Wedstrijd


12/01/2019     14:00

The Cup

AVC DE VLASBLOEM

1

0Verslag


Voor alle lezers een gezond en succesvol 2019 toegewenst. Een sombere zaterdag begin januari. Vandaag spelen we onze eerste wedstrijd van 2019 tegen FC De Cup in Lokeren. Voor deze wedstrijd werden 15 spelers bereid gevonden. Op de bank starten Thomas Christiaens, Laurens Veldeman, Niels Audenaert en Jorn Audenaert.

Het is reeds 14u6 als de scheidsrechter onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. Van in het begin jaagt FC De Cup achter iedere bal en we komen zeer moeizaam aan combineren toe. De Lokerenaren beschikken over enkele kwieke vleugelspelers die ons van in het begin van de match pijn doen. Na 6 minuten een eerste waarschuwing op een vrije trap voor De Cup. De bal zoeft net over de deklat. In de 12e minuut wordt na een snelle omschakeling een aanvaller van de Cup in een man tegen man situatie gebracht. Hij omspeelt Thomas Van Herpe die aan de noodrem trekt en de speler onderuit haalt inde backlijn. Penalty. Deze wordt feilloos omgezet 1-0 en we zijn op achtervolgen toegewezen. We proberen iets te forceren maar stuiten steeds op de fel opzittende Lokerenaren. In de 17e minuut moet Thomas Van Herpe opnieuw foutief ingrijpen en loopt hij op een gele kaart. De vrije trap die daarop volgt wordt gelukkig voor ons over het doel gekopt. In de 20e minuut kunnen we dan toch de Lokerse verdediging verrassen en wordt Stijn Quintelier alleen voor doel gebracht. Stijn’s schot  gaat echter de verkeerde kant van de paal buiten. We blijven proberen maar de counters van de Cup zijn scherp. In de 40e minuut krijgt de Cup een open kans maar de bal wordt hoog over getrapt. Enkele minuten later mist Thomas Van der Stockt de gelijkmaker op een haar. Kort daarop fluit de scheidsrechter de rust.

We komen met dezelfde elf uit de kleedkamers en beginnen met frisse moed aan de tweede periode. We komen nu iets meer opzetten en in de 47e minuut moet de thuisdoelman, die nog een belangrijke rol zal spelen, goed tussenkomen op een schot van Stijn Quintelier. Na 53 minuten gooit onze coach Birger Roels drie verse krachten in de wedstrijd. Steven Aerts, Nicolas Van der Stockt en Victor Geenen worden vervangen door Thomas Christiaens, Niels Audenaert en Laurens Veldeman. We zetten onze tegenstander nu zwaar onder druk maar de bal wil voor ons niet rollen. Zo komen praktisch alle lukraak weggetrapte ballen door een Lokerenaar in de voeten van een medespelers. Ook de scheidrechter wil niet mee als een duidelijk handspel in de baklijn tot tweemaal toe negeert. In de 60e minuut loopt nu ook Nik Waterschoot op een gele kaart.  We hebben de match nu volledig in handen maar kennen in de 63e minnut pech als een pegel van Thomas Van Herpe vol de lat treft.  De kansen volgen nu in snelvaart voor de onzen maar de thuisdoelman redt werkelijk alles en als deze dan toch een keer geklopt wordt staat een verdediger op de juiste plaats om redding te brengen. In de 88e minuut opnieuw een overduidelijk handspel van een Lokerenaar waarna de bal bij Thomas Van der Stockt terecht komt. Thomas ziet zijn schot nogmaals gered door de thuisdoelman. Een fel protesterende Thomas Van Herpe krijgt nu op de koop toe zijn 2e gele kaart en mag vervroegd gaan douchen. Ook de protesterende Niels Audenaert krijgt geel. In blessure tijd krijgt nu ook de Cup nog eens een kans maar de lat zorgt voor rechtvaardigheid en in de rebound toont ook onze doelman Jelle Heirman zijn kunnen en redt hij de poging van de Lokerenaren.

Na goed 92 minuten fluit de scheidsrechter de wedstrijd ten einde.

We starten 2019 met een valse noot. Na een zwakke eerste helft herpakten we ons flink maar dame fortuna had vandaag duidelijk de kant van de Lokerenaren gekozen. Ons zwart beest heeft ons dit seizoen reeds tweemaal in het zand doen bijten. Onze gunstige rangschikking is door deze nederlaag ook weg. We hebben ons lot niet meer in eigen handen en zullen eerst zelf moeten winnen om dan te rekenen op falen van andere ploegen. De weg is echter nog lang en volgende week beginnen we met verse moed aan de volgende opdracht thuis tegen Donkere Wolk eveneens uit Lokeren.

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Thomas Van Herpe,,  Maarten Waegeman, Glenn Huyck, Steven Aerts( 53’Thomas Christiaens), Nik Waterschoot (68’ Jorn Audenaert), Victor Geenen(53’Niels Audenaert), Stijn Quintelier, Nicolas Van der Stockt(53’ Laurens Veldeman), Thomas Van der Stockt en Tjorven Scholliers.


 Doelpunten:  -


Gele kaarten : Nik Waterschoot, Niels Audenaert


Rode Kaarten : Thomas Van Herpe (2xgeel)


Man van de match : Jelle Heirman

 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.