Wedstrijd


09/02/2019     14:30

WM Equano

AVC DE VLASBLOEM

0

1Verslag


Een winderige zaterdag begin februari. Vandaag ontmoeten we WM Equano in Sint Niklaas. Deze ploeg deed ons de eerste ronde in het zand bijten. Voor deze match heeft onze coach Birger Roels 13 spelers bereid gevonden te komen strijden. Op de bank starten de gebroeders Nicolas en Thomas Van der Stockt.

Het is precies 14u31 als de scheidsrechter onder een striemende wind de match in gang fluit. Er volgt een er lange studieronde van beide ploegen. De thuisploeg gestart met de rug in de wind tracht vooral met lange ballen hun spitsen te bereiken terwijl De Vlasbloem het al voetballend probeert op te lossen. Het duurt dan ook tot op de 16e minuut dat de eerste kans valt. Stijn Quintelier wordt mooi vrijgespeeld in de backlijn doch Stijn trapt de bal pardoes op de thuisdoelman. We nemen nu stilaan de bovenhand en in de 31e minuut wringt de kwieke Victor Geenen zich doorheen de thuis defensie. Victor trapt op doel maar de thuisdoelman is paraat. De match wordt nu iets intensiever en na een haakfout krijgt Jorn Audenaert de gele kaart. Enkele minuten later is het de beurt aan Tjorven Scholliers om geel te pakken. Het blijft een gesloten match en ondanks het windvoordeel van de thuisploeg krijgen ze in de eerste minuten geen enkele kans. Na goed minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het terrein. Pas afgetrapt of Jorn Audenaert gaat zijn kans vanop zo’n 20 meter. De bal gedragen door de wind wordt door de thuisdoelman met alle moeite via de paal in corner geduwd. We blijven baas over het spel en na een goed uur worden Thomas en Nicolas Van der Stockt ingebracht voor Steven Aerts en Victor Geenen.  We blijven nu op zoek gaan naar een treffer en in de 68e minuut gaat een schot van Tjorven Scholliers rakelings over. Enkele minuten later loopt nu ook Nicolas Van der Stockt op een gele kaart. Op zijn beurt krijgt nu ook Thomas Van Herpe een geel karton onder de neus geduwd. In de 78e minuut krijgen we een vrije trapt op zo’n 18 meter van het doel. Stijn Quintelier trapt in de muur en zet de bal opnieuw voor. Nik Waterschoot en een verdediger gaan beiden naar de bal en raken elkaar aan. Hierin ziet de scheidsrechter een penalty dit tot ongenoegen van de thuisploeg. In het tumult dat zich daarop voordoet krijgt een speler van Equano rood wegens te fel protest. Tjorven Scholliers zet zich achter de bal en trapt zwak naar de hoek die ook de thuisdoelman gekozen heeft. Deze laatste redt zijn ploeg voor een achterstand. We zijn even van slag en op een tegenstoot van Equano grijpt Thomas Van Herpe naar de noodrem en haalt hij een aanvaller van Equano in de backlijn neer. Geen twijfel bij de scheidsrechter die nu ook die penalty fluit. Deze strafschop wordt uit de hoek gedoken door onze doelman Birger Roels. Aan deze redding trekken we ons op zetten een slotoffensief in tegen 10 tegenstanders. In de 83e minuut redt de thuisdoelman op miraculeuze wijze een kopbal van Joris Claerhout. Enkele minuten later wordt Tjorven Scholliers ten onrechte voor buitenspel afgefloten. Tjorven trapt gefrustreerd de bal ver weg en mag met zijn 2e gele kaart vervroegd gaan douchen. De laatste minuten spelen we 10 tegen 10. We blijven een doelpunt najagen en in de 90e minuut waait een center richting 2e paal waar Joris Claerhout keihard overhoeks de winninggoal binnenkopt. We leiden eindelijk met 0-1. Nog is het spel gespeeld want de scheidsrechter laat zeker nog 7 minuten overspelen. We blijven echter consequent verdedigen en na goed 97 minuten fluit de man in het zwart de match ten einde.

Na deze triller van formaat komt de 3e plaats terug in zicht. Volgende week gaan we thuis de strijd aan tegen onze buren uit Hamme FC Vlierkouter, de ploeg waar we in de eerste ronde niet konden winnen.

Supporters op post!!!

 

Ploegopstelling : Birger Roels, Thomas Christiaens, Steven Aerts(60’ Nicolas Van der Stockt), Nik Waterschoot, Jorn Audenaert, Laurens Veldeman  Victor Geenen(60’ Thomas Van der Stockt), Stijn Quintelier, Thomas Van Herpe,  Joris Claerhout en Tjorven Scholliers.


 Doelpunten:  90’ Joris Claerhout


Gele Kaarten :  Jorn Audenaert, Nicolas Van der Stockt, Thomas Van Herpe


Rode Kaarten : Tjorven Scholliers (2xgeel)


Man van de match : Thomas Van Herpe
 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.