6

0

Verslag

Vandaag treffen we FC Pandoering uit Hamme, medeleider in de competitie. Voor deze match zijn 15 spelers komen opdagen. Tijdens de opwarming blijkt Thomas Van Herpe nog niet hersteld te zijn van zijn blessure  en verliezen we nog een sterkhouder. Op de bank starten Jorn Audenaert, Nicolas Van der Stockt en Kristoff Malfliet.

Met een onuitgegeven verdediging start de match om 14u37. Van in het begin is duidelijk dat wij het moeilijk  gaan hebben. Telkens wij in balbezit zijn worden wij vakkundig tegen de grond gewerkt. De scheidrechter tolereert dit echter. Na 6 minuten wordt onze verdediging in snelheid genomen en  wordt onze doelman Han Tonnelier overhoeks geklopt. Het staat 1-0 voor de thuisploeg. Amper vier minuten later eenzelfde scenario en het staat 2-0 na 10 minuten. Tot overmaat van ramp dient Michiel Hendrickx gekwetst het terrein te verlaten en wordt hij vervangen door Jorn Audenaert. We houden nu een poosje gelijke tred maar kunnen geen gevaar creëren. Op het half uur een nieuwe aanval van Pandoering en een aanvaller wordt foutief in de backlijn gestopt. Penalty. Deze wordt echter op de paal getrapt en door dezelfde speler hernomen. Fout dus en geen derde goal voor de steeds brutaler wordende thuisploeg. Wanneer één van onze spelers neer wordt geslagen zonder bal in de buurt fluit de scheidsrechter. Iedereen verwacht de rode kaart doch verder dan een woordwisseling tussen de scheidsrechter en de dader komt het niet. Met nog twee mintuten te gaan krijgt Joris Vercauteren in de backlijn de bal op beide armen terwijl hij zijn gezicht beschermt. De scheidsrechter oordeelt echter penalty. Deze wordt in dank aangenomen en het staat 3-0 bij de rust.

Na de pauze komt Nico Van der Stockt in de ploeg voor de gekwetste Dante Lardenoit. Pas op het terrein of Nico krijgt meteen een gele kaart voor een overtreding terwijl Pandoering iedereen lustig mag aantrappen. We proberen op zoek te gaan naar een treffer maar borsten in de 57e en in de 70e minuut twee keer op een counter en het staat 5-0. Met nog tien minuten te spelen gaat een speler van Pandoering gewillig neer in de backlijn en zonder twijfel fluit de scheidrechter zijn 3e penalty tegen ons. Het wordt 6-0 in de 80e minuut. Opgehitst door een fanatieke thuisaanhang blijven de spelers van Pandoering horrortackles uitvoeren. In de 83’ minuut krijgt de speler die de eerste helft aan rood ontsnapte dan toch zijn prijs en mag hij vroegtijdig gaan douchen. Nog is hun honger naar vuil spel niet verdwenen en in de 88e minuut mag er nog een belhamel vervroegt gaan douchen. We spelen de wedstrijd onder menige verwijten van de thuissupporters verder uit en na goed 90 minuten fluit de scheidsrechter het einde van deze brutale partij.

Vandaag werden we gewogen en te lucht bevonden tegen een wel zeer brutaal spelende tegenstander. Wanneer deze ploeg op deze manier verder mag gaan zullen zij in de toekomst zeker nog dikwijls kampioen spelen daar er waarschijnlijk meer en meer ploegen niet meer zullen willen aantreden zoals er nu al zijn dit seizoen. We staan nu niet meer in pool positie maar de weg is nog lang en wij hopen volgende week terug op een positieve manier  de draad op te nemen als we voor de vierde keer op rij op verplaatsing gaan spelen deze keer tegen VKW70 uit Sint Niklaas.

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Thomas Christiaens, Thomas Scholliers, Joris Vercauteren, Frederick Buytaert, Michiel Hendrickx(10’ Jorn Audenaert), Dante Lardenoit(46’ Nicolas Van der Stockt), Thimo Govaert, Farid Baeyens, Warre Versele en Kilian Pletinck

Niet gespeeld: Kristoff Malfliet

Gele Kaarten : Joris Vercauteren, Nicolas Van der Stockt en Jorn Audenaert

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

6’     1-0

10’   2-0

43’   3-0        penalty

57’   4-0

70’   5-0

80’   6-0       penalty

Man van de match: Joris Vercauteren en Jorn Audenaert

.:| Copyrighted © 2024 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.