Wedstrijd


04/02/2023     14:30

Squadra Nera

AVC DE VLASBLOEM

2

3Verslag


 

Na de simpele bekeroverwinning verleden week trekken we vandaag naar Nieuwkerken Waas om het op te nemen tegen Squadra Nera uit Sint Niklaas. Voor deze match komen 13 spelers opdagen. Op de bank starten Jarni Tonnelier en Frederic Buytaert die de honneurs als coach waarneemt vandaag.

Het is 14u31 als de scheidsrechter de match in gang fluit. Snel trekken we het initiatief naar ons toe en proberen we onze tegenstander onder druk te zetten. Na 14 minuten krijgt Dante Lardenoit de gele kaart voor een foutief ingrijpen. Zes minuten later is het de beurt aan Maarten Van Damme om geel te pakken. We creëren nu kans na kans maar missen precisie in de afwerking. Op het half uur dient een trekkebenende Nico Van der Stockt het veld te verlaten en wordt hij vervangen door Jarni Tonnelier.  In de 36e minuut kennen we pech als Addo Lardenoit vol de paal treft. Een paar minuten later tikt onze doelman Han Tonnelier een schot via de lat uit zijn doelvlak.  De laatste minuten van de eerste helft zijn volledig voor ons. Eerst mist Thomas Van Herpe een open kans en een paar minuten later wordt Addo Lardenoit gelanceerd en treft hij mooi raak. Na 44 minuten staat het verdiend 0-1 voor de onzen. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in het veld. Het eerste kwartier laten we het initiatief aan onze tegenstanders en mikken we op de counter. In de 65e minuut recupereert Thomas Van Herpe de bal en zet zich door. Hij legt panklaar af voor de goedgevolgde Addo Lardenoit die fraai afwerkt. Het staat 0-2. Het begint nu voor enkele spelers van ons zwaarder om zwaarder te worden en we laten onze tegenstanders nu te vaak opkomen. In de 69e minuut komt dan ook de aansluitingstreffer met een lobbal van een aanvaller van Squadra.  Onze coach grijpt in en een leeggespeelde Koen De Bonte wordt vervangen door Frederic Buytaert. Er dienen enkel positiewissels te gebeuren en amper twee minuten na de 1-2 wordt het plots 2-2 met een gericht afstandsschot. We rechten nu de rug en komen opnieuw meer en meer opzetten. Met nog 5 minuten de gaan zet Thomas Van Herpe zich nog eens door en trapt hij beheerst de bal naast de thuisdoelman in de goal. Na 85 minuten staan we terug op voor sprong en staat het 2-3. Een minuutje later dient een thuisspeler het veld te verlaten na een zware tackel. We spelen nu volwassen de match uit en na goed 95 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

We wonnen vandaag na een match die misschien wel al in de eerste helft kon beslist worden. Met goed en verzorgt voetbal zetten we onze reeks verder en komen zo in de veilige middenmoot terecht. Volgende week gaan we opnieuw op verplaatsing naar Rado met als enige opdracht de overwinning mee te  brengen naar Grembergen.

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Joris Vercauteren, Nicolas Van der Stockt(30’ Jarni Tonnelier), Thomas Scholliers, Dante Lardenoit, Maarten Van Damme, Daan Waegeman,  Koen De Bonte (70’ Frederick Buytaert), Maarten Waegeman, Addo Lardenoit, Thomas Van Herpe 

 

Doelpunten: 44’ 0-1 Addo Lardenoit; 65’ 0-2 Addo Lardenoit; 69’ 1-2; 71’ 2-2; 85’ 2-3 Thomas Van Herpe

 

Gele Kaarten :  Dante Lardenoit en Maarten Van Damme

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Thomas Van Herpe

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.