Wedstrijd


09/09/2017     14:30

AVC DE VLASBLOEM

FC Puivelde

6

2Verslag


Een herfstdag begin september. Nadat de Grembergse reuzen gisteren de jaarlijkse septemberkermis in gang dansten gaan we vandaag de strijd aan met FC Puivelde dat verleden week een ruime zege boekte. Onze coach Steven Aerts was afwezig wegens omstandigheden en de honneurs werden waargenomen door de op zijn voetbalpensioen zijnde Robby De Bonte met aan zijn zijde onze oud gediende T2 Bart Goosens. Dertien spelers waren geselecteerd en op de bank starten Jorn Audenaert en Birger Roels

Het was precies 14u30 als onder een waterzonnetje scheidsrechter Dany Vermeulen de match in gang fluit. Puivelde start furieus en na nog geen 2 minuten is het als prijs. Zowat gans onze ploeg staat verdwaasd te kijken als Puivelde een  aanval in elkaar steekt welke met een knap schot  in doel wordt beëindigd. Het staat 0-1. We lopen in de eerste 10 minuten vooral achter de feiten aan en Puivelde heerst over de match. Na 14 minuten noteren we eindelijk een eerste deftige aanval maar de achterwaartse kopbal van Joris Claerhout komt recht in de handen van de bezoekende doelman. We nemen nu stilaan het spel over en  Puivelde wordt meer en meer gedwongen ons foutief af te stoppen. Onder de regie van Timothy Buyle worden de kansen nu aan elkaar gerijd maar zowel Glenn Huyck als Koen De Bonte mikken over het doel. In de 23e minuut is er een schot van de Pros dat net naast zoeft. Puivelde wordt nu verder achteruit gedrukt en Koen De Bonte mist een volgende kans. De daaropvolgende hoekschop wordt onhoudbaar  overhoeks in doel gekopt door Kristoff Malfliet. Het staat eindelijk 1-1 na 33 minuten. Puivelde mikt nu vooral op de counter en onze doelman Jelle Heirman redt ons in de 40e minuut van een nieuwe achterstand met een knappe redding. Na goed 45 minuten fluit scheidsrechter Dany Vermeulen de rust.

Na de koffie komt Jorn Audenaert in de ploeg voor de hard werkende Laurens Veldeman. We beginnen sterk aan de 2e speelhelft en Koen De Bonte krijgt tot tweemaal toe de kans om ons op voorsprong te trappen maar het zit onze Koen niet mee vandaag. Na een overtreding loopt uitblinker Timothy Buyle op een gele kaart.  In de 60e minuut brengt interim coach Robby De Bonte Birger Roels in de ploeg voor Koen De Bonte. We drukken Puivelde nu nog verder op de eigen helft in de 69e minuut komt de bal na een mislukt schot van Jorn Audenaert in de voeten van Joris Claerhout die de bal naast de paal in doel trapt. We leiden voor het eerst met 2-1. Puivelde antwoord hierop met een bal die op de dwarsligger sterft.  We blijven gretig verder op zoek naar doelpunten en nadat Jorn Audenaert ook op een geel karton is gelopen krijgt de infiltrerende Joris Claerhout de bal mooi aangespeeld en trapt hij de 3-1 koelbloedig op het scorebord. Puiveld valt nu als een pudding in elkaar zeker nadat een minuut later  in de 78e minuut hun doelman een schot van Timothy Buyle door de handen laat glippen en de 4-1 een feit is. We blijven gedreven verder op zoek naar meer. Ludo Burm krijgt nu ook de gele kaart voor een fout en bij Puivelde loopt een verdediger zijn 2e gele kaart op. Met zijn tienen dienen zij de kelk tot op de bodem te ledigen.  Het is opnieuw Timothy Buyle die met een knappe schuiver in de 83e minuut de 5-1 binnentrapt. De match blijft genietbaar voor de Vlasbloem aanhang en ook Thomas Van Der Stockt pikt zijn wekelijks goaltje mee. In de 81e minuut staat het 6-1. We laten nu de teugels wat losser en nadat onze doelman Jelle Heirman opnieuw  knap een schot weet te redden wordt hij in de 94e minuut toch nog geklopt op een kopbal en een Puivelde aanvaller. Het staat 6-2 en meteen daarop fluit scheidsrechter Danny Vermeulen de match ten einde.

Met deze overwinning hebben we onze start niet gemist en blijven we met 2 andere ploegen zonder puntenverlies aan de leiding en kunnen we met een gerust  geweten  de kermisweek ingaan.

Volgende week wacht ons opnieuw een moeilijke uit match bij Katasvilla. De ploeg die ons vorig seizoen met kermis ons een 7-2 pandoering gaf.

 

Ploegopstelling: Jelle Heirman, Thomas Christaens, Maarten Waegeman, Kristoff Malfliet, Ludo Burm, Glenn Huyck, Laurens Veldeman (46’ Jorn Audenaert),  Joris Claerhout, Timothy Buyle, Koen De Bonte (60’ Birger Roels) en Thomas Van Der Stockt.

 

Doelpunten:  33’ Kristoff Malfliet, 69’ en 77’ Joris Claerhout, 78e en 83’ Timothy Buyle en 89’Thomas Van Der Stockt,

 

Gele kaarten: Timothy Buyle, Jorn Audenaert en Ludo Burm

 

Rode Kaarten: -

 

Man van de match: Timothy Buyle

.:| Copyrighted © 2018 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.