Wedstrijd


21/01/2023     14:30

VKW 70

AVC DE VLASBLOEM

1

1Verslag


 

Vandaag kijken we de tot nu toe ongeslagen leiders uit Sint Niklaas in de ogen. Voor deze match komen 15 spelers opdagen. Op de bank starten Warre Versele, Nicolas Van der Stockt, Thomas Christiaens en Kristoff Malfliet.

Het is reeds 14u33 als de match in gang wordt gefloten. We starten zonder vrees en vangen onze tegenstander goed op. Na goed 20 minuten zet Jarni Tonnelier zich door langs de lijn en er volgt een strakke voorzet die op een haar na gemist wordt door Daan Waegeman. De fiere leiders uit Sint Niklaas komen niet tot kansen en dienen ons meer en meer foutief af te stoppen. Dit leidt tot enkele gele kaarten voor VKW 70. We spelen 35 minuten wanneer VKW 70 een hoekschop mag nemen. De bal valt aan de 2e paal en na wat op een flipperkas lijkt dwarrelt de bal over de lijn in doel. Gevleid staan de leiders 1-0 voor na een frommelgoal. We zijn niet van slag en als Jarni Tonnelier zich nog eens doorzet wordt hij in de kleine backlijn overduidelijk gehaakt. De scheidsrechter vindt dit te zwak om penalty te fluiten en het spel gaat door. Op slag van rust wordt Maarten Waegeman gelanceerd. Maarten zet perfect voor en aan de tweede paal duikt Jorn Audenaert gepast op en hij kopt perfect de verdiende 1-1 op het scorebord. Een minuutje later fluit de scheidsrechter de rust.

Na de koffie komen dezelfde elftallen in de wei. Het spelbeeld wijzigt niet en wij blijven de meest aanvallende ploeg enkel de laatst pas blijft achterwege. Rond de 50e minuut loopt Thomas Van Herpe op een gele kaart na een foutief ingrijpen. Enkele minuten later controleert een VKW spelers de bal in zijn backlijn met de voet doch deze springt tegen zijn arm. In het huidige voetbal is dit voldoende voor een penalty maar de scheidsrechter wenst hier niet op in te gaan. In de 65e minuut komt Warre Versele nu in de ploeg voor Jarni Tonnelier. Na een fout op een VKW speler revancheert deze laatste zich en duwt hij Dante Lardenoit  voor de ogen van de scheidsrechter tegen de grond. Deze kan niet anders dan een terechte rode kaart trekken voor de VKW speler. Met zijn tienen komt VKW nu meer en meer in de verdrukking. De verslaggever dient echter vroeger te vertrekken en heeft alleen nog weet van de eindstand: 1-1.

Vandaag hebben we getoond zeker de evenknie te zijn van de leiders uit Sint Niklaas en verdienden we zelfs meer dan het gelijkspel. We blijven het zwarte beest voor VKW 70. We speelden dit seizoen 2 maal gelijk tegen hen en scoorde hierbij 5 van de 20 tegendoelpunten die zij tot nu toe mochten incasseren. Volgende week spelen we thuis in de 8e finale van de beker tegen het in 2e afdeling laatst geklasseerde VK Velle uit Temse. Echter oppassen geblazen en supporters op post!!!!!

 

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Nik Waterschoot, Joris Vercauteren, Jarni Tonnelier(65’ Warre Versele), Dante Lardenoit, Daan Waegeman,  Frederick Buytaert, Maarten Waegeman, Addo Lardenoit, Jorn Audenaert, Thomas Van Herpe 

 

Doelpunten: 35’ 1-0; 44’ 1-1 Jorn Audenaert

 

Gele Kaarten :  Thomas Van Herpe

 

Rode Kaarten : -

 

Man van de match : …..

.:| Copyrighted © 2023 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.