Wedstrijd


21/09/2019     14:30

AVC DE VLASBLOEM

FC Everslaar

0

1Verslag


Een zomerdag begin herfst. Vandaag gaan we op zoek naar onze eerste thuisoverwinning dit seizoen.  Tegenstander van vandaag is FC Everslaar uit Lokeren dat momenteel nog puntenloos is. We zijn al 4 speeldagen ver en van de 22 aangesloten spelers kwam precies de helft opdagen. Waar gaat dit heen? Gelukkig kon onze coach Birger Roels deze week nog tekenen zodat er toch nog iemand onze dug outs in gebruik kon nemen.

Het is precies 14u29 als de scheidsrechter onder een stralende zon de match in gang fluit. Na 2 minuten noteren we een eerste poging van Everslaar. Een strak schot wordt gekneld door onze doelman Kevin D’Heer. Voor de rest zal Kevin in de eerste helft rustig kunnen toekijken. Het eerste halfuur is er dan ook werkelijk niets te beleven. De zeer slechte staat van het veld laat vloeiend combineren nauwelijks toe. Op het half uur slaat onze motor precies aan. Maarten Waegeman wordt alleen op doel afgestuurd maar hij faalt in de afwerking. Enkele minuten later een nieuwe kans voor Stijn Quintelier doch zijn schot gaat naast. Een minuut later kopt Kristoff Malfliet de bal net over. Hiermee is zo wat alles van een al bij al flauwe  eerste helft gezegd.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het terrein. Van in minuut 1 zetten we onze tegenstander vast op hun eigen helft. In diezelfde minuut wordt een doelpunt van Kristoff Malfliet afgekeurd omdat hij met gestrekt been naar de bal ging. Iets wat een verdediger van Everslaar ook deed. Doch de scheidsrechter geeft voordeel aan de verdediging. Vijf minuten later steekt de doorgebroken Thomas Van Herpe de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Bij een spurt achter de bal kwetst Thomas Van der Stockt zich aan de hamstring en dient hij het veld te verlaten. In zijn plaats komt Birger Roels. Zo wat elke minuut die volgt krijgen we nu kans op kans maar de bal wil niet tussen het kader en als dit dan toch eens het geval is wordt de bal binnen het bereik van de bezoekende doelman getrapt en die van Everslaar die staan erbij en kijken er naar. In de 80e minuut wordt het spreekwoord: ‘wie met de kansen morst krijgt het deksel op de neus’ werkelijkheid. Een te korte terugspeelbal van Jens De Leenheer wordt onderschept door een aanvaller van Everslaar. Deze weet wel waar het kader van het doel zich bevindt en hij lobt de bal over een kansloze doelman Kevin D’Heer netjes in doel. Het staat tegen de gang van het spel 0-1 voor de bezoekers. We gaan nu nog wat meer op de helft van onze tegenstander spelen maar scoren lijkt o zo moeilijk voor de onzen. Na goed 92 minuten vindt ook de scheidsrechter het welletjes en fluit hij de match ten einde.

Onze 2e nederlaag in 3 matchen is een feit. Gebrek aan efficiëntie en een zorgwekkend terrein zorgen ervoor dat we thuis nog niet konden zegevieren en stilaan belanden we in de kelder van het klassement.  Wekelijks krijgen we een karrevracht aan kansen maar we maken deze nog steeds niet af.

Volgende week zijn we vrij en kunnen we de batterijen eens goed opladen. In de hoop van toch enkele gekwetsten te recupereren en misschien eens met meer dan 11 spelers aan de aftrap te staan zullen we dan met volle moed richting Hamme afreizen om de uittredend kampioen van vorig jaar te gaan bekampen.

 

Ploegopstelling : Kevin D’Heer, Nicolas Van Der Stockt, , Jens De Leenheer, Jelle Pensaert, Maarten Waegeman, Kristof Malfliet, Thomas Van Herpe, Jorn Audenaert, Thomas Van Der Stockt(51’ Birger Roels), Joris Claerhout, Stijn Quintelier.


 Doelpunten:  -


Gele Kaarten :  -


Rode Kaarten : -


Man van de match :   Jelle Pensaert
 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.