Wedstrijd


14/01/2023     14:30

FC Everslaar

AVC DE VLASBLOEM

2

6Verslag


 

Vandaag zijn we te gast in Everslaar. Na 0 op 9 wordt het stilaan de moment om nog eens uit te pakken met een overwinning. Voor deze match komen 15 spelers opdagen. Op de bank starten Jarni Tonnelier, Steven Verlee, Thomas Christiaens en Kristoff Malfliet.

Het is reeds 14u35 als de scheidrechter de match in gang fluit. Ondanks dat wij starten met een stevige tegenwind gaat de match in de eerste minuten gelijk opgaand. Na 8 minuten wordt Warre Versele vrijgespeeld en lobt hij de thuisdoelman perfect. De tegenwind zorgt er echter voor dat de bal aan snelheid verliest en een verdediger van Everslaar kan op de lijn redding brengen. We beginnen nu beter en beter te combineren en in de 18e minuut wordt Daan Waegeman doorheen de thuisverdediging geloodst en hij werkt koelbloedig af. Het staat 0-1. We blijven het spel beheersen en kennen pech als Addo Lardenoit in de 35e minuut de paal treft. Een minuutje later krijgen we een vrije trap net buiten de grote backlijn. Thomas Van Herpe trapt deze hard over de grond in doel echter via eerst de twee palen te hebben geraakt. Na 36 minuten staat het verdiend 0-2. We blijven aanvallen en in de 43e minuut kent Addo Lardenoit opnieuw pech als de thuisdoelman zijn schot tegen de lat duwt. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in het veld. Het is Everslaar dat het best uit de kleedkamer is gekomen en na een geharrewar voor doel in de 54’ minuut de 1-2 op het scorebord brengt. Plots schieten we wakker en in 2 dolle minuten gaat het van 1-2 naar 1-4. Eerst scoort Nico Van der Stockt na een deviatie op corner van Thomas Van Herpe en nog geen minuut later maakt Addo Lardenoit zijn verdiende treffer. In de 58e minuut komen Jarni Tonnelier en Steven Verlee in de ploeg voor Nicolas Van der Stockt en Thomas Scholliers. We blijven het spel dicteren en in de 60e minuut na een mooie combinatie trapt Frederick Buytaert met een hard geplaatst schot de 1-5 op het scorebord. Een minuut later mag Thomas Christiaens in de ploeg komen voor Warre Versele. We nemen nu wat gas terug en in de 63e minuut wordt onze doelman Nik Waterschoot verrast door een snel vallende bal en staat het 2-5. We nemen nu het heft terug in handen en tot 4 maal na elkaar trappen we op doel doch telkens staat er een been of ander lichaamsdeel in de weg om de score verder uit te diepen. In de 71e minuut loopt Addo Lardenoit dan op een gele kaart. Met nog 20 minuten te spelen scoort nu ook Jarni Tonnelier zijn doelpuntje met een geplaatst schot. Na 79 minuten staat het 2-6. Kristoff Malfliet komt nu in de ploeg voor Addo Lardenoit. We spelen de match nu volwassen uit en na goed 92 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Vandaag hebben we laten zien dat we nog steeds mooi verzorgt voetbal kunnen spelen en wonnen we verdiend deze wedstrijd. Hierdoor staan we terug iets steviger in de middenmoot. Volgende week wacht ons de verplaatsing naar de nog steeds ongeslagen leider VKW 70 uit Sint Niklaas. Supporters op post.

 

Ploegopstelling: Nik Waterschoot, Joris Vercauteren(87’ Kristoff Malfliet),Nico Van der Stockt(58’ Jarni Tonnelier), Thomas Scholliers(58’ Steven Verlee), Dante Lardenoit, Daan Waegeman,  Frederick Buytaert, Addo Lardenoit(79’ Kristoff Malfliet), Jorn Audenaert, Thomas Van Herpe, Warre Versele(62’ Thomas Christiaens) 

 

Doelpunten: 18’ 0-1 Daan Waegeman; 36’ 0-2 Thomas Van Herpe; 54’ 1-2; 55’ 1-3 Nicolas Van der Stockt, 56’ 1-4 Addo Lardenoit; 60’ 1-5 Frederick Buytaert; 63’ 2-5; 79’ Jarni Tonnelier 2-6

 

Gele Kaarten :  Addo Lardenoit

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Joris Vercauteren

 

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.