Wedstrijd


22/12/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Katasvilla

3

1Verslag


Een zachte winterdag eind december. Vandaag ontvangen we het immer moeilijk te bekampen Katasvilla uit Sint Niklaas. Voor deze match werden 15 spelers geselecteerd. Slechts 14 daagden op daar Thomas Van Herpe na zijn eerste werkdag zich overslapen had. Op de bank starten Nicolas Van der Stockt, Jorn Audenaert en Niels Audenaert.

Het is precies 14u33 als de scheidsrechter onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. De match komt slechts traag op gang en het zijn de bezoekers die onze doelman Birger Roels een eerste keer op de proef stellen na 12 minuten. Er sluipen veel slordigheden in het spel van de Vlasbloem en Katasvilla zit er kort op. Op het half uur noteren we het enige schot op doel in de eerste helft van de Vlasbloem. Laurens Veldeman trapt hoog over. Op de daaropvolgende tegenaanval schoffelt Joris Claerhout een aanvaller van Katasvilla onderuit en krijgt hij de gele kaart. De vrije trap wordt gedragen door de wind knap in de winkelhaak getrapt en Katasvilla leidt met 0-1. Enkele minuten later een nieuwe vrije trap voor Katasvilla na een opnieuw  overbodige fout . De bal belandt deze keer op de bovenkant van de lat. We blijven op zoek naar ons zelf en stapelen de fouten op. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komt Nicolas Van der Stockt in de ploeg voor Jan Van Heck en gaat Joris Claerhout iets hoger spelen. We komen totaal anders uit de kleedkamer en zetten meteen Katasvilla onder zware druk. Eerst komt Thomas Van der Stockt alleen voor doel en trapt hij de bal op de bezoekende doelman. Een minuutje later doet Victor Geenen precies hetzelfde. Enkele tellen later is het de beurt aan Joris Claerhout die met een kopbal de bezoekende doelman tot een redding dwingt. In de rebound gaat de bal via de paal in hoekschop. We blijven Katasvilla op hun eigen helft houden en in de 55e minuut trapt Tjorven Scholliers ranje backlijn keihard op doel. De bal wijkt lichtjes af en verdwijnt in doel. Het staat nu niet onverdiend 1-1. Op het uur komt nu Niels Audenaert in de ploeg voor Victor Geenen. Het spelbeeld blijft onveranderd en in de 64e minuut trapt Glenn Huyck in de backlijn  de bal op de arm van een verdediger. Het ganse stadion schreeuwt om penalty maar de scheidsrechter oordeelt dit als onvrijwillig. Enkele minuten later komt Jorn Audenaert in de ploeg voor Glenn Huyck. Met nog 20 minuten te gaan holt Thomas Christiaens achter een verloren gewaande bal. Net voor de achterlijn kan Thomas de bal al slidend nog voorbrengen  voorbij de verraste bezoekende doelman. Thomas Van der Stockt die goed gevolgd is kan aan de tweede paal simpel binnentikken. W e leiden eindelijk na 70 minuten met 2-1. We blijven een onherkenbaar Katasvilla onder druk zetten en onze werkloze doelman Birger Roels ziet hoe Maarten Waegeman in de 83e minuut de bal rand eigen grote backlijn onderschept. Maarten steekt het volledige terrein bal aan de voet over en werkt beheerst af. Het staat 3-1. Opgelucht kunnen we nu de wedstrijd verder uitspelen en na 92 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na een wedstrijd met twee gezichten, een eerste helft om niet aan te zien en een tweede helft om duimen en vingers af te likken gaan we dankzij deze overwinning als fiere leider de korte winterstop in en blijven we al zeker tot 5 januari 2019 de rangschikking aanvoeren. De weg is nog lang maar met de ingesteldheid van de tweede helft vandaag kunnen we het dit seizoen nog ver schoppen. Na de match mochten we het bezoek ontvangen van de Kerstman die lekkers meegebracht had voor jong en oud en kunnen we met een gerust gemoed de feestdagen tegemoet gaan. Onze volgende afspraak is 12 januari 2019 wanneer we naar FC De Cup in Lokeren trekken. De ploeg die ons thuis in het zand heeft doen bijten.

De verslaggevers wensen alle lezers prettige eindejaarsfeesten en tot volgend jaar.

 

Ploegopstelling: Birger Roels, Thomas Christiaens, Joris Claerhout,  Maarten Waegeman, Glenn Huyck(68’ Jorn Audenaert), Victor Geenen(60’Niels Audenaert), Jan Van Heck(46’ Nicolas Van der Stockt, Laurens Veldeman, Thomas Van der Stockt en Tjorven Scholliers.


 Doelpunten:  55’ Tjorven Scholliers; 70’ Thomas Van der Stockt en 83’ Maarten Waegeman


Gele kaarten : Joris Claerhout


Rode Kaarten : -


Man van de match : Maarten Waegeman

 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.