Wedstrijd


20/01/2018     14:30

AVC DE VLASBLOEM

Katasvilla

2

0Verslag


Een regendag over half januari. Nadat we verleden week roemloos ten onder zijn gegaan in de beker kunnen we vandaag reeds revanche nemen. Opnieuw krijgen we het bezoek van Katasvilla uit Sint Niklaas. Voor deze match werden 15 spelers geselecteerd. Een zieke Thomas Van der Stockt moest nog afhaken zodat onze coach Steven Aerts als 15e man plaats nam op de bank dit in het gezelschap van Niels Audenaert, Nick Saerens en Nicolas Van der Stockt.

Het is enkele minuten voor half drie als scheidsrechter Hubert Goris in een druilerige regen de match in gang fluit. De neerslag van afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat het terrein er loodzwaar bij ligt. In de beginfase is het voor beide ploegen dan ook zoeken naar het juiste evenwicht. Het is Katasvilla dat de eerste kans na 9 minuten laat noteren. Het schot van het Klaasje gaat echter ver over. We moeten 21 minuten wachten op een eerste schot van De Vlasbloem. Maar ook het schot van Timothy Buyle zoeft ver over. Op het half uur redt onze doelman Jelle Heirman voor ons de meubelen met een reuzenreflex. We schieten nu plots goed wakker en gaan uitdrukkelijker op zoek naar een doelpunt. In de 37e minuut moet de bezoekende doelman een poging van de onzen redden en de bal komt in de voet van de tot dan onzichtbare Glenn Huyck. Glenn aarzelt niet en trapt de bal netjes in doel. Het staat 1-0. We gaan nu verder op ons elan en 43e minuut zien we een mooie aanval die afloopt met een kopbal van Timothy Buyle net over het doel. Na goed 45 minuten fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komt Niels Audenaert zijn broer Jorn vervangen. Niels laat zich onmiddellijk zien maar zijn schot is te zwak om de bezoekende doelman te verontrusten.  Glenn Huyck loopt nu op een gele kaart na een te late tackel. Op het steeds zwaarder wordend terrein blijven we op zoek gaan naar een geruststellender doelmunt. In de 67e minuut zet Niels Audenaert zich knap door maar zijn afwerking blijft ondermaats. Na 72 minuten komt Nick Saerens in de ploeg voor Birger Roels. In de 74e minuut hebben we brute pech als een mooi schot van Timothy Buyle via de binnenkant paal voorlangs gaat. We blijven aanvallen maar moeten ook nog beducht zijn voor de counterende Klaasjes. In de 82e minuut een nieuwe kans deze keer is het Tjorven Scholliers die aan de beurt is. Ook zijn schot vliegt naast. Met nog 5 minuten te gaan komt Nicolas Van der Stockt in de ploeg voor Nik Waterschoot. Het spel gaat nu plots op en neer. In de 86e minuut staat Timothy Buyle gelukkig voor ons in de baan van een schot van een aanvaller van Katasvilla. Op de daaropvolgende tegenaanval mist Tjorven Scholliers een kans. We zijn nu al in blessuretijd als Katasvilla een dot van een kas over trapt. In de 93e minuut worden we dan toch nog uit ons lijden verlost wanneer na een mooi combinatie Glenn Huyck voor zijn man opduikt en de bal in doel schuift. 2-0 diep in blessuretijd. Amper afgetrapt of scheidsrechter Hubert Goris houdt het voor bekeken en fluit de match af.

Wat verleden week niet lukte gaat vandaag wel namelijk winnen tegen Katasvilla. In een wedstrijd op een loodzware grasmat hebben we met veel inzet en doorzettingsvermogen het laken naar ons toe getrokken.

Volgende week wacht ons dan de loodzware verplaatsing naar Ham United die ons thuis vernederden met liefst 0-5. Tijd voor revanche zou ik zeggen.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Maarten Waegeman, Birger Roels( 72’ Nick Saerens),  Tjorven Scholliers, Kristoff Malfliet, Thomas Christiaens, Jorn Audenaert (46’ Niels Audenaert), Nik Waterschoot (85’ Nicolas Van der Stockt),  Timothy Buyle, Glenn Huyck en Laurens Veldeman. Doelpunten:  37’ en 93’ Glenn Huyck


Gele kaarten : Glenn Huyck


Rode Kaarten : -


Man van de match : Kristoff Malfliet

 

 

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.