Wedstrijd


27/01/2018     14:30

Ham United

AVC DE VLASBLOEM

6

2Verslag


Een kille zaterdag eind januari. Vandaag gaan we op bezoek bij de buren uit Hamme Ham United. In de heenronde werden we getracteerd op een droge 0-5 nederlaag. Voor deze match werden 14 spelers geselecteerd. Op de bank starten Niels Audenaert, Nicolas Van der Stockt en Luarens Veldeman.

Het is klokslag 14u27 als scheidsrechter Danny Vermeulen onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. Er volgt een lange studieronde en het duurt dan ook ruim 12 minuten vooraleer een eerste kans wordt genoteerd. Kenny Viette wordt gelanceerd maar zijn schot vliegt naast. Ham United trekt nu stilaan het laken naar zich toe en in de 19e minuut wordt onze doelman de jarige Birger Roels voor een eerste keer getest. Met bravoure redt hij een schot van een Hammenaar. Een kleine tien minuten later moet hij dit kunstje nog eens overdoen. Een minuut later mag een Hamse verdediger ver oprukken en deze trapt van net buiten de backlijn richting doel. De bal dwarrelt over een verbijsterde doelman Birger Roels onder de lat in doel. De thuisploeg leidt met 1-0. Amper twee minuten later is het de beurt een verdediger Kristoff Malfliet om zijn kans te gaan. Zijn kanonschot spat echter op de kruising uiteen. We komen nu meer en meer opzetten en in de 34e minuut is het Thomas Van der Stockt die net naast trapt. Na 37 minuten een mooie aanval van de onzen. Kenny Viette trapt op doel, zin schot wordt gered en de goed gevolgde Glenn Huyck werkt af. De bordjes hangen weer gelijk 1-1. Enkele minuten later loopt Kristoff Malfliet op een gele kaart. Zonder verder uitgesproken kansen loopt de eerste helft ten einde en na 46 minuten fluit scheidsrechter Danny Vermeulen de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen op het veld. Het is De Vlasbloem dat het meest fris uit de kleedkamers is gekomen en in de 48e minuut een mooi kans voor Thomas Van der Stockt. Zijn schot is echter te zwak. Na 55 minuten haalt onze coach de sterk acterende Thomas Van Herpe van het terrein ten voordele van Laurens Veldeman. Enkele minuten later worden we volledig uit verband gespeeld en trapt een Hammenaar de 2-1 op het scorebord. We zakken nu als een pudding in elkaar en in de 65e minuut redt onze doelman Birger Roels ons van een grotere achterstand. Een minuut later legt Thomas Christiaens de bal panklaar voor de voeten van een Hammenaar die dank u wel zegt en de bal simpel weg binnentikt. 3-1 na 66 minuten. Na dit doelpunt volgt er een dubbele vervanging. Niels Audenaert komt in de plaats van Glenn Audenaert en Nicolas Van der Stockt komt de ongelukkige Thomas Christiaens vervangen. Na een corner kan Kristoff Malfliet net over koppen. Op de daaropvolgende tegenaanval is het echter terug prijs en staat het 4-1 voor de thuisploeg. Met nog een kwartier te gaan krijgen we een hoekschop. Timothy Buyle trapt deze laag over de grond rechtstreeks binnen. Het staat na 75 minuten 4-2. Kort daarop is alle hoop weer  verdwenen als onze verdediging weer op een hoopje wordt gespeeld en het 5-2 staat. De match kabbelt nu rustig verder en in de 90e minuut snijden de Hammenaars nog een keer doorheen onze verdediging en staat de 6-2 eindstand op het bord. Kort daarop fluit scheidsrechter Danny Vermeulen de match ten einde.

Een uur lang waren we de evenknie van de Hammenaars maar daarna bleek nogmaals alle brandstof te zijn opgebruikt en werden we overrompeld door een kwieke thuisploeg die dit seizoen wel een maatje te groot is voor ons.

Volgende week is het opnieuw aan ons. We spelen dan uit bij het nog steeds puntenloze FC Bosdorp uit Stekene. Hopelijk is de kater van vandaag dan al verwerkt.

 

Ploegopstelling: Birger Roels, Maarten Waegeman,  Tjorven Scholliers, Kristoff Malfliet, Thomas Christiaens(67’ Nicolas Van der Stockt), Thomas Van Herpe(55’ Laurens Veldeman), Nik Waterschoot,  Timothy Buyle, Glenn Huyck(67’ Niels Audenaert), Thomas Van der Stockt en Kenny Viette. Doelpunten:  37’ Glenn Huyck; 75’ Timothy Buyle


Gele kaarten : Kristoff Malfliet en Nicolas Van der Stockt


Rode Kaarten : -


Man van de match : Maarten Waegeman

 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.