Wedstrijd


24/02/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Fina

3

0Verslag


Een ijskoude zaterdag eind februari.  Vandaag krijgen we het bezoek van Fina uit Temse. Voor deze match heeft de coach slechts 12 spelers kunnen warm maken. Op de bank starten Niels Audenaert en  Kristoff Malfliet. Onze coach Steven Aerts start eveneens in de basis;

Het is klokslag 14u30 als scheidsrechter Danny De Kinders onder een staalblauwe hemel de match in gang fluit.

Van bij de aftrap opteren we voor balbezit en na goed 2 minuten treft Victor Geenen de paal. Een veelbelovend begin dat echter snel gedaan is. De volgende tien minuten beperken zich tot het rondspelen van de bal zonder gevaar. In de 12e minuut dan toch eens een goede aanval maar Victor Geens besluit te zwak. Fina komt in deze beginfase helemaal niet voor in het stuk. Op het kwartier worden de verkleumde toeschouwers plots opgeschrikt als Birger Roels  van op de rand van de middencirkel opmerkt dat de doelman nogal ver van zijn lijn staat. Birger trapt richting doel en de bal gedreven door de wind valt onder de lat in doel. Het staat 1-0 voor de thuisploeg. Fina komt na goed 23 minuten dan toch boven water en het stelt zowaar onze doelman Jelle Heirman op de proef. Zonder succes echter want Jelle redt met bravoure het schot van een Temsenaar. Op de tegenaanval wordt Thomas Van der Stockt nogal opzichtig onderuit geschoffeld in de backlijn. Iedereen ziet hierin een zuiver penalty behalve de scheidsrechter. Enkele minuten later zet Victor Geenen zich door en wordt hij licht uit balans gebracht. Victor gaat toch door maar besluit dan naast. De wedstrijd verwatert nu snel en in de 41e minuut komt Fina nog eens opdagen voor ons doel. De open kans wordt hoog over getrapt. Op slag van rust begaat een Temsenaar duidelijk handspel in de backlijn. Deze keer kan de scheidsrechter niet anders dan fluiten en is het penalty. Tjorven Scholliers zet zich achter de bal en trapt deze via de doelman in de goal. Het staat 2-0. Hierop fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komt  Niels Audenaert in de ploeg voor coach Steven Aerts. In de tweede helft valt er nog weinig te noteren. In de 55e minuut komt Kristoff Malfliet in de ploeg voor Victor Geenen. We spelen al 64 minuten als Fina plots een nieuwe kans krijgt maar de bal gaat ver naast. Met nog een kwartier te gaan maakt Thomas Van der Stockt uit de kluts er dan toch nog 3-0 van. Buiten een gele kaart voor Birger en een schot op de paal van dezelfde speler is er werkelijk niets meer te beleven. Het gros van de toeschouwers houdt het dan ook voor bekeken en zoekt de warmte op van de kantine. De laatste kans van de match is voor Fina en na 90 minuten fluit scheidsrechter Danny De Kinders de match ten einde.

Vandaag hebben we simpel weg de 3 punten thuis kunnen houden in een wedstrijd waarin zeker in de 2e helft er bitterweinig was te beleven.

Deze match was tevens de laatste wedstrijd van uitblinker Birger Roels die om gezondheidsreden noodgedwongen zijn voetbalcarrière een einde ziet nemen.

Volgende week zijn we vrij en is er op zaterdag wel de jaarlijkse spaghetti avond georganiseerd door onze afdeling minivoetbal vanaf 18u in de kantine.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Birger Roels, Nicolas Van Der Stockt ,Thomas Christaens, Nik Waterschoot, Maarten Waegeman, Steven Aerts(46’ Niels Audenaert), Glenn Huyck,  Tjorven Scholliers, Victor Geenen(55’ Kristof Malfliet) en Thomas Van Der Stockt .


 Doelpunten:  14’ Birger Roels ,  44’ Tjorven Scholliers (pen) en 75’ Thomas Van der Stockt


Gele kaarten : Birger Roels


Rode Kaarten : -


Man van de match : Birger Roels en Nik Waterschoot
 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.