Wedstrijd


08/12/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

VKW 70

5

0Verslag


Een winderige herfstdag begin december. Vandaag ontvangen we uittredend kampioen en de huidige 2e in de stand VKW 70 uit Sint Niklaas. Groot is de verbazing dat slechts 8 Klaasjes op het veld verschijnen. Later zal nog een negende aansluiten. Voor deze topper zijn er ook bij ons slechts elf spelers komen opdagen zodat de pas opgetrokken dug outs er troosteloos leeg bijliggen.

Het is precies 14u30 als scheidsrechter Kris Speelman onder een zwaar bewolkte hemel de match in gang fluit. Vlasbloem begint furieus en zet de tegenstander onmiddellijk onder druk. Na 4 minuten klimmen we op voorsprong wanneer de bezoekende doelman de bal van onder de lat haalt en Stijn Quintlier deze binnenkopt. Het feestje gaat echter niet door daar enkel de scheidsrechter hierin buitenspel ziet. We blijven het doel van VKW belegeren en in de 8e minuut redt de bezoekende doelman een schot van Glenn Huyck, dit na een mooi uitgesponnen aanval. VKW beperkt zich tot verdedigen en enkele schoten van ver gedragen door een strakke meewind. In de 21e minuut valt zo’n afstandsschot op de dwarsligger en zijn we gewaarschuwd. Voor de rest staat er slechts 1 ploeg op het veld en na 35 minuten wordt Victor Geenen knap vrijgespeeld en Victor werkt dan ook knap over de grond de bal in doel. 1-0 voor de thuisploeg. Een vijftal minuten later schrikken we opnieuw als een door de wind gedragen bal opnieuw op de deklat belandt. De daaropvolgende tegenaanval speelt Tjorven Scholliers de bal mooi in de loop van Victor Geenen die voor de korte hoek kiest en zijn tweede van de middag knap naast de paal binnentrapt. Het staat 2-0. We blijven op de baas op het terrein en ondanks de achterstand blijven de bezoekers enkel maar tijd rekken. Na 45 minuten fluit scheidsrechter Kris Speelman de rust.

Na de koffie zien we eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Tijdwinnende bezoekers die op hun helft blijven kamperen en een enthousiaste thuisploeg op zoek naar meer. Nadat de bezoekende doelman zijn ploeg enkele malen behoed heeft voor een verdere achterstand verlaat in de 68e minuut plots een der spelers van VKW het terrein. De bezoekende kapitein geeft de scheidsrechter te kennen dat het voor hen genoeg is geweest en alle spelers van VKW verlaten hierop het terrein. Scheidsrechter Kris Speelman kan dan ook niet anders dan noodgedwongen deze topper vervroegd ten einde te fluiten. De uitslag zal dan ook heel waarschijnlijk omgezet worden in 5-0 forfait.

Zonder veel inspanning hebben we vandaag de drie punten thuis kunnen houden tegen een rechtstreekse concurrent voor de eindzege. Wanneer na de wedstrijd doorsijpelt dat ook leider Ham United punten heeft laten liggen komen we tot het besef dat de titelstrijd weer helemaal open ligt.

Volgende week wacht ons de laatste opdracht van de heenronde. In Belsele nemen we het dan op tegen de rode lantaarn FC Rodeo dat de laatste weken aan puntengewin is begonnen. Opletten dus.

Supporters op post.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Maarten Waegeman, Glenn Huyck, Nicolas Van der Stockt, Victor Geenen, Nik Waterschoot, Laurens Veldeman, Tjorven Scholliers, Stijn Quintelier, Jorn Audenaert en Thomas Van Herpe.


 Doelpunten:  35’ en 41’ Victor Geenen


Gele kaarten : -


Rode Kaarten : -


Man van de match : Victor Geenen

 

 

.:| Copyrighted © 2019 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.