0

1

Verslag

Vandaag spelen we voor niet minder dan de titel van herfstkampioen op het veld van Katasvilla uit Sint Niklaas.

Voor de wedstrijd werden onze vrienden Tom Van Den Berghe en Bram Scholliers op een zijn zachts uitgedrukt boerse manier door de scheidsrechter op de hoogte gebracht dat zij onder geen beding mogen filmen. Schermend met de wet op de privacy wordt er gedreigd met het niet laten doorgaan van de wedstrijd en de daarbij horende forfait voor onze ploeg.  Hallo Walivo en waar is de vrije meningsuiting!!

Voor de match werden 15 spelers geselecteerd. Zonder enkele sterkhouders starten op de bank Brenth De Clercq, Brecht Haentjes, Kristoff Malfliet en Thomas Christiaens.

Het is 14u29 als de match op gang wordt gefloten. Het eerste kwartier gaat het op en neer zonder echter uitgespeelde kansen. Katasvilla drukt ons steeds verder in verdediging maar deze laatste geeft geen krimp en Katasvilla kan geen enkele uitgespeelde kans bijeenvoetballen. Na een kansarme doch fel bevochten eerste helft gaan we de rust in met een brilscore.

De tweede helft komen dezelfde elftallen op het veld. We blijven sterk verdedigen tot in de 51e minuut Maarten Waegeman binnen de grote backlijn zuiver op de bal tackelt. De scheidrechter geeft tot eenieders verbazing(ook deze van onze tegenstanders) penalty. Met een mirakelsafe haalt onze doelman Han Tonnelier de bal van naast de paal en in de herneming redt hij ons een tweede keer van een onrechtvaardige achterstand. Gerechtigheid is geschied. We trekken ons op aan dit voorval en in de 62e minuut  na een mooie aanval wordt de mee opgerukte Thimo Govaert vrij gespeeld en hij trapt kalm de bal in doel. We leiden met 0-1. Enkele minuten later loopt een speler van Katasvilla op een tweede gele kaart en mag hij vervroegt gaan douchen zodat onze tegenstander met z’n tienen verder moet. In de 65e minuut komt Kristoff Malfliet in de ploeg voor Nik Waterschoot die eveneens vreesde voor een tweede gele kaart.  Ondanks een man minder begint Katasvilla nu nog meer druk te zetten. We verdedigen nu met man en macht onze kleine voorsprong. Na 75 minuten komt nu ook Brenth De Clercq in de ploeg voor Warre Versele en 5 minuutjes later is het de beurt aan Thomas Christiaens om in te vallen in de plaats van Michiel Hendrickx die even voordien een reuzenkans miste op de 0-2 nadat de bezoekende doelman de bal in zijn voeten trapte en hij vrij op doel kon schieten. We blijven verder secuur verdedigen en in de 88e minuut mag nu ook Brecht Haentjes zijn debuut maken in de plaats van een leeg gespeelde Jorn Audenaert. We geven niks meer weg en na goed 94 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Dank zij deze deugddoende overwinning zijn we herfstkampioen en beginnen we de terugronde in poolpositie. Vandaag hebben we ondanks het missen van vele sterkhouders toch met heel veel karakter de overwinning uit de brand weten te slepen. We gaan met een zalig gevoel de komende feestdagen in.

Afspraak volgend jaar 6 januari 2024 met de derby op het veld van Ham United. Supporters op post!!!

Aan alle lezers een zalig Kerstfeest en een prettige jaarovergang.

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Thimo Govaert, Maarten Waegeman, Nik Waterschoot(65’ Kristoff Malfliet), Frederick Buytaert, Joris Vercauteren, Michiel Hendrickx(80’ Thomas Christiaens), Dante Lardenoit, Warre Versele(75’ Brenth De Clercq), Jorn Audenaert(88’ Brecht Haentjes) en Kilian Pletinck

Gele Kaarten : Thimo Govaert, Jorn Audenaert, Joris Vercauteren en Steven Verle

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

62’     0-1       Thimo Govaert

Man van de match: Han Tonnelier

.:| Copyrighted © 2024 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.