Wedstrijd


07/04/2018     15:00

The Cup

AVC DE VLASBLOEM

0

4Verslag


Voor deze match tegen The Cup in het Bospark te Lokeren kon coach Birger Roels geen beroep doen op onze doelman Jelle Heirman, en hij besloot dan maar zelf tussen de palen te gaan staan. Al bij al beleefde hij een vrij rustige namiddag, waarbij hij enkel af en toe moest tussenkomen op hoge ballen. De kansen waren vooral voor de onzen, maar zoals dat dit seizoen al zo vaak het geval was, bleef de afwerking alweer ondermaats. Al na zes minuten noteren we een schot van Timothy Buyle, nipt over. Twee minuten later werkt Niels Audenaert zich knap alleen voor doel, maar besluit dan op de paal, de rebound van de Pros wordt afgeblokt. Even voor het halfuur komt Thomas Van Der Stockt alleen voor doel, maar hij treuzelt iets te lang, zodat een verdediger de bal in extremis kan wegtikken. Enkele minuten later een dubbele kans voor de onzen, na een een-twee Thomas Van Herpe-Thomas Van Der Stockt, maar de lokale doelman redt twee keer met een geweldige reflex. Vlak voor de rust komt Stockie nogmaals alleen voor de keeper, maar weer wacht hij iets te lang, zodat zijn schot in extremis afgeblokt wordt. Ruststand 0-0.
Wat in de eerste helft maar niet wilde lukken, liep na de rust plots een stuk vlotter Er werd zowaar gescoord. Tien minuten ver brengt Thomas Van Herpe met een schitterende pas Timothy Buyle alleen voor doel, en de Pros plaatst de bal beheerst naast de keeper. Nauwelijks twee minuten later bereikt Niels de goed ingevallen Jan Van Heck. Diens schot wordt afgeblokt in de voeten van Thomas Van Herpe, die er probleemloos 0-2 van maakt. Halfweg de tweede helft trapt de Pros keihard op doel, weliswaar recht op de keeper. Deze laat echter de bal door de benen glippen en het staat 0-3. Vijf minuten voor tijd wordt het zelfs 0-4, na een fameuze rush van Maarten Waegeman. Thomas Van Der Stockt neemt over, wordt getorpedeerd maar weet toch overeind te blijven, en werkt beheerst af. Scheidsrechter Danny De Kinders vond het niet nodig om de Lokerse verdediger alsnog een kaart te geven. Die zijn blijkbaar enkel gereserveerd voor spelers die protesteren. In de laatste minuut krijgt Tjorven Scholliers nog de kans, alleen voor de keeper, om de forfaitcijfers vast te leggen, maar hij besluit op de doelman. Eindstand 0-4.
Uiteindelijk nog een vrij gemakkelijke zege tegen een onmondig The Cup, die echter pas vorm kreeg na de rust, toen het vizier van onze schutters eindelijk wat beter afgesteld stond.
Volgende week mogen we een weekje rusten, de week daarna spelen we thuis tegen Rado uit Sint-Niklaas, met de derde plaats als inzet. Supporters op post !

Ploegopstelling:  Birger Roels, Maarten Waegeman, Nicolas Van Der Stockt, Nick Waterschoot,  Thomas Van Herpe, Laurens Veldeman (46’ Jan Van Heck) ,  Tjorven Scholliers, Timothy Buyle,  Jorn Audenaert, Niels Audenaert en Thomas Van Der Stockt .
 

 Doelpunten:  55´ Timothy Buyle,  57´ Thomas Van Herpe,  69´ Timothy Buyle, 86´ Thomas Van Der Stockt


Gele kaarten : Niels Audenaert,  Thomas Van Herpe


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Thomas Van Herpe
 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.