Wedstrijd


26/03/2022     14:30

SK Vlierkouter

AVC DE VLASBLOEM

1

1Verslag


 

Na de pijnlijke forfait van verleden week komen toch 14 spelers opdagen voor de burenstrijd tegen FC Vlierkouter uit Hamme. Tegen de huidige rode lantaarn hebben we het echter steeds moeilijk. Op de bank starten Kian Van Moeseke, Brenth De Clercq en Thomas Christiaens.

Het is precies 14u28 als de scheidsrechter de match in gang fluit. Het is de thuisploeg die met de meeste drang naar voor de wedstrijd begint. Na 10 minuten verslikt onze doelman zich bij het uitvoetballen en speelt hij de bal in de voeten van een tegenstander. Deze past simpel op een medemaat die in een leeg doel de 1-0 op het scorebord trapt. We proberen al voetballend een oplossing te zoeken maar telkens eindigt dit met een foutieve pas. In de 14e minuut komen we goed weg als een bal via de paal terug in het veld springt na een kopbal  door een aanvaller van Vlierkouter. Enkele minuten later volgt er eindelijk een vlotte aanval van de onzen. Thomas Van Herpe wordt doorheen de verdediging van Vlierkouter geloodst en hij past naar de achter hem gevolgde Kristoff Malfliet die binnentrapt. De scheidsrechter die zich rond de middencirkel bevindt ziet hierin echter buitenspel en keurt de goal af. Voor protest krijgt nu Thomas Van Herpe de gele kaart. De wedstrijd verwatert nu in slordig samenspel langs beide kanten. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen Kian Van Moeseke en Brenth De Clrecq in de ploeg voor Nicolas Van der Stockt en Koen De Bonte. In de 49e minuut vuurt Jorn Audenaert een pegel van buiten de backlijn af die echter op de deklat terecht komt. We zetten nu onze tegenstander meer en meer onder druk maar krijgen weinig of geen kansen. Na een foutief ingrijpen krijgt nu Nik Waterschoot de gele kaart. Ook Brenth De Clercq wordt na een foutieve tussenkomst op een geel karton getrakteerd. Met nog 20 minuten te gaan krijgt Nik Waterschoot na protest zijn tweede geel en mag hij gaan douchen. We moeten nu met zijn tienen verder. In de 74e minuut komt Thomas Christiaens in de ploeg voor Kristoff Malfliet. We blijven op zoek gaan naar de gelijkmaker maar onze afwerking wordt steeds binnen het bereik van de thuisdoelman getrapt. Met nog drie minuten voor de boeg wordt een center in eigen doel gekopt door onze ex-speler Bart Teirbroodt en de op dat ogenblik verdiende gelijkmaker op het scorebord brengt. In de laatste seconden van de wedstrijd zet onze doelman Han Tonnelier zijn fout van de eerste helft recht als hij met een ultieme reflex zijn doel schoon weet te houden. Na goed 92 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Opnieuw geen overwinning tegen FC Vlierkouter, de ploeg die wel ons zwart beest mag genoemd worden want winnen tegen dit team is al een eeuwigheid geleden. Volgende week kondigden al enkele spelers hun afwezigheid aan en zal het weer bang afwachten worden om over voldoende spelers te beschikken voor de thuismatch tegen FC De Cup uit Lokeren.

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, , Joris Vercauteren, Nik Waterschoot, Nicolas Van der Stockt ( 46’ Kian Van Moeseke),Thomas Scholliers, Frederik Buytaert, Jorn Audenaert ,Thomas Van Herpe, Koen De Bonte (46’ Brenth De Clercq), Daan Waegeman en Kristoff Malfliet(59’ Thomas Christiaens).

  

Scoreverloop   : 

1 - 0     (10’) 

 1 - 1     (87’) owngoal            

 

Gele Kaarten :  Thomas Van Herpe, Brenth De Clercq

 

Rode Kaarten : Nik Waterschoot (2x geel)

 

Man van de match : Thomas Van Herpe

 

.:| Copyrighted © 2022 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.