Wedstrijd


24/03/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

FC Everslaar

3

1Verslag


Een zonnige zaterdag eind maart. Vandaag spelen we tegen FC Everslaer uit Lokeren.  In de heenronde beten we in het Lokerse zand. Voor deze wedstrijd heeft coach Birger Roels 13 spelers kunnen selecteren. Op de bank starten Glenn Huyck en Nick Saerens.

Het is precies 14u29 als scheidsrechter  Danny Derijck onder een stralend lentezonnetje de match in gang fluit. Na amper 4 minuten lost de bezoekende doelman een bal en Timothy Buyle is er als de kippen bij en trapt de bal in doel. De scheidsrechter ziet hierin een fout op de keeper en keurt de goal af. Enkele minuten later heeft de Pros zich opnieuw doorheen de Lokerse defensie gewrongen maar hij stuit op de bezoekende doelman. We blijven op zoek gaan naar een voorsprong en in de 10e minuut redt de bezoekende doelman een schot van Tjorven Scholliers. In de rebound trapt de Pros over het doel. Een hinkende Jorn Audenaert wordt nu vervangen door Glenn Huyck. We noteren nog een schot voorlangs van Kenny Viette. De match komt nu meer in evenwicht en op het halfuur is er een redding nodig van onze doelman Jelle Heirman. Met nog enkele minuten te gaan voor de rust wordt Kristoff Malfliet in de backlijn onderuit gehaald. De scheidsrechter aarzelt niet en fluit penalty. Tjorven Scholliers klaart de klus en het staat 1-0. Everslaer trekt nu volop ten aanval en nadat Jelle Heirman de bal gelost had trapt de Pros de bal net voor de lijn nog weg.  Everlaer krijgt nu kans na kans maar de  Lokerse spelers trappen over en naast het doel. Na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Danny Derijck de rust.

Na de pauze komen dezelfde elftallen op het terrein. De eerste kans is voor ons maar het vizier van Kenny Viette staat nog niet goed afgericht en hij trapt over. Op de tegenaanval brengt Nicolas Van der Stockt een Lokerse aanvaller uit evenwicht in de backlijn en de scheidsrechter aarzelt niet en fluit nu ook een strafschop voor Everslaer.  Bij de strafschop heeft onze doelman Jelle Heirman geen schijn van een kans en het staat na 49 minuten opnieuw gelijk 1-1. We trekken nu terug wat gedrevener ten aanval en in de 56e minuut kopt Glenn Huyck de bal op de paal. Kristoff Malfliet wordt nu vervangen door Nick Saerens. We blijven op zoek gaan naar een nieuwe voorsprong en in de 63e minuut trapt Glenn Huyck een knappe volley net over het doel. In de 71e minuut wordt de bal keihard op de arm van een Lokerenaar getrapt en tot woede van alle Lokernaars geeft de scheidsrechter opnieuw penalty. Na enige commotie trapt Tjorven Scholliers ook deze netjes binnen en staat het 2-1. De match verwatert nu wat en met nog een kwartier te spelen is er een mooie redding van de bezoekende doelman op een schot van Tjorven Scholliers. Met nog een zestal minuten te spelen wordt Kenny Viette gelanceerd. Hij plukt de bal uit de lucht en knalt de 3-1 op het scorebord. Everlaer geeft zich nu gewonnen en in de slotminuut krijgt Thomas Van Herpe de kans op nog ruimere cijfers maar van binnen de kleine backlijn knalt hij nog over het doel. Meteen het laatste wapenfeit van deze match en na 91 minuten fluit scheidsrechter Danny Derijck het eindsignaal.

Voor de 5e keer op rij halen we de 3 punten binnen en blijven we in de running voor het podium. Volgende week in het Paasweekend zijn we vrij en de week nadien maken we onze laatste verplaatsing van het seizoen naar FC De Cup uit Lokeren.

 

 Ploegopstelling: Jelle Heirman, Kristoff Malfliet(57’ Nick Saerens) , Jorn Audenaert (11’ Glenn Huyck) ,  Steven Aerts, Nicolas Van Der Stockt, , Joris Claerhout,  Nik Waterschoot, Tjorven Scholliers,  Kenny Viette, Thomas Van Herpe, Timothy Buyle.


 Doelpunten:  39’ Tjorven Scholliers (pen),  71’ Tjorven Scholliers (pen), 84’ Kenny Viette,


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Thomas Van Herpe

 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.