Wedstrijd


15/12/2018     14:30

VK Rodeo

AVC DE VLASBLOEM

4

8Verslag


Een ijskoude zaterdag half december. Vandaag reizen we af naar Belsele om er de voorlopig rode lantaarn VK Rodeo te gaan bekampen. Voor deze match daagden 15 spelers op. Jan Van Heck echter mocht niet aantreden omdat Walivo strenger blijkt te zijn dan de politie op de luchthaven. Jan heeft namelijk een voorlopig identiteitsbewijs van de Belgische ambassade in Boekarest in zijn bezit.  Op de bank dus 3 reserven: Maarten Waegeman, Thomas Van Herpe en Tjorven Scholliers.

Het is 14u31 als scheidsrechter Dany Vermeulen onder een bibberkoude wind de match in gang fluit.

We leggen direct onze wil op na 3 minuten komt Glenn Huyck alleen voor doel. Glenn aarzelt niet en trapt de bal netjes in doel. Het staat 0-1. Enkele minuten later wringt Niels Audenaert zich voorbij zijn man en vindt hij Victor Geenen aan de 2e paal. Victor tikt de bal rustig binnen. Na 6 minuten is het 0-2. Rodeo is niet van slag en in de 10e minuut treft een afstandsschot de lat. We spelen ongeveer een kwartier als Stijn Quintelier de kwikke Victor Geenen op weg zet naar de 0-3. Victor laat de kans niet onbenut en scoort zijn tweede van de namiddag. Rodeo komt nu iets meer opzetten en in de 23e minuut zien we een knap afstandsschot in doel verdwijnen het staat 1-3. Een paar minuten later verdwijnt Jorn Audenaert geblesseerd van het terrein en wordt hij vervangen door Tjorven Scholliers. Telkens we een aanval opzetten is het gevaarlijk zo ook in de 30e minuut wanneer Victor Geenen zijn loepzuivere hattrick mooi tegen de touwen trapt  en de stand op 1-4 brengt. Rodeo laat de kopjes nog niet hangen en een minuutje later treft een vrije trap de lat. Rodeo blijft het proberen maar op de counter zijn we dodelijk vandaag. In de 39e minuut wordt de bal in de loop van Joris Claerhout gespeeld en Joris trapt in één tijd de bal in de winkelhaak. Het staat 1-5. Nog geen minuut later zet Tjorven Scholliers onze doelman Jelle Heirman met een terugspeelbal op het verkeerde been. Jelle kan niet anders dan de bal met de hand uit doel te slaan. Er volgt een vrije trap van op 1 meter van het doel. Rodeo laat deze kans niet liggen en net voor de rust komt de 2-5 op het scorebord. Enkele ogenblikken later fluit scheidsrechter Dany Vermeulen de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in het veld. Nog maar pas afgetrapt of een verdediger van Rodeo speelt de bal in de voeten van onze goalgetter Victor Geenen. Victor neemt het geschenk in dank aan en tikt zijn 4e van de namiddag in doel. Het staat 2-6. Enkele minuten later treft Niels Audenaert op zijn beurt de lat. Na 55 minuten komen nu ook Maarten Waegeman en Thomas Van Herpe in de ploeg voor Niels Audenaert en Kristoff Malfliet. Met nog een half uur te gaan verdedigen we nogal nonchalant en kan Rodeo milderen tot 3-6. We gaan nu weer iets hoger spelen en in de 72e minuut dient de thuisdoelman al zijn kunnen te tonen op een vrije trap van Stijn Quintelier. Een minuut later trapt Glenn Huyck met een knap schot de 3-7 op het scorebord. Nog is de doelpuntenkermis niet voorbij. In de 80e minuut mildert Rodeo nogmaals deze keer  op een vrije trap en staat het 4-7. Met nog enkele minuten te spelen pikt ook Stijn Quintelier zijn doelpuntje mee na een individuele actie en staat de 4-8 eindstand op het scorebord. Na 92 minuten fluit scheidsrechter Dany Vermeulen de rust.

Dankzij een dolle match met een karrenvracht aan doelpunten blijven we in de kop van het klassement hangen.

Volgende week spelen we de laatste match van 2018 thuis tegen Katasvilla uit Sint Niklaas. Bij winst zullen we als leider in het klassement het jaar kunnen afsluiten. Supporters dus massaal op post!!

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Thomas Christiaens, Joris Claerhout,  Kristoff Malfliet(55’ Maarten Waegeman), Glenn Huyck, Nicolas Van der Stockt, Victor Geenen, Nik Waterschoot, Niels Audenaert(55’ Thomas Van Herpe), Stijn Quintelier en Jorn Audenaert(Tjorven Scholliers).


 Doelpunten:  3’ en 73’ Glenn Huyck; 6’,14’,30’ en 46’ Victor Geenen; 39’ Joris Claerhout en 85’ Stijn Quintelier


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Victor Geenen

 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.