AVC DE VLASBLOEM

1

3

Verslag

Aan alle lezers vooreerst een vooral gezond en gelukkig 2024 toegewenst. Voor onze eerste match na Nieuwjaar trekken we naar FC Karree in Sint Niklaas. Voor deze wedstrijd komen 15 spelers opdagen. Op de bank starten Nik Waterschoot, Joris Vercauteren, Michiel Hendrickx en Thomas Scholliers.

Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar terrein start om 14u31 de wedstrijd. Na amper enkele minuten zien we een trekkebenende Thomas Van Herpe het veld verlaten en hij wordt vervangen door Nik Waterschoot. We voetballen nu enkele mooie kansen bijeen maar de thuisdoelman kan telkens met een voetreflex zijn ploeg behoeden voor een achterstand. In de 19e minuut dan plots een doelpunt aan de overkant. Van op het penaltypunt kopt een aanvaller van Karree zijn ploeg op voorsprong en staat het 1-0. We zijn niet van slag en amper 4 minuten later hangen de bordjes alweer gelijk nadat Steven Verle mooi werd vrij gespeeld en hij knap binnentrapt. We blijven op zoek gaan naar een voorsprong maar ook Karree komt soms gevaarlijk opzetten. Op het halfuur loopt Jorn Audenaert op een goedkope gele kaart. Enkele minuten later een hoekschop voor de onzen. Aan de eerste paal duikt Nik Waterschoot op en na een geharrewar tikt hij de 1-2 op het scorebord. De wedstrijd gaat nu op en neer zonder echter nog echte doelkansen. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen aan de aftrap. Het is Karree die nu het laken naar zich toetrekt maar wij blijven secuur verdedigen en ook onze doelman Han Tonnelier  is steeds alert. Na een foutieve ingreep krijgt nu ook Dante Lardenoit een geel karton onder de neus geduwd. In de 58e minuut komt Joris Vercauteren in de ploeg voor Thomas Christiaens. En een tweetal minuten later is het de beurt aan Michiel Hendrickx om een leeggespeelde Jorn Audenaert te vervangen. We blijven onze voorsprong met klank verdedigen. Met nog een kwartier de gaan komt nu ook Thomas Scholliers in de plaats van Steven Verle. Met deze wissel schuift Thimo Govaert naar voor en gaat Thomas Scholliers onze voorsprong helpen verdedigen. Een wissel die zijn vruchten afwerpt want in de 80e minuut ontfutselt Thimo de bal van een verdediger en plaats hij deze buiten het bereik van de doelman in de goal. Het staat 1-3. FC Karree heeft het begrepen en wij voetballen nu nog enkele kansen bijeen om onze voorsprong nog verder uit te diepen maar de bezoekende doelman en de paal verhinderen dit. De scheidrechter laat nog zeker 5 minuten overspelen maar de score verandert niet meer en na goed 96 minuten fluit hij de match ten einde.

We zijn het nieuwe jaar begonnen zoals we het oude gestopt zijn, namelijk met een felbevochten overwinning. Met deze 3 punten blijven we aan de kop van het klassement staan. Volgende week zijn we de vrije ploeg en een weekje later spelen we onze eerste thuismatch van het seizoen tegen Squadra uit Sint Niklaas. Supporters op post!!!!

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Thimo Govaert, Maarten Waegeman, Thomas Van Herpe(7’ Nik Waterschoot), Thomas Christiaens(58’ Joris Vercauteren), Frederick Buytaert, Dante Lardenoit, Daan Waegeman, Jorn Audenaert(60’’ Michiel Hendrickx), Steven Verle(75’ Thomas Scholliers) en Kilian Pletinck

Gele Kaarten : Jorn Audenaert en Dante Lardenoit

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

19’     1-0

23’     1-1       Steven Verle

32’     1-2       Nik Waterschoot

80’     1-3       Thimo Govaert

Man van de match: Maarten Waegeman

.:| Copyrighted © 2024 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.