Wedstrijd


18/02/2023     14:30

AVC DE VLASBLOEM

De Real

5

6Verslag


 

Vandaag nemen we het op tegen De Real uit Zele. In de eerste ronde hadden we het er niet onder de markt en nadat we het kansenrecord verpulverd hadden gingen we er de boot in. Voor deze match komen 14 spelers opdagen. Op de bank starten Jarni Tonnelier, Finidi Callebaut en Thomas Christiaens.

Het is 14u29 als de scheidsrechter de match in gang fluit. Met de wind in de rug nemen we het initiatief en proberen we het met enkele minder goed gerichte afstandsschoten. In de 12e minuut komt de bezoekende doelman in de hoek van backlijn tussenbeide en belandt de bal bij Thomas Van Herpe die koel binnetrapt. Het staat 1-0. We missen nu kans op kans en in de 27e minuut komt De Real een eerste keer opzetten en staat het 1-1. We blijven nu op zoek gaan naar een marge en het duurt tot de 40e minuut wanneer Thomas Van Herpe van op 20 meter uithaalt en de bal de winkelhaak injaagt. Het staat 2-1. Amper 2 minuten later en Maarten Waegeman levert een soort schot voorzet af die op het hoofd van Frederick Buytaert terecht komt die de 3-1 binnenkopt. Nog is het niet gedaan en wanneer Thomas Van Herpe met een vrije trap naast de paal zijn hattrick binnentrapt staat de geruststellende 4-1 na 44 minuten op het scorebord. Dat is tenminste wat iedereen dacht op dat moment. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komt Jarni Tonnelier in de ploeg voor Maarten Waegeman. We komen slap uit de kleedkamer en laten het initiatief volledig over aan De Real. Als na 53 minuten plots de 4-2 op het scorebord verschijnt slaat de paniek toe zeker nadat amper een minuutje later de 4-3 te noteren valt nadat een vrije trap onhoudbaar werd binnen geknald. We proberen nu terug iets te brengen en in de 67e minuut steken we nog eens een mooie aanval in elkaar en kan Jorn Audenaert een iets geruststellender 5-3 binnentrappen. Amper afgetrapt of een onschuldige voorzet recht op doel wordt door Thomas Scholliers pardoes in de voeten van een tegenstander gekopt en in dezelfde minuut staat het 5-4. We ondergaan de wedstrijd verder en in de 75e minuut komt Finidi Callebaut in de ploeg voor Steven Verlee. In de 80e minuut krijgt De Real de hulp van de scheidsrechter die in een zuiver voorbeeld van een schwalbe  een penalty ziet voor De Real. Deze wordt omgezet en het staat 5-5. In de 82e minuut komt Thomas Christiaens in de ploeg voor Nik Waterschoot. Enkele minuten later wordt een duidelijk handspel van De Real binnen de backlijn onbestraft gelaten. Met nog een minuut te spelen flatert onze doelman Han Tonnelier en plots komt De Real voor het eerst in de match op voorsprong en leidt het na 89 minuten met 5-6. We schieten nu plots wakker en komen nog enkele keren opzetten maar het kalf is verdronken. In de 93e minuut krijgt Dante Lardenoit nog een gele kaart meteen het laatste wapenfeit van de match.

Vandaag speelden we een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft met inzet en overgave en een onuitgegeven zwakke tweede helft waarin we het voetballen plots verleerd waren. We verliezen opnieuw tegen De Real een ploeg die op de voorlaatste plaats in de rangschikking stond en wellicht onze nieuwe zwart beest zal zijn. Volgende week zijn we vrij, kunnen we herbronnen en we spelen pas terug op zaterdag 4 maart 2023 thuis tegen De Cup uit Lokeren. Supporters op post!!

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Joris Vercauteren, Nik Waterschoot(82’ Thomas Christiaens), Thomas Scholliers, Dante Lardenoit, Steven Verlee(75’ Finidi Callebaut),  Jorn Audenaert,  Frederick Buytaert, Maarten Waegeman(46’ Jarni Tonnelier), Addo Lardenoit, Thomas Van Herpe 

 

Doelpunten: 12’ 1-0 Thomas Van Herpe; 27’ 1-1; 40’ 2-1 Thomas Van Herpe; 42’ 3-1 Frederick Buytaert; 44’ 4-1 Thomas Van Herpe; 53’ 4-2; 54’ 4-3; 67’ 5-3 Jorn Audenaert; 67’ 5-4; 80’ 5-5 (penalty); 89’ 5-6

 

Gele Kaarten :  Dante Lardenoit

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Thomas Van Herpe

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.