Wedstrijd


07/01/2023     14:30

AVC DE VLASBLOEM

KP De Donkere Wolk

1

4Verslag


 

Eerst en vooral aan alle lezers een gezond en succesvol 2023 toegewenst. Vandaag starten we 2023 met een thuismatch tegen Donkere Wolk uit Lokeren. De uitgestelde wedstrijd eind december zorgde ervoor dat wij met niet minder dan 4 geschorste spelers rekening moesten houden. Er komen toch nog 13 spelers opdagen die de strijd willen aangaan tegen Donkere Wolk uit Lokeren. Op de bank starten Warre Versele en Nico Van der Stockt.

Het is 14u29 als de scheidrechter de match in gang fluit. De wedstrijd begint gelijk opgaand. Naar gelang de match vordert begint De Vlasbloem slordiger om slordiger te spelen. Na een kwartier krijgen we onze eerste maar ook enige kans uit de eerste helft. Het schot van Kristoff Malfliet wordt echter uit doel gepareerd door de Lokerse doelman. Onmiddellijk daarop een Lokerse kans die ook gemist wordt. Het wil maar niet vlotten bij de thuisploeg en na 21 minuten mag een moederziel alleenstaande Lokerenaar de 0-1 binnenkoppen.  We blijven op zoek gaan naar vlotte combinaties maar het zijn de Lokerenaren die in de 30e minuut simpel de 0-2 op het scorebord trappen na een aarzelende duik van onze doelman Han Tonnelier. Donkere Wolk trekt zich op aan deze voorsprong en wij blijven de duels verliezen. Net voor affluiten een nieuwe aanval van Donkere Wolk welke in een doelpunt uitmondt. Het staat na 43 minuten 0-3 voor de bezoekers. In de laatste minuut voor de rust krijgt Nik Waterschoot nog de gele kaart voor een foutieve ingreep. Na 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komt Warre Versele in de ploeg voor Frederick Buytaert. We zetten meteen de achtervolging in en krijgen tot 2 maal toe de kans te scoren maar zelfs van op 1 meter van het doel lukt dit niet. We blijven schuchtere pogingen ondernemen om Donkere Wolk uit zijn lood te slaan maar het vizier van de meesten staat niet op scherp. In de 70e minuut komt nu ook Nico Van der Stockt in de ploeg voor Nik Waterschoot. In de 78e minuut komt een mislukt schot in de voeten van Maarten Waegeman die droog binnenknalt en de 1-3 op het scorebord zet. Onze heropflakkering is echter van korte duur. Na een betwistbare fase krijgen Jarni Tonnelier en Thomas Scholliers allebei de gele kaart. Daarop worden we nog eens uit verband gespeeld en staat het na 81 minuten 1-4 voor de bezoekers. Het geloof ebt nu volledig weg en Donkere Wolk kan de wedstrijd rustig verder uitspelen. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

We zijn het jaar begonnen zoals we het vorige zijn geëindigd namelijk met een nederlaag. Deze nederlaag, de 3e op rij, zorgt ervoor dat wij terug in het vizier komen van de degradatiekandidaten. Het zal dan ook best zijn om volgende week al punten te pakken bij FC Everslaar uit Lokeren. De ploeg die ons in de eerste ronde trakteerde op forfaitcijfers. Supporters op post!!!

 

Ploegopstelling: Han Tonnlier, , Nik Waterschoot (70’ Nico Van der Stockt), Thomas Scholliers,Thomas Christiaens, Frederick Buytaert (46’ Warre Versele) Jarni Tonnelier, Dante Lardenoit, Maarten Waegeman, Daan Waegeman, Steven Verlee, Kristoff Malfliet 

 

Doelpunten: 21’ 0-1; 30’ 0-2; 43’ 0-3; 78’ 1-3 Maarten Waegeman; 81’ 1-4

 

Gele Kaarten :  Nik Waterschoot, Thomas Scholliers, Jarni Tonnelier

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : Maarten Waegeman

 

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.