Wedstrijd


11/02/2023     14:30

Rado

AVC DE VLASBLOEM

1

5Verslag


 

Vandaag wacht ons de steeds moeilijke verplaatsing naar Rado uit Sint Niklaas. Voor deze match zijn 14 spelers komen opdagen. Op de bank starten Jorn Audenaert, Steven Verlee en Thomas Christiaens.

Het is 14u31 als de match in gang wordt gefloten. Rado dringt onmiddellijk aan wat resulteert in  2 schoten op doel de eerste 2 minuten. We schieten dan plots wakker en Addo Lardenoit gaat over zijn man en plaats de bal haarfijn in de hoek binnen. Het staat na 3 minuten 0-1. Rado is niet aangeslagen en dringt ons regelmatig terug op onze helft. Na 21 minuten dribbelt een Rado aanvaller zich knap vrij en plaats hij de bal buiten het bereik van onze doelman Han Tonnelier. Het staat 1-1. We nemen nu stilaan het initiatief over en in de 24e minuut kennen we pech als Maarten Waegeman pal op de lat kopt. In de herneming volgt een corner. Deze wordt weggezet in de voeten van Thomas Scholliers die met een boogbal de 1-2 op het scorebord brengt. We blijven de dominante ploeg maar laten wel nog enkele kansen liggen om onze voorsprong uit te diepen. Met nog 2 minuten te gaan in de eerste helft wordt een licht geblesseerde Daan Waegeman vervangen door Jorn Audenaert. Zonder nog veel doelgevaar halen we de rust.

Na de koffie komt Steven Verlee in de ploeg voor de eveneens licht geblesseerde Maarten Van Damme. We komen nu onder druk te staan maar onze verdediging en onze doelman Han Tonnelier staan pal. In de 65e minuut kunnen we nog eens counteren en Steven Verlee kopt de bal naar de grond. De thuisdoelman worstelt met de bal en scharrelt hem in eigen doel. We leiden nu iets comfortabeler met 1-3. Het spel wordt nu iets bitsiger en Rado begint zich te keren tegen de scheidsrechter. In de 68e minuut gaat Joris Vercauteren in duel met een aanvaller van Rado en botst kop tegen kop. Al bloedend dient Joris de strijd te staken en wordt hij vervangen door Thomas Christiaens.  Enkele minuten later krijgen we een zoveelste vrije trap net buiten de baklijn. Frederick Buytaert plaats de bal netjes naast de paal in doel en na 72 minuten staat het 1-4. We verdedigen nu vooral onze voorsprong en in de 80e minuut krijgt Steven Verlee geel voor een foutieve ingreep. De laatste minuut van de match spelen we een counter perfect uit en het is Thomas Van Herpe die koelbloedig de 1-5 eindcijfers vastlegt in de 92e minuut. Pas afgetrapt of de scheidsrechter fluit de match ten einde.

Vandaag halen we een meer dan verdiende overwinning tegen een ploeg die nog mee aan het strijden was voor de titel. Na deze overwinning klimmen we naar een veilige 5e plaats in de rangschikking. Volgende week wacht ons de thuismatch tegen De Real waar we de match verloren die nooit mocht verloren zijn. Supporters op post.

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Joris Vercauteren(68’ Thomas Christiaens), Nik Waterschoot, Thomas Scholliers, Dante Lardenoit, Maarten Van Damme(46’ Steven Verlee), Daan Waegeman(43Jorn Audenaert),  Frederick Buytaert, Maarten Waegeman, Addo Lardenoit, Thomas Van Herpe 

 

Doelpunten: 3’ 0-1 Addo Lardenoit; 21’ 1-1; 25’ 1-2 Thomas Scholliers; 65’ 1-3 Steven Verlee; 72’ 1-4 Frederick Buytaert; 92’ 1-5 Thomas Van Herpe

 

Gele Kaarten :  Steven Verlee

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Han Tonnelier

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.