 55e minuut komt Glenn Huyck in de plaats van Tjorven Scholliers en 5 minuten later neemt Laurens Veldeman de plaats in van Jorn Audenaert. We zetten nu serieus druk en in de 61e minuut komt Glenn Huyck alleen voor doel. Opnieuw redt de bezoekende doelman. Op de daaropvolgende hoekschop komt de bal voor de voeten van Nik Waterschoot die van dichtbij raak treft. Het staat 2-1 na 61 minuten. Een paar minuten later op een tegenaanval moet onze doelman Jelle Heirman alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te vermijden en redt hij een kopbal van een Hammenaar. Dit was tevens de laatste kans van Vlierkouter deze match. We gaan nu op zoek naar een veiliger voorsprong. In de 75e minuut kopt Thomas Van der Stockt nipt over en in dezelfde minuut vindt Glenn Huyck de infiltrerende Thomas Van Herpe die mooi afwerkt. Het staat met nog een kwartier te gaan 3-1. Enkele minuten later doet Gunther Van Der Jeught zijn wederoptreden na enkele seizoenen van voetbalpensionering. Hij komt in de plaats van Joris Claerhout die vroeger weg moest. We blijven domineren en in de 81e minuut geeft Glenn Huyck zijn volgende assist aan Thomas Van der Stockt. Thomas prikt nu zijn 2e van de namiddag tegen de netten en we leiden met 4-1. Een minuut later trekt Victor Geenen nog eens alleen op avontuur maar de bezoekende doelman redt nogmaals zijn poging. Vlierkouter kan geen vuist meer maken en wij vinden het genoeg zodat de wedstrijd naar het einde kabbelt. Na goed 90 minuten fluit scheidsrechter Guy De Roeck de match ten einde.

Vandaag hebben we na een rommelige eerste helft waarin we vroeg op voorsprong kwamen en een sterke 2e helft de driepunter thuis gehouden. Het verrassende verlies van leider Ham United doet ons nu weer stilletjes hopen op meer. Maar dan moet er wel steeds gewonnen worden te beginnen volgende week thuis tegen onze dichtste buren Real Hansevelde.

Supporters op post!!!

 

Ploegopstelling : Jelle Heirman, Nicolas Van der Stockt, Nik Waterschoot, Kristoff Malfliet, Jorn Audenaert (60’ Laurens Veldeman ), Victor Geenen, Thomas Van der Stockt, Stijn Quintelier, Thomas Van Herpe,  Joris Claerhout(79’ Gunther Van Der Jeught) en Tjorven Scholliers(55’ Glenn Huyck).


 Doelpunten:  3’ en 81’  Thomas Van Der Stockt; 61’ Nik Waterschoot en 75’ Thomas Van Herpe


Gele Kaarten :  -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Nik Waterschoot
 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.