AVC DE VLASBLOEM

5

4

Verslag

Vandaag de tweede wedstrijd met als inzet de leidersplaats. We spelen uit bij FC De Cup uit Lokeren. Voor deze match zijn 15 spelers komen opdagen. Op de bank starten Jarni Tonnelier, Warre Versele, Thomas Christiaens en Nicolas Van der Stockt.

Het is 13u55 als de match in gang wordt gefloten. FC De Cup begint stevig aan de match. In de 2e minuut krijgen ze een vrije trap randje grote backlijn. De bal wordt rond de muur in doel gekruld en het staat 1-0 voor de thuisploeg. We zijn nog zoekende en komen meestal een stapje te kort. Na goed 20 minuten komen we dan toch nog eens opzetten en Farid Baeyens wordt gelanceerd. Hij tipt de bal naast de uikomende doelman op de paal. De goedgevolgde Kilian Pletinck tik binnen. Alles is te herbeginnen en het is 1-1. Lang houden we deze stand niet vast want in de 24e minuut wordt onze verdediging uiteengespeeld en staat het 2-1 voor de Lokerenaren.  We hebben het moeilijk om in ons spel te komen tegen een ploeg die soms wel op het randje speelt. In de 37e minuut wordt tot overmaat van ramp Farid Baeyens gewoon van het veld getrapt na een smerige overtreding. Slecht geel voor de dader in plaats van het verdiende donkerrood. In de plaats van Farid komt Jarni Tonnelier in de ploeg. Met nog 3 minuten te gaan in de 1e helft wordt een Lokerenaar gelanceerd en onze doelman Han Tonnelier grijpt nodeloos naar de noodrem. Penalty tot gevolg. Deze wordt omgezet en het staat 3-1 voor de thuisploeg. Enkele minuten later wordt de rust gefloten.

Na de rust komen dezelfde elftallen in de arena. We beginnen gretig aan de 2e helft en na een mooie aanval komt het leder bij Steven Verle die knap binnentrapt. Na 47 minuten is het 3-2. We zijn nu duidelijk de betere ploeg en drukken onze tegenstander terug op eigen helft. In de 72e minuut krijgen we een zoveelste corner. Nik Waterschoot kopt de bal knap overlangs in doel. Het is nu 3-3 en het geloof in een overwinning groeit. In de 80e minuut komt nu Warre Versele in de ploeg voor Michiel Hendrickx. Amper een minuut later krijgen we een ongelukkig doelpunt tegen. De bal valt met geluk op het hoofd van een speler van De Cup die zonder het zelf te beseffen onze doelman op het verkeerde been zet. Het staat met nog tien minuten te gaan 4-3 voor de thuisploeg. We zetten nu nog alles op alles en gaan vol voor de aanval. In de blessuretijd op minuut 94 lopen we op een counter en wordt de match beslist en staat het 5-3 voor de thuisploeg. In dezelfde minuut wordt het nog 5-4 na een wereldgoal van Maarten Waegeman die in één tijd de bal in doel jaagt. Amper afgetrapt of de scheidrechter fluit de match af.

Vandaag verliezen we een veldslag na een zure nederlaag. Elke ploeg nam één speelhelft voor zich maar het geluk stond aan de zijde van de Cup. Nog geen man overboord echter want volgende week opnieuw een topper nu uit tegen Pandoering uit Hamme. Supporters massaal op post!!!!

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Maarten Waegeman, Nik Waterschoot, Thomas Scholliers, Joris Vercauteren, Frederick Buytaert, Michiel Hendrickx(80’ Warre Versele), Thimo Govaert, Farid Baeyens(37’ Jarni Tonnelier), Steven Verle en Kilian Pletinck

Niet gespeeld: Thomas Christiaens en Nicolas Van der Stockt

Gele Kaarten : Thomas Scholliers en Jarni Tonnelier

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

2’     1-0

20’   1-1       Kilian Pletinck

24’   2-1

42’   3-1       penalty

47’   3-2       Steven Verle

72’   3-3       Nik Waterschoot

81’   4-3

94’   5-3

95’   5-4       Maarten Waegeman

Man van de match: Frederick Buytaert

.:| Copyrighted © 2024 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.